2009-10-06

 

 

Tycker du att Windows 7 är för dyrt?

Den 31 oktober släpper Microsoft sitt Windows 7 i Sverige. Priserna ligger jämfört med Windows Vista faktiskt lägre i nivå, men många har rasat mot att det ändå är på tok för dyrt. Flera tusen kronor för ett operativsystem? Det kan kännas som sura pengar. Men det finns vägar att gå runt butikspriset. Du kanske till och med ingår i den skaran användare som får Windows 7 helt gratis av Microsoft?

Pris på Windows 7
Skicka till en vän

 

Gratis brandvägg skyddar mot hackare

Online Armor Personal Firewall Free 3.5.0.50 [engelska, 9,4 MB, gratis]
Med en brandvägg sätter du stopp för att hackare och andra ska kunna ta sig in i din dator, och du hindrar även trojaner och andra program att skicka iväg information om dig och din dator till okända mottagare. En brandvägg är således ett måste om du är på Internet. Litar du inte på Windows egna brandvägg kan du testa Online Armor Personal Firewall, som finns i en något nerbantad men fullt fungerande gratisversion.

Online Armor Personal Firewall Free

Topp 5 gratis brandväggar


Skicka till en vän

 

Ta bort rootkits från din dator

Gmer 1.0.15.15125 [engelska, 273 kB, gratis]
För något nummer sedan skrev jag om ett verktyg för att plocka bort så kallade rootkits - virus, spyware och dylikt skräp som gömmer sig i systemfiler för att kontrollera din dator. Det finns tyvärr gott om rootkits. Med det här gratisprogrammet kan du söka igenom din dator efter gömda rootkits och ta bort dem.

Gmer


Skicka till en vän

 

Skapa dina egna kortkommandon

Signo 1.4 [engelska, 2,5 MB, gratis]
För bäst ergonomiskt arbete framför datorn ska du undvika att använda musen och istället använda tangentbordet och snabbkommandon så mycket det går. Med hjälp av programmet Signo kan du skapa egna kortkommandon till många olika funktioner. Signo innehåller massor av finsser, inklusive bland annat en funktion för att ta skärmdumpar. Kortkommandona bestämmer du till stor del själv.

Signo


Skicka till en vän

 

Skapa dina DVD-skivor med gratis redigeringsverktyg

DVDStyler 1.74 [engelska, 6,9 MB, gratis]
Gratisprogrammet DVDStyler är till för dig som vill kunna producera egna DVD-skivor på datorn. Med programmet kan du skapa dina egna interaktiva menyer och lägga in filmer och videoklipp. Om du har en digitalvideokamera kan du exempelvis skapa en snygg film-DVD med menysystem för att komma åt alla filmerna. Gränssnittet är enkelt och programmet är inte speciellt svårt att sätta sig in i.

DVDStyler

Så överför du VHS till DVD


Skicka till en vän

 

12000 radiokanaler under ett skal

RadioSure V2.0.872 [engelska, 5 MB, gratis]
Gillar du också Internetradio? Då bör du ta en titt på progammet RadioSure. Det här programmet innehåller nämligen inte mindre än över 12000 Internetbaserade radiokanaler att välja mellan, så det finns garanterat minst ett par kanaler som sänder den musik som du är intresserad av att lyssna på. Eller kanske föredrar du nyheter eller standup-komedi?

RadioSure


Skicka till en vän

 

Skriv dina egna undertexter till filmer

Subtitle Edit 2.8.1 [engelska, 734 kB, gratis]
Det finns massor av entusiaster som idag lägger ner stor tid på att skriva undertexter på svenska till filmer och TV-serier på nätet. Undertexterna publiceras sedan på nätet hos bland andra www.undertexter.se. För att skriva egna undertexter behöver du ett verktyg och programmet Subtitle Edit är ett sådant. Det är gratis att använda och lätt att komma igång med.

Subtitle Edit


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Efter Ipred-lagen sjönk Internettrafiken i Sverige som en sten, eftersom folk slutade ladda ner film och musik från piratsajter. Nu har trafiken återhämtat sig, men en stor del av den är inte längre fildelning utan legala tjänster. Så vad är det för tjänster vi väljer?

Laglig film och musik


Skicka till en vän

 

77 smarta tips för Windows 7

Snart går vi över till Windows 7, och en del av er kanske redan har gjort det. Ett bra sätt att komma igång med det nya operativsystemet är att läsa tips och tricks om de nya funktionerna, och en sådan artikel hittar du på den här sidan.

Smarta tips för Windows 7


Skicka till en vän

 

Klassiker: Spela Bubble Bobble 2 i webbläsaren

Okej, vi avslutar tisdagens WindowsNytt med något så ovanligt som ett kul onlinespel. Vi som har några år på nacken var med när Nintendo 8-bitar var det hetaste som kunde finnas i var mans vardagsrum, och ett av de mest omtyckta spelen var Bubble Bobble. Återupptäck det här kultspelet direkt i din webbläsare!

Bubble Bobble 2


Skicka till en vän