Gratisebra.com hittar gratisprogrammen.

Bara bra gratisprogram.

 

Internetverktyg

Uppdaterad 2018-06-05

Kolla även in mina FTP program och Webbaserad program

 

Ha dina filer alltid synkroniserade och aktuella.
DropBox (Bra val)
Det finns många olika synkroniseringsprogram som man kan använda sig av för att alltid ha en uppdaterad säkerhetskopia tillgänglig men frågan är om inte DropBox är den smidigaste lösningen, det tycker i varje fall jag.
DropBox heter ett program som jag testat nu under ett par veckor och som jag är helt såld på enkelt, smidigt och otroligt praktiskt. Dropbox använder du för att säkerhetskopiera och synkronisera dina filer online och på ditt nätverk så att du snabbt kan komma åt dina filer var du en befinner dig.

Jag gjorde så tidigare att jag använde mitt usb-minne för att flytta runt dokument och filer mellan datorerna (och visst det funkar ju också) men ibland glömde man att ta en kopia från jobbet för att ha och arbeta på hemma och det var riktigt irriterande. Men nu kommer jag åt mina filer genom DropBox istället mycket smidigare och kan ladda ned de filer jag behöver.

När du installerar programmet så skapas det en mapp i Mina Dokument som heter My DropBox (men du kan välja senare var du vill ha dessa mappar) alla filer du sparar här synkroniseras omedelbart och laddas upp till ditt konto webbaserade gratiskonto som du skapade, och till alla de dator i ditt nätverk som du väljer att installera DropBox på och som du smidigt kommer åt från vilken webbaserad dator som helst. Filerna ligger säkert på krypterade (AES-256) servrar. Vidare finns en mapp som kallas "Public" där du placerar filer som du vill ska vara åtkomliga för andra. Nästa mapp är Photos och när du lägger till foton så skapar DropBox ett webbaserat fotoalbum åt dig, mycket smidigt. Fungerar även för att visa dina filer på din iPhone eller iPod Touch.

DropBox fungerar smidigt i bakgrunden och tar inte så mycket systemresurser eller bandbredd.
2 GB Lagringsutrymme bjuds det på i gratisversionen och du kan om du vill betala och få upp till 100 GB.

Utgivare DropBox
Systemkrav: https://www.dropbox.com/sv_SE/help/desktop-web/system-requirements 
Hemsida https://www.dropbox.com/tour
Ladda ned: https://www.dropbox.com/install

 

Fjärrmanövrera datorer
Real VNC Free Edition 6.2.1
Real VNC Free Edition låter dig fjärrstyra en annan XP-dator på ett förträffligt sätt. Både server- och klientdel finns tillgängligt i versioner för nästan alla möjliga och omöjliga plattformar, och de är kompatibla med varandra. På så sätt kan du fjärrstyra en Linuxdator från Windows, och tvärtom (till exempel).


Hjälp dina vänner att felsöka deras datorer över nätet eller är du systemansvarig för datorerna på ditt företag så kan du installera VNC i nätverket och enkelt administrera datorerna direkt från programmet. VNC kan också användas för att erbjuda ett flexibelt hot-boardsystem genom att låta de anställda komma åt sina program från en serverdatorn i företaget eller från andra platser, oavsett vilken typ av datorer det finns. Fjärruppkopplingen med hjälp av VNC kräver att ett serverprogram ("VNC Server") installeras i den dator som ska styras från distans. Den anslutna datorn måste installeras med en så kallad viewer ("VNC Viewer"). Datorerna som ska användas behöver inte vara av samma typ du kan använda VNC både för Windows, eller Linux. Du kan även installera deras javaprogram och kontrollera datorerna via en webbläsare utan att behöva installera programvaran.

VNC har olika versioner men det är Real VNC Home Edition som får användas fritt och gratis. Den som vill höja säkerhet och sekretess med stark kryptering och authenticering får satsa på betalversionerna VN Professional eller VNC Enterprise Edition.

