Gratisebra.com hittar gratisprogrammen.

Bara bra gratisprogram.

 

Operativsystem

Uppdaterad 2012-02-03

 

Ubuntu 18.04 LTS  Desktop Edition
Är du trött på att trampa runt i windows träsket, varför inte prova ett annat operativsystem. 
Världens snabbaste växande operativsystem heter Ubuntu och är ett Linux-operativ.
Det innehåller alla program du kan behöva för att komma igång: Webbläsare, Officepacket, Chatt, Mediaspelare, Fotoprogram och mycket mer.
Dessutom får du tillgång till SoftWare Center där du har tusentals program att gratis ladda ned till din dator, smaskens! 

Ubuntu är nu uppe i version 18.04 när detta skrivs och det är givetvis gratis och är kanon enkelt att använda! Du kan börja skapa en cd där du kan köra operativsystemet ifrån din cd-spelare och testa, verkar det fungera bra på din dator så kan du välja att installera ubuntu på din hårddisk. Eller använd usbversionen kör från ditt usbminne. Det går även att installera Ubuntu parallellt med ditt nuvarande operativsystem.

 

" Live-cd (Live-Distribution "
En live-cd eller live-distribution är en linuxdistribution eller ett operativsystem som kan köras direkt utan att någonting installeras på hårddisken. Om du vill veta lite mer om de olika distributionerna är Distrowatch.com en bra sida (sidan är delvis på engelska). På The Live CD List finns en hel sida för dig som vill testa nya live-distributioner. Idag har de flesta större distributioner en egen live-cd som du kan testa innan du installerar ".
( Källa:  linuxnyheter.blogspot.com )

 

Det finns masssor av hjälp på nätet om du skulle fastna sök bara på ubuntu i till exempel google sökmotor så hittar du en hel del.

 

Dator tillverkaren Dell har börjat sälja bärbara datorer med ubuntu förinstallerat, ännu bara i USA så länge, men vi för väl hoppas på att Dell i sverige inom kort hakar på.

Det finns en hel drös av olika linux versioner men Ubuntu är i särklass den lättaste att komma i gång med. Så varför inte prova. Ladda hem

 

Utgivare
Storlek 1,8 GB, du laddar ned en ISO-fil som du bränner med lämpligt brännarprogram. Så här går det till.
Systemkrav Minst 2 GB Ramminne, 2GHZ Dual core proccesor och 25 GB hårddisk utrymme, finns för både 32 och 64 bitars.
Hemsida (Officiella)  http://www.ubuntu.com/ 
 
Guide till hur du installerar Ubuntu

Här hittar du mycket hjälp och guider om linux


Ubuntu.se är en öppen och ideell gemenskap, för ubuntuanvändare och ubuntuintresserade
och här kan du få en hel del hjälp.

http://ubuntu.se/portal/index.php

 

Installera operativsystem i en virtuell miljö
Det finns många tillfällen då det kan vara bra att ha ett extra operativsystem till hands, som till exempel om du vill testköra ett program för att se om det fungerar stabilt på din dator. Du kan enkelt fixa en miljö för detta genom att skaffa VMware Player som kan skapa en virtuell dator för installation av operativsystem. Det har den fördelen att det erbjuder stöd för usb vilket till exempel konkurrerande Virtual PC från Microsoft inte gör. Programmet är gratis, men VMware kräver att du går igenom en registreringsprocess för att tanka hem det.
VMvare Player 

 

 

 

Copyright © 2005-2010 Gratisebra.com All rights Reserved.