2009-11-13

 

 

Hur står det egentligen till med Firefox?

När den gratis webbläsaren Firefox lanserades dominerades marknaden av Microsoft Internet Explorer, och de skyndade väldigt långsamt med att fixa uppdateringar till sin - på den tiden - hemska webbläsare. Sedan kom alltså Firefox, och tack vare den här fria webbläsaren tvingade konkurrensen till snabb och spännande utveckling på webben. Nu ser marknaden helt annorlunda ut. Firefox har 25 procent av användarna, men samtidigt rasar det in rapporter om säkerhetshål och instabilitet. De senare versionerna av Firefox verkar ha en benägenhet att krascha för jämnan...

Firefox 3.5.5 kraschar hela tiden
Skicka till en vän

 

Ny betaversion av kommande Firefox

Firefox 3.6 Beta 2 [svenska, 8,1 MB, gratis]
Mozilla har lanserat en ny betaversion av kommande Firefox 3.6. Förutom att man i och med Firefox 3.6 fixar en mängd buggar och småsaker, kommer webbläsaren med en del större nyheter. En av de mest intressanta är stödet för Windows 7, vilket i praktiken bland annat innebär att du kan se miniatyrbilder i aktivitetsfältet på flikarna i Firefox. Jag understryker att det är en betaversion och ingen färdig sådan.

Firefox Beta

Om Firefox 3.6 och Windows 7


Skicka till en vän

 

Fixa döda pixlar på din LCD-skärm

UDPixel 2.2 [engelska, 52 kB, gratis]
Har du råkat ut för så kallade döda pixlar på din LCD-skärm? Det är när en eller flera pixlar har fastnat i en färg - vanligtvis svart eller vitt. Det kan vara synnerligen irriterande. Med hjälp av UDPixel kan du försöka fixa det här, genom att programmet snabbt växlar mellan olika färger. Låter man det här stå på i några timmar kan pixeln faktiskt "lossna" och återgå till att fungera. Nej, det är ingen magi utan vanlig teknik.

UDPixel


Skicka till en vän

 

Gratis antivirus i molnet nu på svenska

Panda Cloud Antivirus 1.0 [svenska, 21 MB, gratis]
Med sitt Cloud Antivirus har säkerhetsföretaget Panda tagit fram ett intressant antivirus som arbetar i molnet. Med det innebär att programmet i realtid kollar upp misstänkta filer mot en databas på Internet, vilket ger dig ett väldigt aktuellt skydd, jämfört med de klassiska definitionsfilerna man måste ladda ner till antivirusprogram. Cloud Antivirus tar lite prestanda, är helt gratis och passar till exempelvis din minidator.

Panda Cloud Antivirus

Test av svenska Panda Cloud Antivirus


Skicka till en vän

 

Snabb webbläsare till Windows från Apple

Apple Safari 4.0.4 [svenska, 28 MB, gratis]
Webbläsaren Safari från Apple finns inte bara för Mac OS, utan även för Windows, och den har imponerat på många användare. Webbläsaren använder sig av samma motor som Google Chrome och är blixtrande snabb. Gränssnittet känns en smula ovant och vi Windowsanvändare är vana vid att kunna göra fler personliga inställningar än vad Apple tillåter, men den är klart värd att testa för dig som tröttnat på Internet Explorer och Firefox.

Safari


Skicka till en vän

 

Ta död på alla spionprogram i datorn

SUPERAntiSpyware [svenska, 7 MB, gratis]
Jag vet inte om jag har tipsat om SUPERAntiSpyware tidigare, eftersom jag brukar föredra SpyBot Search&Destroy eller Ad-Aware, men 20 miljoner användare kan inte ha fel. Om du har råkat ut för ett strulande spyware som ställer till det i datorn, är SUPERAntiSpyware ett bra alternativ för att råda bot på problemen. Det finns i en gratisversion med grundläggande funktioner.

SUPERAntiSpyware


Skicka till en vän

 

Ändra knapparna på ditt tangentbord

OkayKeebees 1.0.4 [engelska, 400 kB, gratis]
Det här lilla verktyget är verkligen nischat. Med OkayKeebees kan du nämligen ändra om knapparna på ditt tangentbord. Du kan ställa in att A ska vara Q, för att ta ett dåligt exempel. Det går även att stänga av knappar, vilket ger ett bättre exempel eftersom du kan stänga av Windowstangenten (en knapp som många avskyr; personliga gillar jag Windowsknappen väldigt mycket).

OkayKeebees


Skicka till en vän

 

WindowsTips

När demotiden för Microsoft Office löper ut

När du köper en ny dator, med Windows, idag följer som regel Microsoft Office med. Vad säljarna sällan talar om är att det är en tidsbegränsad demoversion som går ut efter oftast 30 dagar. Därefter går det inte att spara filer. Vad gör du då?

Gratis Officeverktyg


Skicka till en vän

 

Firefox 3.5.5 kraschar stup i kvarten!

Vad har hänt med Firefox? Sedan den senaste uppdateringen har min favoritwebbläsare blivit lika instabil som en väldigt tidig betaversion. Jag har hört rapporter om samma problem från flera håll.

Firefox har blivit instabil


Skicka till en vän

 

Gör din egen fotobok - populär julklapp

Har du tagit en massa digitalfoton från semestern eller bröllopet, som du skulle vilja samla på ett snyggt sätt? Allt fler hemanvändare har börjat skapa sina egna fotoböcker via de framkallningstjänster som finns på nätet.

Skapa en fotobok


Skicka till en vän