Utgivare Realvnc

Hemsida http://www.realvnc.com/

Ladda ner  gratisversionen 

 

TeamViewer v 13
är det bästa gratisprogram i mitt tycke för att fjärrstyra och dela datorer.
TeamViewer är det mest smidigaste och lättaste program jag någonsin har provat  för att fjärrstyra en annan dator på internet.
Du laddar ned TeamViewer fullversionen till din dator. Klienten laddar ned TeamViewer QuickSupport till sin dator och meddelar dig sitt ID nummer och lösenord som dyker upp när programmet startas detta nummer skriver du in i ditt program och och startar sedan fjärrstyrningen
och du får tillgång till den andra datorn på bara några sekunder sedan är det bara att sätta igång och hjälpa någon på distans, superenkelt!
Du kan även dela filer mellan datorer, det finns även en inbyggd chat, som gör kommunikationen lite enklare. En hel del inställningar finns att laborera med men de förvalda duger fint.
Du slipper dessutom problem med brandväggar, IP adresser och NAT-portar det klarar TeamViewer automatisk av själv.
Äkta VPN-tunnel bjuder programmet på, problemfri användning med bakom brandväggar och routrar.
Det går även att använda för presentationer eller för att styra datorn på distans.
Support för Windows /Apple Mac OS X
TeamViewer är gratis om du använder det som privatperson.
I gratisversionen visas en pop-up-meny efter varje anslutning men det kan man stå ut med. Supersmidigt program som rekommenderas.

 

Utgivare TeamViewer
Storlek 19,4 MB
Systemkrav Windows alla Apple Mac OS X

Hemsida http://www.teamviewer.com/sv/download/index.aspx

 

Kom åt din dator där hemma från vilken annan plats var som helst i världen.
LogMeIn
ger dig enkelt möjligheten att fjärrstyra din internet-anslutna dator Pc eller Mac från någon annan dator via webbläsaren så att du snabbt och enkelt kan komma åt den från där du är och det tar bara några minuter sedan är du igång. Installera LogMeIn på den dator du vill komma åt, logga sedan in på ditt konto från en annan dator och du kommer enkelt åt den dator du vill styra och alla program precis som om du skulle sitta framför den-och det över hela världen, smart eller hur!. I gratisversionen som är begränsad får du fjärråtkomst och kontroll av din Pc eller Mac du får även Wake on LAN funktion så att du kan starta din dator via nätverkskortet mer om det kan du läsa
här. AES 256-bitars kryptering SSL/TSL intrångsskydd och det behövs ingen konfiguration av brandvägg, router eller Proxy.

 

När du har skapat ett konto på hemsidan och laddat ned gratisversionen LogMeIn Free så är det Pro versionen du startar med och som du får använda i 30 dagar sedan går den över till den begränsade gratisversionen.

 

Utgivare LogMeIn
System Pc och Mac
Hemsida Hemsida https://secure.logmein.com/US/products/free/

 

Sluta leta efter nya drivrutiner på nätet #1  

DriverMax v.5.6
är ett smart verktyg som gör att du kan ladda ned den senaste drivrutinerna till din dator.

Programmet söker igenom din dator efter uppdaterade drivrutiner (det är i praktiken ett hopplöst arbete om man ska göra det manuellt) och visar sedan en lista på de du vill ta hem, smidigt värre. Den söker igen alla drivrutiner vare sig det är drivrutiner till usb eller grafik sedan är det bara att markera de som du vill uppdatera.

Själv hade jag stora problem med att hitta rätt drivrutin till ljudet på en gammal dator jag hade

stående hemma och efter många långa sökningar på nätet så höll jag på att ge upp. men så

provade jag programmet DriverMax som jag ramlade över av en slump och se den hittade rätt drivrutin på en gång, kanon. 

 

Du kan även exportera alla dina nuvarande drivrutiner till en mapp eller en komprimerad fil.

Export-guiden kommer bara att exportera de drivrutiner du väljer genom att kopiera de nödvändiga filerna till en mapp eller en komprimerad zip-filen.

Efter ominstallation av Windows du kommer att ha allt på ett ställe!

 

När du laddat hem programmet måste du först skapa ett gratis konto, logga in och börja ladda ner uppdateringar som du behöver. Verkligen smidigt program.

 

Utgivare Innovative Solutions

Storlek 5,8 MB

Systemkrav Windows XP/2003 Server/Vista/7/8/8.1/10

Hemsida http://www.innovative-sol.com/drivermax/

 

Sluta leta efter nya drivrutiner på nätet #2

Bigfix
söker efter vilka program du har installerat och letar sedan efter eventuella uppdateringar på nätet till dem. Ett mycket effektivt och bra program. Dels för att du får reda på de senaste uppdateringarna för dina program så att du
kan skydda dig mot eventuella angrep utifrån dels att dina program fungerar bättre med en uppdaterad version.
Läs mer på deras hemsida.

