2009-11-20

 

 

 

Microsoft Office 2010 ute i gratis beta

Den kommande versionen av Microsoft Office 2010 lanserades i dagarna i en officiell betaversion, som vem som helst kan ladda ner och testa. Precis som med alla andra betaversioner är Office 2010 inte någon färdig programvara, men det är föga troligt att Microsoft släpper en väldigt buggig programvara - även om det är en beta. När de lanserade betaversioner av Windows 7 var de noga med att systemet skulle vara så stabilt som möjligt. Nya Office 2010 innehåller en hel del intressanta och välkomna nyheter!

Läs om Office 2010 och ladda ner gratis
Skicka till en vän

 

Spana in alla dina USB-enheter

USBDeview 1.48 [engelska, 40 kB, gratis]
Med det pyttelilla verktyget USBDeview får du fram en lista över alla USB-enheter som du har anslutna till din dator, och du kan använda programmet till att stänga av dessa. Men den bästa funktionen är att du även ser alla de enheter du har haft anslutna tidigare, och som ligger kvar i historiken. Testar du mycket prylar är listan lång. Med USBDeview kan du avinstallera gammalt skräp genom att högerklicka på objekten och välja Uninstall.

USBDeview

 

Res över hela världen med Google Earth

Google Earth 5.1.33 [svenska, 550 kB, gratis]
Det är möjligt att många av er redan har provat Google Earth, men har du inte gjort det är det verkligen dags nu. Ladda ner den här galna programvaran och låt dig förvånas över hur du kan flyga fram över hela gjorden och zooma in på olika landmärken överallt. Bilderna är baserade på satellitfoton, och på många ställen håller den sjukt hög kvalitet. Det går att zooma in så att man ser bilar på gatorna, och liknande.

Google Earth


Skicka till en vän

 

Spännande musikspelare gör bra ifrån sig

Xion 1.0.125 [ee, 2,7 MB, gratis]
Vi har skrivit om den fria musikspelaren Xion tidigare. Sedan dess har det kommit ett antal nya versioner och eftersom vi gillade spelaren är det dags att ge ett nytt tips om den, för er som inte testade förra gången. Använder du idag WinAmp, Media Player, iTunes eller någon annan stor mediaspelare kan du prova Xion för att spela dina musikfiler. Den är riktigt trevlig.

Xion


Skicka till en vän

 

Håll koll på ReadyBoosy i Vista och Windows 7

ReadyBoost 1.0.7 [engelska, 30 kB, gratis]
I och med Windows Vista lanserade Microsoft en funktion som kallas för ReadyBoost. Det är en teknik för att utnyttja USB-minnen som cacheminne och på så sätt försöka snabba upp datorn genom att spara en del temporär data på USB-minnet istället för på hårddisken. I vissa situationer fungerar det här fint då det ger dig mer arbetsminne. ReadyBoost Monitor låter dig hålla koll på hur ReadyBoost arbetar.

ReadyBoost Monitor


Skicka till en vän

 

Rippa dina CD-skivor till MP3-format

CDex V1.70 Beta 4 [svenska, 3 MB, gratis]
De där gamla musik-CD-skivorna som samlar damm i bokhyllan skulle vara ganska trevliga att ha som MP3-filer att överföra till din portabla musikspelare, inte sant? Det kan du göra med CDex. Fördelen med att använda CDex framför exempelvis iTunes eller Windows Media Player, är att CDex har så många smarta finesser. Programmet kan hämta namn från databaser, fixa volymen på samma nivå och mycket annat. Stöd finns för massor av format utöver MP3.

CDex

 

Skydda din dator i ett trådlöst nätverk

Hotspot Shield 1.34 [engelska, 4,8 MB, gratis]
När du ansluter till ett trådlöst nätverk finns möjligheten att andra kan snoka på vad det är för någon trafik som skickas mellan dig och routern. Det här gäller främst publika trådlösa nätverk som saknar vettigt skydd. Med Hotspot Shield skapas en VPN-tunnel mellan dig och routern och all trafik krypteras, så att ingen kan se den. Programmet finansieras med reklam men är gratis att använda.

Hotspot Shield


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Svenskar lätta offer för nätbedrägierer

45 procent av de svenska Internetanvändarna kan inte identifiera en falsk webbsida, enligt en undersökning gjord av F-Secure. De utsätter sig därför för en stor risk då nätet är fullproppat av sajter som försöker lura besökarna till att lämna ifrån sig personliga uppgifter.

Svenskar är lätta mål


Skicka till en vän

 

Julklappstips: Skanna diabilder till digitalfoton

Många har mängder av gamla diabilder liggande i en garderob någonstans. Numera är det inte ofta som diaprojektorn kommer fram, och det är synd. Genom att skanna in diabilderna till datorn kan du få liv i dina gamla foton!

Julklappstips, diabilder till datorn


Skicka till en vän

 

Hollywood stämmer ytterligare svensk Internetoperatör

De amerikanska filmjättarna går nu till ny attack mot en svensk Internetoperatör – Portlane. Skälet är att Portland tillhandahåller bredband till OpenBitTorrent, som är den torrenttracker många anser har tagit över efter att The Pirate Bay stängde ner sin tracker.

Ny attack från Hollywood


Skicka till en vän