2009-11-06

 

 

Ladda ner Microsofts gratis antivirus

Microsoft lanserade för drygt en månad sedan ett gratis antivirus- och antispywareprogram vid namn Microsoft Security Essentials. Det har fått rätt bra kritik i tester och jag har själv kört det på en av mina datorer sedan lanseringen. Programmet är ännu inte lanserat på svenska och jag har fått mycket e-post från användare som inte kunnat ladda ner programmet. Därför har jag skrivit en liten text om hur du laddar ner Microsofts fria antivirusprogram för Windows XP, Vista och nya Windows 7.

Ladda ner Microsoft Security Essentials
Skicka till en vän

 

Sköt din ekonomi på ett kul sätt

Money Manager Ex 0.9.5.0 [svenska, 3 MB, gratis]
Nu när det råder ekonomisk kris, om man nu kan kalla det för det, så är det viktigt att hålla koll på sina inkomster och utgifter. Det kan du göra med programmet Money Manager Ex. Här finns de allra flesta funktioner som krävs för att få ordning på ekonomin. Programmet är helt gratis och utvecklas med öppen källkod. Det är översatt till svenska så det är lätt att sätta sig in i.

Money Manager


Skicka till en vän

 

Använd GMail som en lagringsplats

GMail Drive 1.0.15 [engelska, 159 kB, gratis]
Som användare av Googles webbaserade e-posttjänst Gmail har du tillgång till massor av lagringsutrymme som du säkert inte använder till fullo. Med hjälp av gratisprogrammet GMail Drive kan du börja använda lagringsutrymmet till att spara filer. Det är ett bra sätt om du exempelvis arbetar med ett dokument på jobbet som du vill kunna ta med dig hem. Använd GMail Drive för att lagra dokumentet hos Gmail och väl hemma kan du öppna GMail Driva igen och ladda ner filen.

GMail Drive


Skicka till en vän

 

Kolla på TV från hela världen i datorn

ChrisTV Online! 4.20 [engelska, 3,7 MB, gratis]
Det finns massor av TV-kanaler som sänder via webben. Med programvaran ChrisTV har upphovsmannen samlat ihop över 800 TV-kanaler i ett och samma program, och här får du ett lättanvänt gränssnitt för att kolla på alla möjliga TV-kanaler på datorn. Du behöver så klart inget TV-kort eftersom alla kanalerna sänds via webben. Programmet är gratis men det finns även en betalversion med mer funktioner. Förutom TV-kanaler får du även tillgång till över 600 radiokanaler.

ChrisTV Online


Skicka till en vän

 

Styr din andra dator via Internet

UltraVNC 1.0.6.5 [engelska, 2 MB, gratis]
Med ett VNC-verktyg kan du koppla upp ihop två datorer över Internet och sedan kontrollera ena datorn genom att se dess skrivbord i ett fönster. Det finns en funktion i Windows som heter Fjärrskrivbord, som fungerar på det här viset. UltraVNC är ett omtyckt gratisprogram som ger dig mer funktionalitet. Det kan ansluta via Internet och det lokala nätverket. Du kan använda det för att exempelvis styra serverdatorer du har placerat, utan skärm, tangentbord och sådant, i garderoben.

UltraVNC


Skicka till en vän

 

Bra mediaspelare har stöd för det mesta

Gom Player 2.1.21.4846 [engelska, 5,9 MB, gratis]
GOM Player är en gratis mediaspelare som kan jämföras med Windows Media Player eller VLC Media Player. Jag har testkört GOM Player många gånger och gillar verktyget. En av de starka fördelarna är att programmet har mängder av så kallade codecs inkluderade i själva programmet, vilket gör att du kan kolla på de flesta filformat utan att behöva ladda ner några extra codecs. GOM Player är vidare ett snabbt och litet program som är ett lätt att använda.

GOM Player


Skicka till en vän

 

Håll koll på nya e-post i Gmail

Spiffy 0.3.10 [engelska, 557 kB, gratis]
Det finns rätt många små program som kontrollerar om du har fått några nya e-post till din Gmail-adress. Spiffy är ett sådant och det fungerar helt okej. Det lägger sig som en ikon nere i systemfältet och meddelar dig på olika sätt när det har kommit nya e-post till ditt Gmail-konto. Det finns stöd för två olika konton om du har det. Vidare finns ett gäng inställningsmöjligheter för att bestämma hur du ska meddelas om nya e-post.

Spiffy


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

PC-försäljning upp 40% efter Windows 7

Försäljningen av PC-datorer har tagit ordentlig fart igen, efter lanseringen av Windows 7. Föga förvånande är det många konsumenter som har väntat på att det nya Windows skulle lanseras, innan de köpte en ny dator. Under veckan efter lanseringen av Windows 7 gick PC-försäljningen upp med hela 40 procent!

PC-försäljningen går uppåt


Skicka till en vän

 

Windows 7 närmar sig redan 4 procent

Användarna verkar uppgradera till Windows 7 relativt snabbt. Det märker man på Net Applications statistik över hur många som kör med det nya operativsystemet. I skrivande stund ligger siffran på strax under 4 procent.

Windows 7 närmar sig 4 procent


Skicka till en vän

 

Så här luras du på Twitter!

Bloggen Mjukvara.se har skrivit en artikel som behandlar ämnet säkerhet och Twitter. Det finns idag många cyberskurkar som använder sig av Twitter för att lura användare till att ladda ner farlig kod. Läs om hur du kan skydda dig och vad du ska akta dig för på Twitter!

Twitter och kriminella


Skicka till en vän