Det finns även en video där som förklara nyttan med bigfix.

 

Utgivare: Bigfix

Storlek 2.61 MB

Systemkrav Olika plattformar, Windows, Mac OS X, Linux med flera.

Hemsida: http://www.bigfix.com/

Ladda ner Big fix client här: http://www.tucows.com/preview/208920

 

Sluta leta efter nya drivrutiner på nätet #3
SlimDrivers Free
Programmet används för att scanna av ditt system efter gamla, trasiga eller saknade drivrutiner. Hittar programmet gamla drivrutiner så får du en direktlänk till aktuella versioner.
Jag blev riktigt imponerad av vad programmet hittar har använt slimdriver på tre datorer där jag inte hittade rätt drivrutiner  men till min stora lättnad så hittade slimdriver även de okända enheterna och inte bara uppdaterade befintliga drivrutiner. En hjälpare i nöden skulle jag vilja kalla slimdriver.

Utgivare: SlimWare Utilities
Systemkrav: XP/Vista/7/8/8.1/10
Hemsida:
http://www.slimwareutilities.com/slimdrivers.php

 

Hantera filer
Gekko Manager 0.77

Med Gekko Manager liknar utforskaren men är mer än bara det, du hantera dina filer snabbare skicka dem med den inbyggda FTP-klienten. Och det är lika enkelt som om du skulle ha arbetat direkt i utforskaren. Du kan även packa ner och upp zip-arkiv, återuppta avbrutna nedladdningar. mm.

 

Utgivare: New Software

Storlek: 811 KB

Systemkrav: Win 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server/Vista

Hemsida: http://www.gekkomanager.com

Ladda ner: 

 

Se alla öppna portar på din dator
TCPView 3.02
TCPView är ett windows-baserat verktyg som i en detaljerad lista visar all slags nätverkskommunikation via olika portar TCP och UDP inklusive lokala-och fjärradresser och för TCP-anslutningar.  När du kör programmet så listas precis alla program och Windowstjänster på din dator som för tillfället körs och antingen lyssnar på en specifik port. Du ser även anslutningar med Internet Explorer. Programmet uppdaterar informationen i realtid och du ser vilka anslutningar som öppnas och stängs, markerat med antingen röd eller grön text

 

Utgivare: Sysinternals ( Microsoft köpte för en tid sedan upp företagen Sysinternals, därav länken dit))

Storlek: 291 KB

Systemkrav: WindowsXP eller bättre Windows Server 2003 eller bättre

Hemsida: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx  

Ladda ner

 

 

TCP/IP-nätbytare
Netchange 1.01 
Netchange är ett litet verktyg för att ändra TCP / IP-inställningar på en dator. Det är mycket snabbare än manuell förändring, och inställningarna kan sparas  automatiskt.

Förflyttar du ofta din dator mellan olika nätverk, trådlösa som trådade, så kommer du att ha stor nytta det här programmet. Du kan lagra flera olika profiler för IP-nummer, DNS, WINS, med mera och du kan sedan enkelt växla mellan de olika inställningarna.

Sidan är på ryska tror jag men välj Download i menyn på sidan  sedan Freeware Software så hittar du NetChange. Eller välj Ladda ned här under.

Utgivare: Lyra Software

Storlek: 362 kB

Systemkrav:

Hemsida: http://www.lyrasoftware.com

Ladda ned:

 

Ändra nätverksinställningarna enkelt
NetSetMan 3.1.1
Med  NetSetMan kan du spara sex olika profiler med olika nätverksinställningar på din dator så att du enkelt kan ansluta till olika nätverk. Med bara ett par musklick kan du byta mellan de olika profilerna. Inställningarna inkluderar bland annat IP-adress, subnät, DNS, WINS, datornamn och vilken skrivare som ska användas. Mycket smidigt för dig som skiftar mellan olika nätverk.

 

Utgivare: Ilja Herlein

Storlek: 2.32 MB

Systemkrav: Win 2K/XP/Server 2003/Server 2008/Vista/Windows 7 - 32 och 64 bit

Hemsida: http://www.netsetman.com/index.php?s=nsm.php

 

 

Analysera nätverket
VisualSniffer 2.0
Dator kommunicerar över nätverk genom att skicka och ta emot små paket.  Med VisualSniffer kan du analysera ditt nätverk och se vad som skickas.

