Gratisebra.com hittar gratisprogrammen.

Bara bra gratisprogram.

 

Hårddiskhantering

 

Uppdaterad 2013-02-03

 

Radera enskilda filer för gott utan att data kan återställas.
Heidi Eraser 6.0.8

är ett verktyg som raderar känslig information på din hårddisk.
Tänk dig att du ska sälja din dator men du vill inte formatera om hela hårddisken och nyinstallera hela windows. Men du vill ta bort känslig information från hårddisken.
Om du bara raderar dina dokument, lösenord, bilder , e-post, etc så finns möjligheten att återskapa informationen från hårddisken. Det gäller även om du helt formaterar om hårddisken  från din skiva eller  med kommandot  "format  C: "  så går det i efterhand ta fram de mesta som du trodde var borta.
Det beror på att en formatering bara tar bort hänvisningen till filen och informationen ligger kvar så länge den inte blir överskriven med ny data. Vill du göra en formatering som garanterat raderar och omöjliggör återskapade så kan du använda programmet Active Killdisk eller Hard Drive Eraser  istället  ”läs mer här nedan om programmen”. Och då blir du tvungen att installera om windows helt igen.

Men för att radera känslig information helt från enskilda filer och spara operativsystemet om du ska sälja den vidare kan du göra så här. Gå igenom din dator och radera allt i mina dokument ( glöm inte att ta en egen backup först)
Gå sedan in i Kontrollpanelen/Internetalternativ och ta bort alla temporära filer, historik, cookies, sparade lösenord, formulärdata och annat.
Ta även bort all e-post, alla arkiverade meddelande från exempelvis Messenger och allt sådant. Kör en diskrensning för att vara säker " Start - Program - Tillbehör – Systemverktyg – Diskrensning.
Använd sedan Heidi Eraser (gratis på
  http://www.heidi.ie/eraser för att radera alla oanvända delar av hårddisken med en säker överskrivningsmetod.
Programmet Eraser består av ett vitt fönster där filraderingar kan schemaläggas om man vill att filer periodiskt ska raderas. Denna funktion är ganska onödig. Det enda viktiga med fönstret är menyvalet Edit > Preferences > Erasing.
Det finns två flikar här. Den ena bestämmer hur individuella filer ska raderas. Du kan välja vilket alternativ du vill av dessa. Den andra fliken bestämmer hur ledigt diskutrymme ska raderas. Standardinställningen "Psuedorandom Data" rekommenderas i detta fall.
För att radera en enskild fil med Eraser kan man högerklicka på filen i Utforskaren och välja Erase. För att radera ledigt diskutrymme högerklickar man på volymen (exempelvis C:) och väljer Erase Unused Space. Om du använder Windows Vista kommer programmet förmodligen inte att fungera - du kommer att få ett varningsmeddelande om att radering inte kunde utföras. För att lösa det måste du antingen slå av UAC, eller köra Eraser med administrationsprivelegier.
Källa: Alice och Bob

 

Här kan du läsa mer om filradering. Scrolla ned en bit i dokumentet på hemsidan så hittar du avsnittet om Heidi Eraser.
http://www.aliceochbob.se/harddisk.html

 

Varning: Kom ihåg att filer raderade med Eraser inte går att få tillbaka. Verifiera flera gånger innan radering så att du inte råkar ta bort filer av misstag.

 

Utgivare
Storlek 8,75 MB
Systemkrav Win XP/Vista/Windows 7
. Finns även som portable version.
Hemsida http://eraser.heidi.ie

 

