Gratisebra.com hittar gratisprogrammen.

Bara bra gratisprogram.

 

 

Har du missat något nyhetsbrev?
Kika i arkivet  År 2013
Kika i arkivet  År 2012
Kika i arkivet. År 2011
Kika i arkivet. År 2010
Kika i arkivet. År 2009

 

 

Gratisebra.com

De bästa av gratisprogram

 

 

2013-08-30

 

 

Utrusta Windows 8 med startmeny

Start Menu 8 1.2 [engelska, 5.64 MB, gratis]
Avsaknaden av startknapp och startmeny i Windows 8 har lett till ett ramaskri bland många användare. Så sent som i veckan stod det klart att datortillverkaren Lenovo nu börjar leverera sina datorer med en förinstallerad tredjepartsprogramvara för att återinföra startknappen i operativsystemet, vilket lär vara en rejäl prestigeförlust för Microsoft. Start Menu 8 är ett gratisprogram för dig som använder Windows 8 och som gör att du åter får tillgång till startmenyn i operativsystemet, precis som i tidigare versioner av det. Dessutom kan programmet göra så att du slipper komma till det nya gränssnittet i Windows 8 när det startas och istället kommer direkt till skrivbordsläget.

Ladda ner

 

Få tillbaka raderade filer

Recuva 1.48.982 [engelska, 3.67 MB, gratis]
Råkade du ta bort en viktig fil eller dokument av misstag från din dator? Oroa dig inte, om du kommer på misstaget i hyffsat god tid så är chanserna goda att du kan återställa filen med det här programmet. Informationen om för filer som raderas ligger nämligen kvar på sin fysiska plats tills dess att informationen skrivs över med ny information. Återställningen av filer går enkelt till antingen genom färdiga steg-för-stegguider eller genom att du själv väljer en enhet som söks igenom efter återställningsbara filer och mappar. För multimediainnehåll går det att förhandsgranska filen i fråga innan du väljer att återställa den.

Ladda ner

 

Program för att mixa ljud

Voicemeeter 1.0.0.5 [engelska, 6.69 MB, gratis]
Det här programmet gör att du på ett enkelt sätt kan göra livemixar där du till exempel kan blanda din egen röst via datorns mikrofon med musik från mp3låtar eller filmer. Totalt kan du använda upp till tre olika samtidiga ljudkällor som via mixerprogrammet kan skickas ut till högtalarna eller till en virtuell output-enhet i form av en fil som sparas på datorn genom ett externt program. Tänkta ändamål kan till exempel vara att kombinera Voicemeeter med ett streamingprogram för att göra häftiga musikmixar i din nätradio med voiceovers, att skapa mixar för din mp3spelare, med mera.

Ladda ner

 

Designa egna ikoner

När du installerar det här programmet så ska du se till att vara uppmärksam på att det under installationens gång försöker pracka på dig en massa skräpprogramvara som inte har med Free Icons Makers ursprungliga syfte att göra. Utöver det så är programmet dock väl värt att rekommendera. I programmet får du tillgång till hundratals, kanske tusentals, färdiga ikoner inom massvis av olika kategorier. Ikonerna kan du ladda hem och använda fritt på din dator och du kan även redigera dem och anpassa dem efter eget tycke. Free Icons Maker kan förstås även användas för att skapa helt nya ikoner från grunden.

Ladda ner

 

Använd datorn som väckarklocka

Simply Alarming 1.2 [engelska, 4.52 MB, gratis]
Att använda datorn som alarmklocka är ganska otympligt jämfört med att använda en mobiltelefon för ändamålet. Å andra sidan kan det ju vara en bra idé om datorn är kopplad till ett par rejäla högtalare, så att du kan försäkra dig om att du faktiskt vaknar när alarmet går igång. Simply Alarming är ett enkelt alarmprogram men som har en del funktioner som överraskar. Möjligheten att låta lamporna på tangentbordet för Scroll/Num Lock blinka när alarmet går igång är en sådan. Att istället ha ett diskret meddelande svävande över skärmen är en annan.

Ladda ner

 

Skapa databas med dina filmer

EMDB 1.86 [engelska, 1.8 MB, gratis]
EMDB är ett program som till stor del förlitar sig på den internetbaserade filmdatabasen IMDB för att hjälpa dig att skapa en databas för de filmer du har i din ägo. Genom kopplingen till IMDB kan du hämta hem intressanta fakta om och bilder från filmerna i fråga. En bra funktion i EMDB är möjligheten att skriva in i programmet när du har lånat ut en film och till vem. På så vis slipper du oroa dig för att du ska glömma bort att du har lånat ut filmer och därför aldrig får tillbaka dem. Gränssnittet i programmet är att likna vid en virtuell bokhylla för dina filmer där du ser filmernas omslag i listan.

Ladda ner

 

WindowsTips

Testa Windows 8.1

I Windows 8.1 har Microsoft lyssnat en del på kritiken mot gränssnittet i Windows 8. Än så länge har Windows 8.1 inte släppts i en färdig version, men du kan redan nu prova på en förhandsversion av systemet.
Ladda ner

 

17 tips och verktyg för Gmail

Gmail är en av de absolut mest använda e-posttjänsterna. Hos Infoworld kan du ta del av både tips och verktyg för tjänsten.
Läs mer

 

9 tips för Thunderbird

Den av Mozilla Foundation utvecklade e-postklienten Thunderbird är min personliga favorit, inte minst för att den är snabb och enkel att använda. Makeusof.com har samlat nio tips och tricks för programmet på följande sida.
Läs mer

 

 Gratisebra.com här fått tillstånd av first publishing
att få publicera Windowsnytt på sidan.
Hos firstpublishing kan du prenumerera gratis
på olika nyhetsbrev efter tycke och smak.
 
First Publishing Group AB ger ut fem olika
specialtidningar, ett 20-tal nyhetsbrev via e-post
samt driver en av Sveriges populäraste webbplatser
om hockey. First Publishing Group