Ett utmärkt verktyg för administratörer för nätverksövervakning och detektering av intrång till exempel.

Även programmerare som vill se om det nyskrivna programmet skickar rätt sorts trafik över nätet har stor användning av programmet.

 

Utgivare BW Tech

Storlek 3,07 MB

Systemkrav Win 98ME/2000/NT 4.0 SP6 eller senare/XP

Hemsida http://www.biovisualtech.com/vindex.htm

Ladda ner

 

Ändra proxy enkelt
ProxyPal
För bärbara datorer som ansluter mellan olika nät och som behöver ändra inställningen för proxy ofta. Jämfört med Internet Explorer där du behöver gå fler steg  behöver du med ProxyPal bara ett klick för att göra samma sak. smidigt.

 

Utgivare Brett Bartholomew

Storlek 270 KB

Systemkrav Win 98/ME/NT/2K/XP

Hemsida http://www.bartdart.com/  scrolla ned till ungefär mitten på sidan.

Ladda ner

 

 

Proxyinställningen
En proxy är en server eller en tjänst som agerar mellanhand och väldigt vanligt i företagsvärlden. För den som får använda sin bärbara dator både i tjänsten och privat så kan man ibland behöva slå av denna proxy för att kunna använda Internet. Det är dock inte säkert att man får göra det på grund av säkerhetspolicyn på företaget, så ta noga reda på vad som gäller på ditt företag. En proxy används ibland också av Internetleverantörer och det kan vara nyttigt att veta var man ändrar proxyinställningarna. Det görs på Verktygs-menyn i Internet Explorer genom att välja "Internetalternativ". Välj sedan fliken Anslutningar och klicka på knappen LAN-inställningar. Där finns alla inställningar för proxyserver. Kryssrutan bestämmer om proxyn ska användas eller ej.
Läs mer här om vad Proxy är.

 

Optimera Internetanslutningen
CyberTweak 1.3
Med det här programmet kan du optimera din Internetanslutning. Programmet har även en funktion för att återställa värdena som dom var från början .

 

Utgivare

Storlek 860 KB

Systemkrav Win XP

Hemsida http://www.cybertweak.co.uk/index.html

Ladda ner

 

 

Låt andra ansluta direkt till ditt trådlösa nätverkskort
2hotspot 1.4.0.6 Beta 4
2hotspot.com är en tjänst som gör det möjligt att skapa trådlösa hotspots.med din trådlösa router eller det inbyggda trådlösa nätverkskortet. Du kan på så sätt enkelt dela med dig av din internetanslutning genom ditt trådlösa nätverkskort . På bara 10 minuter ska du kunna sätta up en egen Hotspot och visst går det. OBS att denna är en Beta version när detta skrivs (testversion) och alltså inte helt färdig. Men hittils har den fungerat utan klander.

Utgivare 2hotspot

Storlek 2,99 MB

Systemkrav Win 2000/2003/XP

Hemsida http://www.2hotspot.com/ (Webbsidan verkar vara oåtkomlig, filen kan laddas ned från download.com)

Ladda ner

Liten komigång guide

 

Se signalstyrkan i ditt trådlösa nätverk 
WiFi SiStr 1.0.2678.17860 Finns svensk språkfil i paketet.
Har du din dator uppkopplat till ett trådlöst nätverk ? Med WiFi SiStr får du en bra mycket bättre överblick än i windows. Med en liten graf som du kan ha framme på skrivbordet och som både grafiskt och i text kan visa dig hur stark den trådlösa signalen är.
Gratisprogrammen hittar du i menyn till vänster klicka på DNsoft.be Freeware list.

 

Utgivare Gino Dicandio

Storlek 7,47 MB

Systemkrav Win 2000/2003/XP

Hemsida http://www.dnsoft.be/
Ladda ner

 

 

Har du rätt fart i nätet! testa bandbredden.
Tptest
Bredbandskollens Tptest kan man super enkelt testa sin bredbandsanslutning och se om den håller måttet. Du behöver inte installera något program utan det körs direkt ifrån nätet.
Programmet testar mot oberoende nätverkstjänster, och det är alltid är en god idé att köra flera tester på olika tider för att få en rättvis bild av hur bra anslutningen fungerar.
Det finns lite olika motsättningar hur vida bredbandskollen mäter på rätt sätt, men och andra sidan finns inte så många andra program förutom Tptest 5.02 (en äldre version som finns på sidan att ladda ned som program på datorn) för oss konsumenter att ta till när vi misstänker att vi inte får den fart i nätet vi betalar för.

