Gratisebra.com hittar gratisprogrammen.

Bara bra gratisprogram.Målsättningen med gratisebra.com

 

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta i denna djungel av gratisprogram.
Det är därför gratisebra.com finns för att vägleda dig och hitta guldklimparna som finns där ute i cyberrymden

 

Programtipsen som Gratisebra.com erbjuder är noggrant utvalda och testade program, fria från virus och spionprogram och  verifierade att de kommer från pålitlig källa.
Så det mesta av jobbet är redan gjord för er så att du kan känna dig tryggare än om du varit ute på nätet på egen hand.

 

Vill du själv ut och söka efter program så finns det några tips här nedan.

 

Att söka efter program på nätet är inte så lätt som de kan verka. Samma program kan finnas på många andra sajter, en del av mindre pålitlig natur.

 

Att lära sig att hitta den rätta sidan och programmet kan ställa till med en hel del huvudbry när det visar sig att samma program finns på fler sidor.
Men med lite sunt förnuft och försiktighet så brukar det lösa sig.

 

Ta INTE första bästa sökalternativet och ladda ned.

 

Försök att alltid i den mån det går att hålla sig till programmakarens hemsida om du inte vet hemside-adressen så sök på de stora nedladdnings sajterna som download.com, snapfiles, majorgeeks med flera.
Där programmakarna ofta brukar lägga sina program för att både få större spridning och begränsa trycket på sina egna servrar.
De sajterna kollar upp att programmen är virus-spam fria och verifierar den äkta adressen. Ett mycket bättre och säkrare alternativ om du inte vet programmakarens officiella hemsida.
Innan du bestämmer dig för att ladda ned,  kan du använda olika forum och kolla vad andra säger om programmet.

 

Ett tips är att installera McAfe SiteAdvisor ett mycket bra hjälpmedel för att minimera risken att hamna på sidor som innehåller skadlig kod.
Ett av de verktyg som jag själv använder för att kolla upp alla webbsidor och program innan jag rekommenderar dem här på gratisebra. 


 

Man ska också vara medveten om att man använder gratisprogram på egen risk. Det finns sällan några garantier och man kan heller inte räkna med att det går att få någon support på dem från tillverkarna. Men oftast finns det forum kopplade till webbsidan där man kan få hjälp av andra användare.

 

Gratisebra kan inte ta något ansvar om det mot förmodan skulle visas sig att ett program skulle skada din dator. Men vi anstränger oss verkligen för att bara ta med de bästa programmen.

 

Vill du vara säker på att inte skada dina data bör du göra en backup av alla viktiga filer innan du installerar gratisprogram. Och även se till att systemåterställningen är aktiverad så att om de skulle hända någonting så kan du återställa datorn som den var innan.
Har du en gammal dator över där hemma så ett bra tips är att använda den att pröva program på om du är osäker innan du installerar den på din ordinarie dator.


 

Vad man bör tänka på är att när man installerar massa program och sedan avinstallerar så kan det slöa ned datorn och skapa oreda i registret. Men då har jag ett mycket bra tips använd gratisprogrammet Revo Unistaller Free istället för Windows inbyggda "Lägg Till Ta Bort Program" för att avinstallera program. Revo Unistaller Free avinstallerar på ett mycket bättre sätt utan att lämna kvar några rester av programmen i registret. 

 

Kom även ihåg att antivirus och brandväggsprogram ska du bara använda en av varje annars kan du få problem.

 

Antispyware program typ Ad-Aware och Spybot search & Destroy kan du med fördel använda tillsammans
eftersom de hittar lite olika spionprogram.

 

Alla programtips som finns här är givetvis gratis att ladda hem och installera.
Det är inte riskfritt att gå in på sajter med gratisprogram. En del skickar ut skräpprogram som kan vara svår att få bort. Gratisebra har dock försökt så långt som möjligt att säkerställa att programmen som finns här inte har sådant.

MVH Gratisebra.com