Gratisebra.com hittar gratisprogrammen.

Bara bra gratisprogram.

 

Nya undersökningar visar att cirka 80 procent eller mer av alla e-postmeddelanden är skräppost. Det är en hög siffra, och troligtvis ser du bara en bråkdel av detta.

Många Internet-leverantörer eller e-postprogram erbjuder e-postfilter som fungerar som ett första försvar mot skräppost. Till exempel använder MSN Hotmail patenterad SmartScreen-teknik från Microsoft samt andra verktyg för att hindra mer än 3,2 miljarder meddelanden från att nå e-postkonton varje dag.

Anpassa ditt skräppostfilter

Microsoft Outlook och MSN Hotmail har ett starkt naturligt försvar mot skräppost. De ger dig också möjligheten att anpassa ditt skydd mot skräppost.

OBS! Tänk på att du kan ställa in ditt skräppostfilter så restriktivt att det till och med skickar meddelanden du vill ha till mappen för skräppost. Titta regelbundet i din skräppostkorg för att se till att varje meddelande som hamnar där verkligen är skräppost.

Blockera oönskade snabbmeddelanden

Utöver en lagom dos försiktighet är ditt bästa försvar mot skräppost via snabbmeddelanden (eller spim som det också kallas) att blockera oönskade meddelanden. Du som använder MSN Messenger eller Windows Messenger kan läsa mer nedan.

Blockera bilder

Vissa bilder i e-postmeddelanden, även kallade "webbeacons", anpassas så att de skickar ett meddelande tillbaka till avsändaren. Dessa bilder kan också innehålla skadlig kod, eller för att leverera en skräppostavsändares meddelande trots filtren.

Det bästa du kan göra mot detta är att undvika att hämta bilder innan du har hunnit granska meddelandet.

Både MSN Hotmail och Microsoft Outlook 2003 är förinställda för automatisk granskning av e-postmeddelanden från adresser som inte finns i din adressbok.

Uppdatera dina filter

Skräppostavsändare arbetar ständigt för att tränga igenom filter. Hjälp till genom att hålla ditt skräppostfilter uppdaterat. Om du använder Outlook 2003 kan du uppdatera ditt skräppostfilter på Office Update. Välj Sök efter uppdateringar.

OBS! När du anmäler dig till webbaserade tjänster som banktjänster, shopping eller nyhetsbrev bör du noggrant läsa igenom sekretessreglerna innan du anger din e-postadress så att du inte oavsiktligt godkänner att dela med dig av konfidentiell information.