Raderar permanent hela hårddiskar utan att data kan återställas.
Hard Drive Eraser 2.0
Du har tänkt sälja din dator eller din hårddisk och så väljer du att formatera den i windows för att inte någon känslig data ska finnas kvar! Men där bedrar du dig informationen kan enkelt tas tillbaka och det med enkla program, det som sker när du formaterar är att bara hänvisningen till filen tas bort datan ligger kvar så länge den inte skrivs över med ny information.
Det är ett känt faktum att det är omöjligt att permanent förstöra data just genom att bara enkelt formatera hårddisken i windows.
Ett test utfört av PC World visar hur lätt det är att återvinna information från en formaterad enhet. Ett antal gratis verktyg för dataåterställning finns, liksom några mycket kraftfulla kommersiella lösningar som Data Recovery Software från disk Doctor. Idag, kan nästan vem som helst  återställa alla data från en enhet som är formaterad i windows.
Använd istället ett program som Hard Drive Eraser eller
Active @ KillDisk (här under). (Om du inte vill betala dyra pengar för program som gör nästan samma sak).
Hard Drive Eraser är gratis program som permanent raderar  hela hårddiskar. Detta gör den genom att fylla den magnetiska ytan flera gånger med skräp data.
Säker hårddisk raderingen är en metod där en rad av slumpmässiga binära data har skrivits in i hårddisken, vilket gör det nästan är omöjligt att återställa informationen. Denna metod är långsammare än enkel formatering men försäkrar att informationen på din hårddisk inte kommer att återställas.

 

Utgivare
Storlek 617 Kb
Systemkrav Win XP/Vista
Hemsida http://www.harddriveeraser.org/
Ladda ned http://www.harddriveeraser.org/download/HardDriveEraser.exe

 

Radera hårdisken helt utan att data kan återställas
Active @ KillDisk - Hard Drive Eraser  5.2
är ett mycket bra kraftfull och kompakt formateringsprogram som låter dig förstöra all data på från hårddiskar eller disketter och helt omöjligör varje möjlighet av återskapande av raderade filer och mappar.
Du laddar ned en ISO Image-fil och bränner en image skiva som skapar en bootbar cd som du sedan startar upp datorn med. Om du inte har något program för att skapa skivorna kan du använda några av gratisprogrammen Active@ ISO Burner 2.0
http://www.ntfs.com/iso-burning.htm eller IMGBurn http://www.imgburn.com/
Detta är ett kraftfullt verktyg och det rekommenderas att du läser på innan du använder det. På hemsidan visas hur du går till väga.
Varning: Kom ihåg att filer raderade med Active @ KillDisk inte går att få tillbaka. Verifiera flera gånger innan radering så att du inte råkar ta bort filer av misstag.
 

 

Ladda ned  http://www.killdisk.com/downloadfree.htm
Utgivare LSoft Technologies
Storlek 11.2 MB
Systemkrav Windows XP/2003/Vista/2008/7

Hemsida http://www.killdisk.com/
Alternativ nedladdning http://download.cnet.com/Active-Kill-Disk-Hard-Drive-Eraser/3000-2092_4-10073508.html?tag=mncol

 

Klona disken och skapa en exakt kopia av din hårddisk

Skapa en diskimage av din hårddisk
Macrium Reflect Free 5.0.4694
Reflect är riktigt bra för att skapa avbilder av din hårddisk som sedan sparas till en komprimerad fil, så att du kan ha en säkerhetskopia, du kan spara denna till exempelvis nätverkshårddisken, ett USB-minne, DVD eller något annat.
Användargränssnittet är enkelt men med ett professionellt utseende och en bra guide leder dig genom processen för att skapa din backup.
Bra överblick över flikarna i programmet där du kan se skivavbilder, partitioner, XML definitioner, och schemalagda säkerhetskopieringar.
Stöd för 32-bitars och 64 bitarsversioner.
Nackdelen är att programmet tar upp mycket av systemresurserna när det körs så att datorn blir långsam om du ska använda den till något annat samtidigt.
Reflect gör det den ska med bravu och utan problem ”ivarjefall när jag körde det”, ett pålitligt och bra program.
Här på youtube finns video hur man kommer igång
http://www.youtube.com/user/Macrium
 
Utgivare Macrium Software
Storlek 31,47 MB
Systemkrav Win XP/Vista/Server 2003 och 2008/ Windows  7
En betalversion finns också på deras hemsida.
Hemsida
http://www.macrium.com/default.aspx
Ladda ned 
Gratisversionen laddas ned från Cnet Download.com

 

EASEUS Disk Copy 2.3.1 (Cross platform)

Detta program kan användas för säkerhetskopiering, kloning, eller uppgradera din ursprungliga  hårddisk till en ny större enhet och har stöd för hårddiskar på upp till en terabyte, möjlighet att kopiera valfria partitioner samt skapa startbara cd- och dvd-skivor.
Programmet körs i dos-miljö och är enligt uppgift oberoende av operativsystem, filsystem eller filtyper.

