2009-12-11

 

 

 

Allt farligare att surfa på webben!

Det råder inte bara jultider för alla konsumenter - även cyberkriminella och virusmakare har julafton varje dag nu. Under jultider sprids extra mycket virus och skräppost, och det sker ännu mer nätbedrägerier än tidigare. Att ha bra säkerhetsprogram är naturligtvis ett måste för att skydda sig, men det allra viktigaste är att tänka källkritiskt och inte klicka på vad som helst. Fall inte för erbjudanden som låter för bra för att vara sant (då är de förmodligen det). 2009 har varit ett tungt år ur säkerhetsperspektiv, och 2010 kommer inte att bli roligare. Grundläggande kunskaper om hur man skyddar sig på nätet är viktigt. Vilket är ditt bästa tips? Hör av dig - min e-postadress är tkjohansson@gmail.com! Det bästa tipset vinner en prenumeration på Allt om PC&Teknik!

Datorsäkerhet för nybörjare
Skicka till en vän

 

Testa om ditt Windows är säkert!

Windows Vulnerability Scanner 1.41 [engelska, 1.3 MB, gratis
Är du verkligen helt säker på att ditt Windows inte har några säkerhetshål? Microsoft släpper hela tiden nya patchar för att täppa igen säkerhetshål, och tyvärr kan det vara lätt att missa någon uppdatering. Med Windows Vulnerability Scanner söker du igenom ditt system och kontrollerar så att det inte finns några säkerhetsproblem!

Windows Vulnerability Scanner


Skicka till en vän

 

Stoppur och alarmklocka i ett

1Time 2.2 [engelska, 438 kB, gratis]
Jag har ett problem, och det är att jag tyvärr glömmer tiden när jag sitter framför datorn. Jag vet inte hur många gånger min hustru kommit in på hemmakontoret och frågad vad i hela friden jag gör uppe klockan halv fyra en tisdagsmorgon... Med det lilla verktyget 1Time får du en alarmklocka som även kan fungera som nerräknare. Du kan ändra alarmsignaler och lite annat smått och gott.

1Time


Skicka till en vän

 

Ta full kontroll över dina processer

Process Hacker 1.8.0.0 [engelska, 1,2 MB, gratis]
Om ett program hänger sig brukar du säkert också gå in i Aktivitetshanteraren, välja fliken processer och försöka lokalisera programmet här. Vill ta det här arbetet till ett nytt steg, ska du kolla upp Process Hacker. Det riktar sig inte till nybörjare, så du bör ha en del erfarenhet av Windows om du ska använda det. Med Process Hacker tar du kontrollen över alla processer.

Process Hacker


Skicka till en vän

 

Annorlunda men populärt anti-adware

HijackThis 2.0.3 Beta [engelska, 1,3 MB, gratis]
Säkerhetsprogrammet HijackThis har funnits rätt länge och det har blivit väldigt populärt bland användare som vill få bort spyware och adware. Programmet fungerar inte riktigt likadant som konkurrenterna Ad-Aware och Spybot Search&Destroy. Istället skannas datorn och du får en rejäl logglista med information om allt som körs på datorn. Här får du reda på om något ovälkommet gömmer sig i systemet.

HijackThis

De bästa antispyware-programmen

 

Hantera dina lösenord på smart sätt

Password Safe 3.20 [engelska, 4,6 MB, gratis]
Vi har alla massor av medlemsskap på Internet. Och tyvärr är det så att många användare kör med samma användarnamn och lösenord överallt, vilket är en enormt stor säkerhetsrisk som cyberkriminella gladeligen utnyttjar. Med Password Safe kan du hålla koll på dina lösenord och därför använda komplicerade sådana.

Password Safe


Skicka till en vän

 

Gratisprogram för dina anteckningar

Delphinus Notes 1.0.4.1 [engelska, 1,1 MB, gratis]
Delphinus Notes är ett gratis verktyg för att sköta anteckningar. Sitter du idag och klottrar ner en massa på PostIT-lappar och andra pappersbitar jämte datorn, kan du prova det här programmet istället, så får du alla anteckningar sparade i datorn istället för borttappade någonstans...

Delphinus Notes


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Svenska föräldrar tror de har Internetkoll på barnen

Surfa Lugnt har gjort en undersökning bland drygt tusen föräldrar för att bland annat ta reda på huruvida de tror sig ha koll över vad barnen gör på Internet. Det tror de. Fast de har fel.

Dålig koll på barnen


Skicka till en vän

 

Google väger in laddningshastigheten på webbsidor?

Google håller på att uppdatera sina algoritmer och sökfunktioner. En nyhet verkar bli att sökmotorn kommer att börja ta hänsyn till hur snabbt en webbsida laddar, det vill säga den så kallade svarstiden.

Google kollar svarstider


Skicka till en vän