2009-12-08

 

 

 

Har du lärt dig nyheterna i Windows 7?

Windows 7 innehåller en hel del intressanta och smarta nyheter, speciellt när det handlar om hur du arbetar med operativsystemet. Microsoft har lagt ner tid på att analysera hur vi arbetar i Windows gränssnitt, och utifrån detta kommit på finesser som underlättar. I artikeln jag länkar här under hittar du fyra riktigt bra tips som alla med Windows 7 ska känna till!

//Tommy k Johansson Fager

4 smarta tips till nyheter i Windows 7
Skicka till en vän

 

Skanna nätverket med gratis verktyg

MiTeC Network Scanner 3.2.0 [engelska, 1,3 MB, gratis]
Det här lilla verktyget riktar sig mot systemadministratörer och säkerhetsintresserade användare som vill hålla koll på sitt nätverk. Med MiTeC Network Scanner skannar igenom nätverket efter öppna portar, och mycket annat. Det har ett par trevliga funktioner och är bra att ha för den intresserade.

MiTeC Network Scanner


Skicka till en vän

 

Avancerad mediaspelare klarar de flesta format

MPlayer [svenska, 28 MB, gratis]
Mediaspelare av olika form av smak dyker med jämna mellanrum upp som tips här. Nu riktar vi blicken mot MPlayer, som har fått uppmärksamhe i tidigare nummer men som nu uppdaterats ytterligare. MPlayer har inbyggt stöd för hela 192 videocodecs och 85 för ljud.

MPlayer


Skicka till en vän

 

Supersnabb bildvisning med gratisprogram

FastPictureViewer 1.0.0 [engelska, 4 MB, gratis]
Många av bildvisningsprogrammen som historiskt sett varit snabba och enkla har idag växt och erbjuder bildredigering, organisering och massor av funktioner - till priset av att programmen blivit slöa. FastPictureViewer går åt andra hållet. Här handlar det om att visa bilder i en en mapp så snabbt som möjligt. Bläddra mellan dina foton enkelt och snabbt.

FastPictureViewer


Skicka till en vän

 

Bygg en egen programmeny i systemfältet

TrayLauncher 1.9.8 [svenska, 159 kB, gratis]
Programmet TrayLauncher ger dig möjlighet att skapa en programmeny från en liten ikon i systemfältet nere till höger i Windows. Det riktar sig mot de mer avancerade användarna, och du får skriva din konfigurationsfil för hand. Saknar du en snabb meny för att köra igång program, är det här ett intressant val.

TrayLauncher


Skicka till en vän

 

En Schweizisk armékniv av funktioner

Capture .NET 10.3 [engelska, 600 kB, gratis]
Capture .NET är ett program med massor av funktioner. Det hjälper alla möjliga men riktar sig till stor del mot utvecklare av olika slag. Programmet kan ta skärmdumpar, hantera typsnitt, visa linjaler på skärmen, hantera digitala PostIT-lappar, rensa bort privata filer i webbläsaren, sköta din kalender och faktiskt en hel del annat. Värt att testa!

Capture .NET


Skicka till en vän

 

Riktigt bra gratis antivirusprogram

Avira AntiVir Personal Free 9.0 [engelska, 29 MB, gratis]
Bland alla gratis antivirusprogram är Avira ett av de som får allra bäst kritik. Det går ofta ur tester som vinnare, och det förstår man när man har använt programmet. Antivirusprogrammet skyddar mot de flesta hot som finns på Internet, och det är inte speciellt svårt att använda. Det är ett riktigt bra gratis alternativ till kommersiella antivirus!

Avira AntiVir Free


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Farligast för din dator under 2009

F-Secure har publicerat sin sammanställning över hoten mot datorer och användare 2009. Conficker, Windows 7, sociala nätverk och falska säkerhetsprogram ligger föga förvånande med på listan.

Farligast år 2009


Skicka till en vän

 

Surfa snabbare gratis med Google DNS

Google Public DNS ersätter dina vanliga DNS-servrar med Googles snabbare alternativ, vilket gör ditt surfande snabbare. Tjänsten påminner om OpenDNS som jag tidigare skrivit om. Så här gör du!

Så här surfar du snabbare!


Skicka till en vän