När man ska byta hårddisk till en ny eller större så vill man gärna få med innehållet från den gamla disken.Disk Copy hjälper dig att skapa en exakt kopia av en disk eller partition.

 

Utgivare PTDD

Storlek 31.1 MB

Systemkrav Win 3.x/95/98/Me/NT/2k/XP/2003/Vista/server 2008/7

Hemsida http://www.easeus.com/disk-copy/

Ladda ned  http://www.easeus.com/disk-copy/download.htm

 

Klona disken
HDClone Free Edition 4.0.2
HDClone precis som namnet antyder så kan du klona hela hårddiskar, praktiskt när man ska flytta från en liten/gammal disk till en ny/större. Du skapar en först en startbar diskett eller CD/DVD. Se till att datorn bootar genom att gå in i bios och ändra startordningen där till antigen diskett eller cd-skiva. Sedan kan du börja kopiera. Gränssnitt som stödjs är IDE, ATA, SATA och eSATA-diskar, utom SCSI.

Utgivare miray Software
Storlek 11.3 MB
Systemkrav Win XP/Vista/7 och server 2003/2008
Hemsida http://www.miray.de/download/sat.hdclone.html 

Klona disken
DriveImage XML v2.20 
DriveImage XML är en lättanvänd och tillförlitlig för diagnostik och säkerhetskopiering av partitioner och logiska enheter.
Du kan du ta en kopia (avbildning) av hela din dators hårddisk,säkerhetskopiera (spegla) alla logiska enheter och partitioner, även om de används, klona en hårddisk till en annan. Programmet bygger på Windowsfuntionen Volume Shadow Service vilket låter dig ta en kopia av en hårddisk trots att den för tillfället används av exempelvis operativsystemet. Du kan även återskapa en partition utan att starta om datorn. I speglingarna kan du även bläddra efter enskilda filer du vill återställa. Gratis alternativ till Norton Ghost.

 

Utgivare Runtime Software

Storlek 1,78 MB

Systemkrav Win /XP/2003/Vista/Windows 7

Hemsida http://www.runtime.org/driveimage-xml.htm
Här kan du se en kom-igång-film

Här finns ännu en bra guide som steg för steg förklara hur du tar en backup av din hårddisk
med DriveImage XML samt hur du skapar en startbar recovery-skiva med programmet BartPE.

Ladda ned  

 

Klona disken
Paragon Backup & Recovery 2010 Free Advanced Edition 
För att ta backup på en hel disk eller partition är detta ett mycket bra val. Freeware-versionen kan däremot inte användas för inkrementell (endast de delar som ändrats sedan senaste backupen) backup.

 

Utgivare Paragon- Software

Storlek 94.3 MB
Systemkrav Win 2000/XP/Vista/7 (32/64) 
Här kan du jämföra vad du kan göra och inte göra mellan gratisversionen och betalversionerna

Hemsida http://www.paragon-software.com/home/db-express/download.html

Här finns en guide http://www.makeuseof.com/tag/how-to-prepare-yourself-for-system-restore-from-scratch/

 

Formatering/partitionering

GParted Live CD 0.71-1

Parted Magic är en bootbar LiveCD för att hantera mer avancerade operationer som att ändra på partitionerna och ta backup på dina hårddiskar.

Du kan skapa, återskapa, ändra storlek, kopiera och slå samman diskpartitioner eller en hel hårddisk.

Programmet körs direkt från CD-skivan
Ett bra alternativ istället för betalprogrammet Partition Magic. före Windows-installation. Klarar av en mängd filsystem. Du tar ned en ISO-fil som du bränner till en skiva.

För att bränna ISO-filen kan du använda gratisprogrammet ImgBurn och här finns en
guide hur du bränner med ImgBurn

 

GParted Live kan förutom att installeras på CD, även installeras på USB, PXE-server.

Läs mer på hemsidan.

 

Tänk på att göra en säkerhets kopia av dina filer INNAN du använder programmet, för
säkerhets skull.

