2009-12-18

 

 

Skräpet som förstör sökmotorerna!

När Google lanserades 1999 var sökmotorerna hopplöst nerlusade av länkar till porrsajter. Vad man än sökte på tenderade man att hamna på oönskade skräpsajter. Det här ordnade Google med smarta algoritmer. Men skumma typer som sysslar med sökmotoroptimering har utnyttjat algoritmerna för att placera sina usla respektive rent farliga sidor överst i sökträffarna. Hur har det kunnat bli så här och finns det någon lösning på det? Och hur skyddar du dig mot att inte hamna på farliga sajter?

//Tommy k Johansson Fager

Läs artikel: Skräpet som förstör våra sökmotorer.

Artikel: Så skyddar du dig mot farliga webbsidor
Skicka till en vän

 

Varnar för ändringar i Windowsregistret

Registry Live Watch 1.0 [engelska, 770 kB, gratis]
I basen av Windows operativsystem finns det så kallade Windowsregistret som innehåller information om alla installerade program, alla Windowsinställningar och massor av annat. Här försöker många virus, spionprogram och annat bråte infiltrera sig för att se till att farlig kod körs automatiskt när du startar Windows. Med Registry Live Watch blir du direkt varnad om ändringar görs!

Registry Live Watch


Skicka till en vän

 

Återställ raderade filer med gratisprogram

Glary Undelete 1.6.0.262 [engelska, 3,2 MB, gratis]
Om du har råkat radera filer från hårddisken, minneskort eller andra lagringsmedier, kan du testa att återställa filerna med gratisprogrammet Glary Undelete. Den första regeln, när du har råkat radera en fil exempelvis ett digitalfoto via din kamera, är att inte skriva något nytt till lagringsmediet. Kör ditt återställningsprogram så snabbt som möjligt för att öka chanserna att rädda filen.

Glary Undelete

Artikel: 4 program för att rädda raderade filer


Skicka till en vän

 

Hitta privat information på hårddisken!

Finder Home Edition Free 4.1.0.3 [engelska, 29 MB, gratis]
Är du säker på att det inte finns några viktiga data på din hårddisk, såsom kreditkortsnummer, lösenord och annat? Trojaner och spionprogram vet var de ska leta och de kan hitta din data och skicka vidare den till cyberskurkar. Då är det bättre att du hittar informationen före dem och ser till att skydda den! Det kan du göra med det här verktyget.

Identity Finder Home Edition Free

Artikel: De bästa säkerhetsprogrammen på svenska


Skicka till en vän

 

Trimma Windows Vista på flera smarta sätt

Ultimate Windows Tweaker 2.1 [engelska, 138 kB, gratis]
Det här gratisprogrammet hjälper dig att trimma och tweaka Windows Vista på flera sätt. Med att tweaka menas att du ändrar på olika mer eller mindre dolda inställningar i Windows, för att få det att fungera precis som du själv vill. Du kanske har retat dig på en funktion som det visar sig att du kan stänga av med det här verktyget?

Ultimate Windows Tweaker


Skicka till en vän

 

Plocka fram alla ikoner på hårddisken

IconsExtract 1.46 [svenska, 26 kB, gratis]
NirSoft kommer här med ett nytt pyttelitet och väldigt nischat program som söker igenom din hårddisk och alla relevanta filer på jakt efter ikoner. Många program sparar sina ikoner i EXE- och DLL-filer, så här kommer du att hitta en hel del om du är ute efter nya ikoner att byta ut dina befintliga med, eller om du sysslar med programmering och vill ha ikoner till dina program.

IconsExtract

Artikel: Så byter du ikoner i XP


Skicka till en vän

 

Ta en titt i cachen för Google Chrome

Chrome Cache View 1.21 [engelska, 50 kB, gratis]
Googles webbläsare Chrome får allt fler användare som byter från huvudsakligen Firefox. Vill du veta vad som döljer sig i Chromes mapp för temporära filer, det vill säga filer som har med tidigare besökta webbsidor att göra, ska du prova gratisprogrammet Chrome Cache View. Det visar alla webbsidor, bilder och annat.

Chrome Cache View


Skicka till en vän

 

WindowsTips

16 Mbit mobilt bredband med HSPA Evolved

Tre lanserade för ett tag sedan mobilt bredband via HSPA Evolved, som i teorin ska ge nerladdningshastighet på upp till 21 Mbit – i praktiken utlovas 16 Mbit. I den här artikeln läser du om HSPA Evolved!

HSPA Evolved


Skicka till en vän

 

Kameleont lanserar LED-TV hos Samsung

Samsung satsar hårt på sitt koncept med så kallade LED-TV och Internet i TV:n. De har nu lanserat en webbplats vid namn www.led-tv.se, med information, nyheter och produkter inom området, där du kan läsa mer om vad tekniken innebär. Lanseringen sker med hjälp av företagets kameleont-maskot.

Läs mer om LED-TV


Skicka till en vän