2009-10-30

 

 

Windows 7 lanseras i Sverige!

Den 31 oktober lanseras Windows 7 officiellt i Sverige. Då kommer butikshyllorna att fyllas av paket med operativsystemet. Men det är faktiskt många som redan kör Windows 7. Microsoft släppte en RC-version av operativsystemet gratis (det vill säga en testversion) som kan köras ända fram till juni nästa år. Dessutom går det redan att köpa datorer med Windows 7 förinstallerat.

Jag har kört operativsystemet i ett tag nu och måste säga att jag är imponerad och nöjd. Vista gillade jag inte alls, men Windows 7 lever faktiskt upp till förväntningarna. Det är snabbt, stabilt och alla de småsaker som störde i Vista verkar vara fixade. Det enda som talar emot Windows 7 är att det kostar en slant att uppgradera. Jag kan rekommendera att kolla runt bland återförsäljare för priserna skiljer sig en del.

Så tycker vi om Windows 7!
Här hittar du bästa pris för Windows 7

Vill du vara med i Allt om PC om Windows 7?
Skicka till en vän

 

Kör en virtuell dator med gratisprogram

VirtualBox 3.0.10.54077 [engelska, 69 MB, gratis]
Med en virtuell dator kan du testa program och operativsystem utan att behöva påverka ditt vanliga system. Det finns även många andra skäl att köra virtuella datorer - exempelvis om du vill köra flera serverdatorer på en enda servarmaskin. VirtualBox är ett mycket bra verktyg som dessutom är gratis att använda.

VirtualBox


Skicka till en vän

 

Skapa en WiFi-hotspot av bärbar dator

Connectify Beta [engelska, 1,4 MB, gratis]
Connectify är ett intressant verktyg för dig som kör Windows 7. Det är en programvara som gör att din dator fungerar som en trådlös hotspot. För att det ska fungera behöver du trådlöst nätverk i datorn. Därefter är det bara att köra igång programmet, ange namn och lösenord för din hotspot och därefter kan andra datorer ansluta via din nya WiFi-anslutning.

Connectify


Skicka till en vän

 

Ta backup på dina viktiga filer

FBackup 4.2 [engelska, 12 MB, gratis]
Väldigt många tar inte säkerhetskopior på sina viktiga filer, vilket är synd. Förr eller senare kommer hårddisken att krascha, Windows kommer att strula till det, eller så klantar man sig som användare och råkar radera en massa. Fundera själv på hur du skulle känna det om alla dina digitalfoton försvann för alltid? FBackup är ett bra och gratis program för enkel säkerhetskopiering.

FBackup

Fler gratis backup-program


Skicka till en vän

 

Fixa ditt MP3-bibliotek med gratisprogram

MP3 Diags 0.99 [engelska, 6,4 MB, gratis]
MP3 Diags är ett smart litet program vars syfte är att söka igenom och försöka fixa till musiken i ditt MP3-bibliotek. Programmet skannar igenom och analyserar alla dina MP3-låter för att kontrollera efter dålig kvalitet, olika volymnivåer och så vidare. Därefter försöker programmet att lösa dessa problem. Ta en säkerhetskopia på din musik först.

MP3 Diags


Skicka till en vän

 

Trimma datorn och webbläsaren

TweakNow PowerPack 2009 [engelska, 7 MB, gratis]
Det finns massor av program som säger sig kunna fixa och trimma ditt operativsystem. TweakNow är ett av de bättre, som kan rekommenderas. Den här versionen hjälper dig att göra massor av inställningar i systemet och din webbläsare för att du själv ska kunna bestämma vilka funktioner du ska ha aktiva, och på så sätt trimma och personalisera ditt system.

TweakNow PowerPack


Skicka till en vän

 

Snabba webbläsaren Opera imponerar

Opera 10.1 [svenska, 8,8 MB, gratis]
Har du testat Internet Explorer men inte varit nöjd, och om inte heller Firefox faller dig för smaken, bör du absolut prova på Opera. Det är en gratis webbläsare som tyvärr kommit lite i skymundan av de övriga jättarna. Opera är på många sätt väldigt snabb och bättre än konkurrenterna. Många av de finesser du ser hos Internet Explorer och Firefox.

Opera


Skicka till en vän

 

WindowsTips

De älskar Windows 7 - gör du?

En av mina favoritbloggar är Lifehacker. Igår ställde de en väldigt enkel fråga till sina läsare, vars resultat blivit rätt intressant. Man frågade helt enkelt vad läsarna tyckte om Windows 7 och det blev ett lite oväntat svar för att gälla ett operativsystem från Microsoft...

Vad tycker du och andra?


Skicka till en vän

 

Så får du längre batteritid i din bärbara PC

Har du installerat Windows 7 på din bärbara dator kan vi glädja dig med att det har tillkommit en del energiinställningar. Dessa tillsammans med ett par andra smarta tips, kan förbättra batteritiden så att du kan använda datorn längre.

Längre batteritid


Skicka till en vän