 

Utgivare Chi3 Hacklab

Storlek 117.9 MB ISO-fil 

Systemkrav Win 2000/XP/Vista

Hemsida http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

Ladda ned

 

Partitionshanterare

AOMEI Partition Assistant Home Edition (PA Home)
Kan skapa, ta bort, formatera, utvidga, krympa, ändra storlek, flytta, slå ihop, och dela partitioner.
Dessutom allkolera ledigt utrymme.Kopiera disk eller partition till annan disk eller ny partition sektor för sektor.
Ändra partitions namn
Radera partition eller disk
Radera allokerat utrymme
Testa hårddisken efter fel
Fixa MBR
Visa egenskaper för en disk eller partition
Dölja eller visa partition
Konvertera partition från logiskt till primär-och vice versa
Ställa partition som aktiv
Konvertera FAT/FAT32 partitioner eller enheter till NTFS
Migrera från hårddisken till SSD och vice versa
Förmåga att återställa förlorade partitioner
Stöder NTFS, FAT, FAT32, ext2 och ext3-filsystem
Stöder MBR och GPT-diskar på upp till 2TB och 4TB storlek respektive
Stödjer alla typer av enheter: intern, extern, löstagbara, flash, minneskort,
USB-1.0/2.0, IDE, SATA, SSD, SCSI, FireWire och SAS.
Stöder RAID
Stöder skapandet av WinPE (3,0) startbar CD / DVD / USB-enhet
Kan automatiskt stänga av datorn efter operationen har avslutats
Fungerar i virtuell läge "betyder alla ändringar du gör tillämpas inte automatiskt,
du behöver exempelvis klicka på" Apply "för att tillämpa alla ändringar. Detta hjälper till att undvika att göra misstag och kan ångra.
Är gratis för alla både hem och företagsanvändare.

 

Utgivare: AOMEI Technology Co., Ltd. 

Storlek: 3.4 MB 

Version Reviewed: v5.1 

Systemkrav: Windows 2000 Pro/XP/Vista/Win7/Win8 (32-bit och 64-bit)

Hemsida: http://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html


Partitionshanterare
MiniToolPartition Wizard Home Edition 5.2
Ett gratis och bra partitionsprogram som fungerar från Windows 2000 till Windows 7 och finns för både 32 och 64-bitars system och innehåller mängder med funktioner.

Du kan utföra komplicerade operationer som att kopiera partion till en ny hårddisk, ta bort och formatera partitioner till FAT eller NTFS, storleksändring partitioner,
skapa partition, bort partition, Konvertera partition, Utforska partition, gömma partition, Ändra enhetsbeteckning , Bestäm aktiv partition, Konvertera dynamisk disk till enkel disk,
Surface Test, Ändra Delning Serienummer, Byt Delning Typ-ID och Partition Recovery.
Det finns också bra guider på deras sida som förklara de olika stegen.

 

Utgivare MT Solution
Storlek 7,52 MB
Systemkrav Win 2000/XP/Vista/Windows 7
Hemsida http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

 

Partitionshanterare.
Här kommer ett bra program från EASEUS

EASEUS Partition Master Home Edition
använder du får att partionera din hårdisk,

ändra storlek, flytta och skapa partitioner, ta bort och formatera partitioner,

visa partitioner och mycket mer.

Stödjer RAID.

OBS gratisversionen har inte stöd för 64 bitars Vista 

Du kan också använda detta program för att organisera kataloger och filer, som kan snabba upp datorns prestanda

 

Utgivare PTDD

Storlek 9,89 MB

Systemkrav Win 2000 Professional/XP/Vista/Windows 7, 32- och 64 bitars
Hemsida  http://www.easeus.com/download.htm
Ladda ned

 

 

Partitionsprogram.

Parted Magic 5.8

Parted Magic är egentligen till för Linux, men det finns även stöd för både FAT32 och NTFS och är ett utmärkt program för att partitionerna hårddiskar. Parted Magic är egentligen en samling verktyg med vilka du bland annat delar upp din hårddisk i flera delar med genom att krympa en befintlig partition.Det finns fler olika nedladdningar att välja på,  till exempel om du vill ha en livecd, till usb. etc.

 

Utgivare

Storlek ca 146 MB ISO image
Systemkrav Win 3.x/95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server/Vista

Hemsida. http://partedmagic.com/

Ladda ned

Dokumentation hur du skapar en live skiva, hårddisk varianten eller till USB-minne
och hur du använder programmet.