 

Utgivare

Storlek

Systemkrav

Hemsida http://www.bredbandskollen.se/
Här kan du läsa fakta vad tptest är.

 

Kolla nätverkstrafiken
UD Meter 1.0
UD Meter mäter hur mycket data som passerar genom ditt nätverkskort. På det här sättet kan du även kolla om du har någon mystisk aktivitet och vad det är för nätverkstrafik som sker, till exempel om du drabbats av något virus eller liknande

 

Utgivare Alexander Gjoesund

Storlek 154 Kb

Systemkrav Win alla

Hemsida http://www.udmeter.com/

Ladda ner

 

 

Radera onödiga filer automatiskt
Erase Temp 3.5.0.0
Erase Temp är ett program som håller rent efter temporära filer.
Utgivare Anders Svensson

 

Storlek 124,0 KB

Systemkrav Windows alla +Net framework 2.0 som du laddar ned från Microsoft Update och välj anpassad installation

Hemsida http://www.nodesoft.com/EraseTemp/

 

Snabb och smart fildelning till kompisarna
Zapr

Det här är ett häftigt program för att snabbt dela ut filer till dina kompisar.

När du laddat ned Zapr får du upp ett litet login fönster det första du ska göra är att skapa ett konto (register new account) sedan öppnas din webbsida där du kan dela ut filer och mappar.

Välj filer du vill dela ut och skriv in en epost adress till den du vill skicka filen till.

Har du redan lagt in epost adress i listan kan du bara dra filen över namnet så skapas en webb länk och filen skickas.

Mottagaren klickar sedan på länken och kommer till din sida och kan välja filer, smidigt värre. Dina kompisar behöver inte ha programmet installerat på sin dator om de bara ska ladda ned eftersomZapr agerar som webbserver på din dator Prova, lättare än så kan det inte bli!.

 

Utgivare Zapr

Storlek 1,57 MB

Systemkrav Win 2000/2003/ XP/Vista (kräver Microsoft.NET Framework 2 eller bättre,( kan hämtas här)

Ladda ner
Guide

 

 

Storleksändra webbsidor
EasyRead 1.5
EasyRead är ett program Internet Explorer, för dig som ibland har svårt att läsa vad som står skrivet på webbsidorna. Vanligtvis kan man storleks ändra texten på en hemsida genom att snurra på scrollhjulet samtidigt som du håller [Ctrl]-tangenten nedtryckt, men ibland fungerar inte detta alltid.

Med programmet EasyRead kan du enkelt zooma in och ut på vilken webbsida som helst genom att bara trycka på en knapp i webbläsaren. Så där det inte fungerar att scrolla med musen tar Easyread över det är bara att högerklicka på en sida för att zooma in och ut. Bra för dig med dålig syn när du tittar på en liten text. Ett kanonsmart program.

 

Utgivare ICONICO

Storlek 198 KB

Systemkrav 2000/XP/Vista/7
Hemsida http://www.iconico.com/easyRead/index.aspx

 

 

Gratisprogrammet som hjälper dig med rätta webbutskrifter.
HP Smart Web Printing

Tillhör du också skaran som svurit ve och förbannelse när du ska skriva ut från en hemsida på nätet och istället får blanka papper som kommer ut när allt man ville ha var tio rader text eller en sidan bara och så får du istället menningar klippta på hälften för att datorn inte förstår att man vill ha ut hela textmassan.

 

Men men HP Smart Web Printing kan du enkelt få webbutskriften som du vill ha den. Du styr själv vad du vill skriva ut och hur det ska se ut
Programmet är nämligen skapat för att ta kål på alla onödiga utskrifter som lätt kommer ut när man försöker skriva ut information på en hemsida.
 

Utgivare HP

Storlek 26 MB

Systemkrav Win XP/Vista/Windows 7

Hemsida http://h71036.www7.hp.com/hho/cache/562855-0-0-205-399.html

 

Upp

 

Copyright © 2005-2010 Gratisebra.com All rights Reserved.