2009-12-04

 

 

Filer från upphittade datorer läggs online

Har du tappat bort eller blivit bestulen på din bärbara dator? Då får du hoppas att den inte hittas upp av Lost Laptop Limited. Den här brittiska företaget har en affärsidé som går ut på att betala höga hittelöner till personer som lämnar in upphittade datorer. De postar sedan bilder och information om datorn på nätet, tillsammans med - hör och häpna! - privata filer från hårddisken. Tittar man runt bland filer hittar man bland annat nakenbilder på vad som får antagas vara ägarnas flickvänner. För att återfå sin dator får man betala upp emot 35000 kronor. Men är det på riktigt? Bedöm själv!

Privata filer från stulna datorer
Skicka till en vän

 

Identifiera okänd hårdvara i datorn

Unknown Device Identifier 7.00 [engelska, 850 kB, gratis]
Det är inte alltid som Windows klarar av att identifiera all hårdvara som finns i datorn, vilket ställer till det när du ska skaffa drivrutiner - i alla fall om du själv inte redan vet modellnamn på alla prylar. I Windows Enhetshanteraren visas okända enheter med ett gult frågetecken. Här kommer gratisprogrammet Unknown Device Identifier in i bilden för att hjälpa dig reda ut vad det är för grejor.

Unknown Device Identifier


Skicka till en vän

 

Skapa en viktig profil över din dator

Belarc Advisor 8.1.5.2 [engelska, 2,2 MB, gratis]
Verktyget Belarc Advisor skannar igenom din dator och sammanställer information om hård- och mjukvara. Förutom att du får reda på vad det är för hårdvara och programvara som du har installerat i datorn, får du även infroamtion om du har glömt att installera några viktiga uppdateringar för Windows, om du har ett aktivt antivirus och så vidare. Det här är bra för att få en statuskoll på din dators hälsa.

Belarc Advisor


Skicka till en vän

 

Lås aktiva dokument och program

LockThis! [engelska, 528 kB, gratis]
Brukar andra låna din dator kan Lock This! vara ett intressant verktyg. Programmet låser nämligen aktiva program och dokument, för att sedan kräva lösenord för att återgå till dem. Lock This! är enligt utvecklaren kompatibelt med de allra flesta Windowsprogram, men problem finns med Internet Explorer 8 och Firefox 3.

LockThis!


Skicka till en vän

 

Kontrollera barnens användning av Internet

Windows Live Family Safety [svenska, 1 MB, gratis]
Microsoft erbjuder via sin Live-tjänst ett gratis program för att låta föräldrar hantera rättigheter för vad barnen får komma åt på nätet. Genom att ge dina barn varsin inloggning i Windows, och sedan använda Family Safety kan du kontrollera så att barnen inte kommer åt omlämpliga sajter och annat på Internet.

Microsoft Family Safety


Skicka till en vän

 

Skicka stora filer enkelt via e-post

FTPMailzipper 2 [engelska, 536 kB, gratis]
Att skicka många filer via e-post är inte alltid så smidigt. Speciellt inte om filerna är tunga. Med hjälp av programmet FTPMailzipper kan du enkelt komprimera ihop filerna till en zip-fil och automatiskt skicka upp dem till en FTP-server och skapa ett e-post med en nerladdningslänk till filen. Smidigt!

FTPMailzipper


Skicka till en vän

 

Hantera tonvis med fönster på många skärmar

Windows Layout Manager [engelska, 500 kB, gratis]
Om du har fler än en skärm - typ åtta stycken som programmeraren till det här verktyget - kan du med Windows Layout Manager organisera dina fönster på avancerade sätt. Det är vid en första anblick inget lättanvänt program, men det beskrivs tämligen noggrant och det har väldigt avancerade finesser.

Windows Layout Manager


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Datorspel gör dig bättre i skolan

Enligt en undersökning gjord på DreamHack Winter 2009 säger sig ungdomarna ha haft nytta av datorspelandet i skolan. En stor del av de tillfrågade säger att de har blivit bättre på engelska genom att spela datorspel, och många har även haft nytta av det i ämnen som matematik, musik och slöjd.

Bättre i skolan med datorspel


Skicka till en vän

 

10 minuter som ger dig massor av bloggbesökare

Många av WindowsNytts läsare har egna bloggar, precis som alla andra. Men hur får man fler besökare? Här kommer ett av mina bästa tips om hur du på ett lätt sätt kan öka trafiken och antalet besökare till din webblogg!

Så får du fler besökare


Skicka till en vän