 

Partitionsprogram.
Ranish Partition Manager 2.40 Stabila versionen
Program för att skapa/dela upp hårddisken i fler partitioner och storleks ändra en redan befintlig partion,mm.
Stabila versionen.
"Två beta versioner finns även att ladda ned men jag skulle vilja rekommendera att inte göra det eftersom dessa inte är helt färdiga ännu och kan skapa en del problem".

 

Utgivare Ranish.com
Storlek 93 KB
Systemkrav Win 98/NT/XP/linux, freeDos, and FreeBSD on a single disk.
Hemsida: http://www.ranish.com/part/

 

Återskapa förlorade partitioner
TestDisk & PhotoRec 6.12 Två bra program i ett.
TestDisk är främst till att återställa återställa förlorade eller korupta partitioner och att göra hårddisken startbar igen. Sådana fel kan orsakas av en felaktig programvara, vissa typer av virus eller mänskliga fel ( du har själv råkat radera en partion t. ex.)
TestDisk är ett enkelt konsolbaserat program, så det finns ingen GUI, inga sammanhangsberoende hjälpavsnitt, så det kan vid första anblicken se lite svårt ut men om du bara följer testdisk anvisningar så kommer det att gå bra.

Med PhotoRec kan då återställa förlorade bilder,video, dokument och arkiv från hårddiskar och cd-rom och från digitalkamerans minne. Det är viktigt att tänka på när du vill återställa filer från PhotoRec (även andra recovery program  att INTE spara de filer du vill återställa på till samma partion. Du ska inte heller installera återställningsprogramet på den hårddisk du ska återställa ifrån, (om programmet inte redan är installerat där) risken är att du då skriver över de filer som du vill rädda. Använd istället en annan dator som du installerar på och som du sedan kopplar din hårddisk till.
Det verkar finnas en Beta version 6.12 som ligger på majorgeeks.com och som inte finns på den officiella hemsida,märkligt! och som ska stödja windows 7.

 

Utgivare Christophe GRENIER

Storlek 3,25 MB (Windows 32-bitars versionen)

Systemkrav Win 9x/NT/XP/2000/2003/Vista/2008/7/Linux/Mac

Hemsida http://www.cgsecurity.org/wiki/Main_Page
Ladda ner

 

 

Övervaka din hårddisk efter fel

Seatools for Windows
är ett diagnostisk-verktyg verktyg som du kan starta upp antigen från en diskett eller cd-skiva och som hjälper dig att testa konditionen och leta efter fel och reparera din hårddisk eller dina externa hårddiskar.

 

Programmet är mycket användbart om du har fått problem med om filsystemet/drivrutiner är korrupta, fel på MBR (Master boot Record) dåliga sectorersom seatools kan reparera

fått virus, trojaner spyware som angripit disken.

 

Obs! Använder du OneTouch och FreeAgents externa hårddiskar så bör du använda de diagnostisk programvara som redan finns inbyggd i OneTouch Manager eller FreeAgent.

 

Utgivare Seagate
Storlek 16,7 MB
Systemkrav 2000/XP/Vista/7. Du bör ha Microsoft.NET Framework v2.0 som du hittar här
Hemsida http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools
r hittar du hjälp hur du kommer igång

 

Defragmentera snabbt och ordentligt
Auslogics har ett brett utbud av bra verktyg. Genom att köra Auslogics Disk Defrag  kan du städa upp och trimma din hårddisk, på ett bättre sätt än med Windows egna verktyg. Disk Defrag finns i både 32- och 64-bitarsversioner och är kompatibelt med Windows 7.
Förutom att orsaka ett generellt lång-sammare system innebär fragmentering att din hårddisks
huvuden arbetar mer frekvent vid läsning av filer. Detta leder till små låsningar av systemet, långsammare start och ibland systemkrascher.
Auslogics Disk Defrag 3.1.3.100 håller din hårddisk defragmenterad och
optimerad så gott det går.
En enkel registrering krävs för att ladda ned programmet.

