2009-11-24

 

 

Rädda dina raderade filer

Recuva (Slim) 1.33 [svenska, 1,4 MB, gratis]
Om du har råkat radera filer från din hårddisk, ditt USB-minne eller ett minneskort - kanske tog du av misstag bort fel digitalfoto via din kamera - kan du återställa filerna om du är snabb. Se bara till att inte skriva något till lagringsenheten, och sedan kör du igång programmet Recuva. Slim-versionen är nerbantad och innehåller inget verktygsfält. Gratis, enkelt och riktigt bra!

Recuva (Slim)


Skicka till en vän

 

Opera lanserar nya tidens webbläsare

Opera 10.10 [svenska, 11 MB, gratis]
Webbläsaren Opera har lanserats i en ny version och den här gången går man live med sin nya plattform Opera Unite. Detta är en del av webbläsaren som låter dig köra olika former av serverapplikationer direkt från programvaran. Dessa kan användas till att dela filer, strömma musik, köra en egen webbserver och så vidare. Det är faktiskt rätt intressant, och värt att testa för den nyfikne!

Opera

Artikel: Så fungerar Opera Unite


Skicka till en vän

 

Snygg växling mellan aktiva program

Switcher 2.0.0 [engelska, 400 kB, gratis]
Switcher är en cool ersättare till [Alt]+[Tab]-funktionen som så många av oss använder för att växla mellan program i Windows. Visst, ännu fler använder aktivitetsfältet men personligen föredrar jag snabbkommandot. Jag gillar inte att arbeta med musen. Swticher kräver Windows Vista (det är inte testat under Windows 7) och Aero.

Switcher


Skicka till en vän

 

Fixa port fowarding i din router enkelt

Simple Port Forwarding 2.6.0 [engelska, 4,3 MB, gratis]
För att köra någon form av serverapplikation på en dator bakom en router - exempelvis om du vill ha en FTP-server, en webbserver, eller om du vill förbättra hastigheten på uTorrent - så behöver du styra om portar. Det gör du med funktionen port forwarding. Detta gratisverktyg har stöd för över 650 routrar och underlättar arbetet.

Simple Port Forwarding

Artikel: Så använder du Simple Port Forwarding


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Därför ska du inte cracka Windows 7

Två crack till Windows 7 har nu börjat spridas på nätet. RemoveWAT och Chew-WGA säger sig kunna plocka bort aktiviteringen av Windows 7, men det är ingen bra idé att köra sådant här.

Undvik crackad Windows 7


Skicka till en vän


7 skäl till varför Chrome OS floppar

Google presenterade i dagarna sitt operativsystem Google Chrome OS. Jag har plöjt igenom en massa bloggar och åsikter om operativsystemet, och kan konstatera att jag har väldigt svårt att se att det här blir någon framgång hos några andra än Google-fanboys.

Chrome OS floppar


Skicka till en vän


Julklappstips: Snygga datorväskor!

Vanliga väskor för bärbara datorer är skitfula. Dessutom har de en annan, nästa större, nackdel och det är att de vrålar ut ”bärbar dator!” – vilket du inte ska eftersträva om du åker kollektivtrafik eller befinner dig på andra folkpackade ställen där tjuvar huserar.

Coola laptopväskor


Skicka till en vän