2009-11-17

 

 

Har du uppdaterat till Windows 7 än?

Windows 7 har haft en bra start i försäljningen. Tydligen pekar siffrorna på att Windows 7 har sålt över 230 procent mer än vad Vista gjorde under samma period när det lanserades. Många som har Vista har uppdaterat, och det beror säkert på den "gratis" uppdatering som erbjuds via Technical Guarantee. Däremot är det inte så många med Windows XP som uppdaterat. Jag skulle tippa på att det beror på att användare med XP väntar tills de köper en ny dator. Eller vad tror du?

Allt om Windows 7
Skicka till en vän

 

Bygg dina hemsidor utan att skriva HTML

Fresh HTML 3.38 [engelska, 2,3 MB, gratis]
För att bygga egna webbsidor behöver du kunna HTML-kodning. Eller? Nej, det är faktiskt inte sant. Det går att bygga hemsidor med hjälp av ett grafiskt gränssnitt. Adobe Dreamweaver och Microsoft Frontpage är två välkända program för detta, fast de kostar rätt mycket. Ett gratis alternativ till dessa är Fresh HTML som fungerar ungefär på samma sätt. Värt att testa!

Fresh HTML


Skicka till en vän

 

Skapa dina egna DVD-skivor

DVD Styler 1.74 [svenska, 7 MB, gratis]
Om du samlat på dig en massa filmer som du spelat in med din digitalvideokamera, vill du säkert kunna visa upp dem på TV:n på ett snyggt sätt. Det kan du göra genom bränna en DVD-skiva med filmerna på. Med DVD Styler skapar du DVD-filmer med menyer och allt vad det innebär. Progarmmet är gratis och det finns även en svensk översättningen att ladda ner.

DVD Styler


Skicka till en vän

 

Skapa PDF-filer från alla program

doPDF 6.3.311 [svenska, 1,7 MB, gratis]
Du behöver inte köpa Adobe Acrobat bara för att du vill skapa PDF-dokument från Word eller något annat program. Med doPDF installerat får du en virtuell skrivare som skapar PDF-filer istället för att skriva ut på papper. Det gör att du kan skriva ut till PDF från bokstavligen talat alla programvaror som låter dig skriva ut. Gratis och bra!

doPDF


Skicka till en vän

 

Byt ägare för Windows

Set Owner 1.0 [engelska, 1,1 MB, gratis]
Har du köpt eller fått en begagnad dator, kommer dess Windows säkert att vara inställt på den tidigare ägarens namn och företag. Det är inte speciellt roligt, eftersom många program hämtar den här informationen och visar i programmen. Därför vill du säkert byta namnet till ditt egna, och det kan du göra med det här simpla verktyget. Det har testats under Windows XP och Windows 7.

Set Owner 1.0


Skicka till en vän

 

Smarta verktyg för grafikern

PicPick Tools 2.1.4 [svenska, 1,4 MB, gratis]
Med PicPick får du du tillgång till en rad smarta verktyg inom grafik. Du kan exempelvis ta skärmdumpar, redigera bilder i en enkel bildredigerare (ungefär som Paint i Windows, fast lite bättre), plocka ut färger från skärmen och så vidare. Programmet lägger sig som en ikon nere i systemfältet och genom att högerklicka på ikonen får du upp en meny med funktionerna. Smart verktyg för webbdesigners, bloggare och andra som jobbar med datorgrafik!

PicPick


Skicka till en vän

 

Fixa många olika problem i XP

XP Quick Fix Plus 2.0.1.0 [engelska, 550 kB, gratis]
Det händer att problem uppstår i Windows XP. Ja, det är sant, det kan faktiskt hända! Om du råkar ut för spyware eller virus kommer du garanterat att få problem med vissa funktioner - till exempel kommer du inte att kunna starta Aktivitetshanteraren eller Systemkonfiguration. Dessa, plus en lång rad andra, problem har XP Quick Fix snabba lösningar på. Hitta ditt problem, klicka på ikonen, och - vips! - klart.

XP Quick Fix


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Så öppnar du docx-dokument

Docx är Microsofts filformat för Word-dokument som lanserades i och med Microsoft Office 2007. Om du kör tidigare versioner av Office, vilket många faktiskt gör, kommer du inte att kunna öppna docx som standard. Det finns dock vägar runt detta.

Så öppnar du docx-dokument


Skicka till en vän

 

Satios digitalkamera i maxat format på Centralstationen

Digitalkameran i Sony Ericssons nya Satio är riktigt grym. Jag har mobiltelefonen på test och har imponerats över hur bra just kameran är. Sensorn är på 12,1 megapixlar och det finns såväl autofokus som antiskakfunktion och ansiktsigenkänning.

Sony Ericsson Satio demonstreras

 

Bluray hett på filmälskarens julafton

Bluray har haft ett bra år och det ser ut att sätta fart ytterligare framåt jul. Det berättar Discshop när jag pratade med dem idag angående Bluray vs DVD. Jämfört med den tio första månaderna förra året, och i år, har ökningen varit 132 procent. Och siffrorna förväntas fortsätta att öka, speciellt framåt jul.

Bluray hett som tusan


Skicka till en vän