2009-11-27

 

 

 

Installera favoritprogrammen med ett enda klick!

Jag snubblade nyligen över en ny webbtjänst vid namn Allmyapps, som är riktigt bra. Den låter dig välja ut en lista över program som du vill ladda ner och installera, och med hjälp av en speciell klient sköter därefter Allmyapps hela installationsförfarandet - inklusive nerladdning av programmen. Du behöver bara klicka igång arbetet och luta dig tillbaka. Har du fått en ny dator är det här guld. Du slipper surfa runt och samla ihop alla dina favoritprogram, utan kan läta Allmyapps fixa det!

Så använder du Allmyapps
Skicka till en vän

 

Installera dina favoritprogram automatiskt

Allmyapps [engelska, 383 kB, gratis]
Ponera att du har köpt en ny dator och behöver fylla den med alla de där vanliga programmen du använder i ditt dagliga arbete - Firefox, VLC, PDFCreator och så vidare. Att surfa runt på varje respektive webbsida, ladda hem programmen och installera dem manuellt, tar väldigt lång tid. Allmyapps gör detta åt dig. Välj vilka program du vill ha och låt programmen ladda ner och installera automatiskt. Nackdelen är att det idag bara finns stöd för engelska utgåvor.

Allmyapps


Skicka till en vän

 

Suverän e-postklient i RC1-version ute

Thunderbird 3.0 RC 1 [svenska, 8,8 MB, gratis]
Ett av de bästa programmen på marknaden är Mozillas Thunderbird, som är en utmärkt e-postklient. Nu har RC-versionen lanserats, och det är den sista testversionen innan programmet går ut i officiell version. Tänk på att det är en testversion, även om de allra flesta felen och buggarna har fixats. Thunderbird tar hand om din e-post, hanterar många konton och skyddar dig mot skräppost.

Thunerbird 3.0 RC 1


Skicka till en vän

 

Få bukt på styrplattan på din bärbara PC

Touchfreeze 1.01 [engelska, 251 kB, gratis]
Jag har problem med att tummarna kommer åt styrplattan på mina bärbara datorer, vilket flyttar markören dit jag inte vill ha den när jag skriver. Med Touchfreeze installerat kommer det här problemet att försvina, eftersom Touchfreeze försöker sålla bort musklick man gör av misstag. Det gör programmet genom att minska känsligheten i styrplattan. Enkelt och smart, och dessutom fungerar det faktiskt riktigt bra.

Touchfreeze


Skicka till en vän

 

Starta dina program via en enkel docka

Startway 0.8.5.5 Beta [engelska, 173 kB, gratis]
Startmenyn är inte alltid den snabbaste vägen att gå för att starta dina program. Det finns flera olika lösningar och en av dessa är en programdocka som heter Startway. Med Startway kan du konfigurera knappar till att göra vissa händelser, såsom att starta olika programvaror.

Startway


Skicka till en vän

 

Helt gratis illustrationsprogram

Inkscape 0.47 [engelska, 37 MB, gratis]
Illustrationsprogrammet Inkscape utvecklas med öppen källkod, vilket betyder att det är gratis att ladda ner och användare. Programmet kan jämföras med giganterna Freehand och Illustrator. Det är med andra ord inget bildredigeringsprogram, utan ett vektorbaserat ritprogram för att skapa illustrationer av olika slag. Det finns gott om dokumentation på sajten.

Inkscape


Skicka till en vän

 

Rensa din hårddisk på säkert sätt

WipeDisk 1.1 [svenska, 292 kB, gratis]
Om du ska sälja eller ge bort din dator, gör du rätt i att tömma hårddisken ordentligt. En vanlig formatering i Windows räcker inte för att ta bort alla filer, för de går att återskapa med rätt verktyg. Använder du däremot ett säkert verktyg som WipeDisk finns det många effektiva metoder att verkligen rensa bort all data på rätt vis.

WipeDisk


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Windows 7 redan större än Mac OS X

Net Applications, som bistår med siffror om operativsystem, webbläsare och annat, meddelar att Windows 7 nu har gått förbi samtliga versioner av Mac OS X i antalet användare. Det tog drygt en månad – om man inte räknar med alla installationer av RC-versionen av Windows 7.

Windows 7 går förbi Mac OS X


Skicka till en vän

 

270 miljarder spam per dag!

Under oktober månad skickades det 270 miljarder spam per dag, enligt en rapport från Cisco IronPort. Det är ett nytt rekord för hur mycket skräppost som skickas per månad, men IronPort räknar med att rekordet kommer att slås många gånger framöver.

Så mycket spam skickas det


Skicka till en vän

 

Julklappstips: En riktigt snygg laptopväska

Vanliga väskor för bärbara datorer är skitfula. Dessutom har de en annan, nästa större, nackdel och det är att de vrålar ut ”bärbar dator!” – vilket du inte ska eftersträva om du åker kollektivtrafik eller befinner dig på andra folkpackade ställen där tjuvar huserar.

Snygga väskor i julklapp


Skicka till en vän