2009-12-01

 

Varning för bedrägeri under julhandeln online!

Nu börjar julhandeln dra igång på allvar och i år beräknas allt fler köpa sina klappar på nätet. Men precis som i vanliga butiker gäller det att hålla ögonen öppna på nätet - det finns bedragare som försöker blåsa dig på pengarna! I julruschen kommer sådana här fusksajter upp. Du känner igen dem på att de inte har några vettiga kontaktuppgifter, och att de vill att du ska betala i förskott. Betala aldrig någonsin i förskott till företag du inte redan har en god kontakt med. Om de erbjuder något som nästan verkar för bra för att vara sant, så är det oftast inte sant.

//Tommy k Johansson

Svensk falsk e-butik lockade med låga priser
Skicka till en vän

 

Skapa dina egna snygga webbalbum gratis

Jalbum 8.5 [svenska, 13,5 MB, gratis]
Ett av mina favoritverktyg för att skapa fotoalbum på webben är svenskutvecklade Jalbum. Jag har följt utvecklingen sedan de startade och programmet har utvecklats till att bli riktigt bra. Det låter dig bygga album efter massor av mallar, och du kan sedan lägga upp dem som HTML på vilken webbserver som helst.

Jalbum


Skicka till en vän

 

Trevlig textredigerare ersätter Anteckningar

NotePad++ 5.6 [engelska, 3,3 MB, gratis]
Windows Anteckningar är inget roligt program men det finns så många ersättare för det att det inte finns något skäl att använda Anteckningar. Ett av de bättre verktygen är NotePad++ som dessutom är helt gratis. NotePad++ är litet, snabbt och effektivt och det innehåller de finesser de flesta använare saknar i Anteckningar.

NotePad++


Skicka till en vän

 

Förbättra och trimma Windows 7 gratis

Windows 7 Manager [engelska, 4,9 MB, $39,95]
Över fem procent av användarna på nätet kör numera med Windows 7 som operativsystem. Antalet användare växer hela tiden och med dessa även programmen som är till för Windows 7. Som det här trevliga tweakverktyget som hjälper dig att försöka förbättra prestandan på din dator, städar och trimmar, samt låter dig göra många inställningar.

Windows 7 Manager


Skicka till en vän

 

Förhandsgranska länkar i Firefox

CoolPreviews 2.7.6.0623 [engelska, gratis]
Om du använder Firefox som webbläsare kommer här ett intressant och nyttigt tillägg som visar en miniatyrbild av webbsidor när du drar muspekaren över länkar. På så sätt kan du se var någonstans du hamnar när du klickar på en länk. CoolPreview har laddats ner över 8,5 miljoner gånger, så det har en bred användarskara.

CoolPreviews


Skicka till en vän

 

Håll koll på mängden trafik över Internet

NetWorkx 5.0.6 [engelska, 2 MB, gratis]
Vill du veta hur mycket trafik som skickas till och från din dator? Då gör du det med Networx. Det här verktyget har flera användningsområden. Dels är det väldigt bra om du har mobilt Internet och har gränser för hur mycket data du får överföra, men det är också ett bra verktyg att ha om du vill felsöka datorn i jakt på eventuella trojaner som arbetar över Internet.

NetWorx


Skicka till en vän

 

Brinner datorn upp?

SpeedFan 4.40 [engelska, 1,8 MB, gratis]
Processorn och hårddisken är två grejor i datorn som tenderar att bli rätt varma. Om du tror att du har problem med värme i datorn, vilket resulterar i instabilitet, kan du prova SpeedFan. Detta lilla verktyg ger dig nämligen information om temperaturer, fläkthastigheter och mycket annat. Bra att ha!

SpeedFan


Skicka till en vän

 

WindowsTips

E-bok om att bli en grym webbdesigner

Att bli en grym webbdesigner, heter Antonio Riveras e-bok, som nu finns att köpa för 59 kronor via SMS-betalning från bokens hemsida. Jag läste Att bli en grym webbdesigner för ett tag sedan och tycker det var en riktigt intressant liten bok!

Bli en webbdesigner


Skicka till en vän

 

Firefox 3.6 Beta 4 - uppgradera om du kör beta

Firefox 3.6 Beta 4 har lanserats för nerladdning. Ibland verkar det gå i ett rasande tempo när Mozilla pumpar ut den ena betaversionen efter den andra. Men i det här fallet verkar det finnas en god anledning.

Firefox 3.6 Beta 4


Skicka till en vän

 

Gratisprogram löser klumpiga tummar och musplatta

Jag har ett problem med styrplattor på bärbara datorer. Det är att mina tummar ofta kommer åt styrplattan, vilket registreras som ett klick och vips så placeras markören någon annanstans i texten. Sjukt irriterande. Gratisprogrammet Touchfreeze är en lösning!

Program för klumpiga fingrar


Skicka till en vän