 

Utgivare Seagate
Storlek 4,43 MB
Systemkrav XP/Vista/2008/7  (32-bit & 64-bit)
Hemsida
http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/

 

Defragmentera en (1) fil
Contig 1.55
Att defragmentera en hårddiskpartition innebär att flytta runt data på hårddisken att allt som är länkat till en och samma fil ligger placerat intill varandra även rent fysiskt. Detta gör att det går snabbare att läsa och skriva till en fil, eftersom läs- och skrivhuvudet inte måste flytta sig så mycket. Vanliga defragmenteringsverktyg defragmenterar så gott det går hela partitioner i taget, men det här programmet från Sysinternals kan användas för att defragmentera en specifik fil. Det är bra om du ofta redigerar någon speciell och viktig fil som därmed riskerar att lätt bli väldigt defragmenterad och långsam att hantera.

 

Utgivare Sysinternals

Storlek 101 KB

Systemkrav Win XP eller högre  Windows 2003 Server eller högre

Hemsida http://technet.microsoft.com/sv-se/sysinternals/bb897428(en-us).aspx

Titta även på sysinternals övriga smarta program här

 

 

Defragmentera snabbt och ordentligt
SpeeDefrag 5.2.1
SpeeDefrag kan defragmentera din disk mycket snabbare än Windows egna verktyg. Programmet gör så att det helt enkelt avslutar Windows och startar om datorn och kör defragmenteringen innan windows startas igång. Efter att processen är färdig kan du välja om du vill att datorn ska startas om eller stängas av.

 

Utgivare Vicky S Cool Softwares

Storlek 1,40 MB

Systemkrav Win XP/Vista
Hemsida http://www.vcsoftwares.com/

 

Smidig defragmentering
UltraDefrag 4.40
Har presenterar jag ännu ett verktyg för att defragmentera hårddiskar Ultra Defrag är ett kraftfullt Open Source program och är enligt tillverkaren snabb på att jobba eftersom det körs i kernel-läge. Programmet har ett mycket enkelt gränssnitt men låt er inte luras av det för Ultra Defrag är ett vasst verktyg som gör det den ska och den gör det bra. Du kan även schemalägga din defragmentering när du vill.
Finns på svenska.

 

Utgivare Dmitri Arkhangelski

Storlek beroende på vilken plattform

Systemkrav Win NT4.02000/2003/XP/Vista/Server 2008/Windows 7. För alla 32 och 64 bitars operativsystem. Har du vista och får felmeddelandet "Can't load ultradfg driver!" kolla FAQ

Hemsida http://ultradefrag.sourceforge.net/

 

 

Kopiera repiga skivor
Roadkil's Unstoppable Copier 5.2
Har du fått problem att läsa sektorerna på din hårddisk/cd-skiva.Windows avbryter bara och säger att det inte går att läsa? Gäller det en cd eller dvd kan du först försiktigt göra rent skiva med lite diskmedel och vatten men låt skivan torka ordentligt innan du stoppar in den i läsaren. Unstoppable Copier kan råda bot på det genom att kopiera filer bit för bit, och även om någon enstaka sektor är oläsbar på mediet du läser från fortsätter programmet med nästa tills hela filen är kopierad. Du kan kanske inte kunna rädda hela filen men en del är bättre än inget, så ge programmet en chans.

 

Utgivare Roadkil

Storlek 417 kB För XP versionen

Systemkrav Win 9x/MENT/2000/XP/Vista/Win7/Linux

Hemsida  http://www.roadkil.net/

Ladda ner

 

Har du trasiga disketter eller repiga cd-skivor
Copy Cat 2.0  

Har du cd-skivor som innehåller filer som vägrar kopieras av Windows? Synd, men hoppet kanske inte är helt ute. I stället för att avbryta hela kopieringsproceduren om ett läsfel uppstår kan Copy Cat helt enkelt hoppa över de oläsbara databitarna och fortsätta kopieringen ändå.
Du väljer själv i programmet hur många bitar som skall hoppas över om ett läsfel uppstår.

 

Utgivare: Vickey’s Cool Software

Storlek 2,92 MB

Systemkrav Win XP/Vista

Hemsida: http://www.vcsoftwares.com/

 

Sequoia View 1.3
Visar grafiskt detaljerad info om din hårddisk
och program/filers användande.
Lite annorlunda men läcker visning.

 

Utgivare
Storlek 553 KB
Systemkrav Win 95/98/ME/NT/2000/XP/Windows 7
Hemsida:
http://www.win.tue.nl/sequoiaview/

 

 

Copyright © 2005-2009 Gratisebra.com All rights Reserved.