2009-10-20

 

Akta dig för fejkade virusvarning på webben!

Rätt som det är ploppar det upp ett fönster på din skärm, där det ser ut som ett antivirusprogram skannar igenom din hårddisk och strax därefter meddelar att din dator är smittad av alla möjliga farliga virus. Man föreslår att du laddar ner ett speciellt antivirus eller antispyware för att ta bort det. Vänta lite! Det här är med största säkerhet rent bedrägeri och allt fler faller offer för det. Cyberskurkarna finns inte längre bara på suspekta sajter, utan har lyckats infiltrera stora kända webbplatser med sitt skräp. Och det är väldigt lätt att bli lurad på pengar...

Läs mer om den farliga miljonmarknaden
Skicka till en vän

 

Trimma ditt Windows 7 med gratis tweakverktyg

Windows 7 Little Tweaker 1.1 [engelska, 493 kB, gratis]
Även om Windows 7 inte har lanserats i officiell version i butiker riktigt än, har det redan kommit en del verktyg för att hjälpa dig att trimma systemet och göra inställningar på ett enkelt vis. Ett av dessa är Windows 7 Little Tweaker, som även har den goda smaken att vara gratis. Programmet är enkelt och låter dig konfigurera flera olika detaljer av operativsystemet.

Windows 7 Little Tweaker


Skicka till en vän

 

Gratis antivirus i ny uppdaterad version

AVG Anti-Virus Free 9 [engelska, 900 kB, gratis]
AVG har nu lanserat version 9 av AVG Anti-Virus Free. Det är deras gratisvariant av sitt säkerhetsprogram, och det är helt fritt att ladda ner och använda utan begränsningar. Däremot innefattar programmet bara grundläggande skydd mot virus, och är inte ett komplett säkerhetspaket. Du behöver således komplettera med brandvägg - och där går Windows egna brandvägg okej, så länge du har minst Windows XP SP2.

AVG Anti-Virus Free


Skicka till en vän

 

Firefox 3.6 Beta 1 visar stöd för Windows 7

Firefox 3.6 Beta 1 [svenska, 8,1 MB, gratis]
I och med Firefox 3.6 kommer den omtyckta fria webbläsaren att ha fullt stöd för Windows 7, vilket innebär att miniatyrbilder och liknande kommer att fungera ordentligt. Det är dock ett tag till innan 3.6 är klart, men man har nu lanserat en första betaversion som du kan ladda ner och testa om du vill se hur det fungerar i Windows 7.

Firefox 3.6 Beta 1


Skicka till en vän

 

Tillbaka till forntiden med Seamonkey

SeaMonkey .0 RC2 [engelska, 10 MB, gratis]
För tio år sedan använde vi IRC för att chatta och nyhetsgrupper (Usenet) för att diskutera på nätet. Sedan kom nya tekniker och man skulle kunna tro att lösningarna dog ut. Det gjorde de inte, för det finns fortfarande en hel del Interneträvar som hänger på IRC och diskuterar i nyhetsgrupper. Seamoney är Mozillas programpaket riktat mot dessa användare. Bra är det också.

SeaMonkey .0 RC2


Skicka till en vän

 

+Tab blir snyggare med VistaSwitcher

VistaSwitcher 1.0.3 [engelska, 271 kB, gratis]
Använder du ofta [Ctrl]+[Tab] för att växla mellan aktiva program och fönster så bör du ta en titt på VistaSwitcher. Det här programmet gör funktionen snyggare och mer avancerad. VistaSwitcher fungerar för de flesta versioner av Windows. Det ersätter den vanliga finessen och när du trycker kortkommandot kommer du istället få fram en ruta med miniatyrer och tillgång till smarta finesser.

VistaSwitcher


Skicka till en vän

 

Ta bort falska antivirus med gratisverktyg!

Remove Fake Antivirus 1.32 [engelska, 84 kB, gratis]
Falska antivirus, scareware, har blivit ett enormt problem på nätet. Allt fler användare luras till att ladda ner och installera program som påstår sig vara antivirus, men vars enda syfte är att lura användaren till att betala in pengar för en falsk registreringskod. Med det här verktyget kan ta du bort en rad kända fejkade antivirus.

Remove Fake Antivirus


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Windows 7 för 20 kronor - Shanghai!

Kineserna är tidigt ute med Windows 7-lanseringen. Lite väl tidigt, kan tyckas. Och priset på 20 kronor för ett exemplar låter lite för bra för att vara sant… Det är det – på sätt och vis. Piratmarknaden i Shanghai är ganska omfattande och nu har Microsofts nya Windows 7 kommit ut hos handlarna.

Windows 7 till extrapris...

 

Stora pengar i falska antivirus

Falska säkerhetsprogram, eller scareware som det kallas på engelska, har blivit en miljonindustri. Det berättar Symantec i sin rapport Report on Rogue Security Software. Cyberkriminella har skapat en hel marknad som innefattar affiliateverksamhet för att lura Internetanvändare att ladda ner och installera deras fejkade antivirus och antispyware.

Stora pengar i scareware


Skicka till en vän