2009-09-25

 

Nu kommer 2010 års antivirus!

Det börjar bli dags för år 2010 års säkerhetspaket från de stora tillverkarna. Symantec, McAfee och Kaspersky är några som har presenterat sina nya versioner. I år visar trenderna på att programmen har blivit ännu mer resurssnåla, och framför allt att de har tagit steget ut i molnet för snabbare och betydligt mer effektivare skydd mot farlig kod. En viktig faktor är att programmen ska hålla sig tysta i bakgrunden och inte störa användaren, vilket annars har varit ett problem. Läs mer om de nya och heta antiviruspaketen som du snart kan skaffa, på länken nedan!

Antiviruspaketen 2010
Skicka till en vän

 

Windows 7:s coola aktivitetsfält i XP

ViGlance 1.0 [engelska, 230 kB, gratis]
Med det här lilla gratisverktyget kan du göra om Windows XP:s aktivitetsfält så att det fungerar ungefär som det nya intressanta fältet i Windows 7. Det blir snyggare och mer praktiskt och får fler funktioner. Istället för att visa en liten ikon och text för programmen du kör, visas bara en stor ikon som du dessutom kan flytta runt. Miniatyrbilder visas också.

ViGlance

Så här installerar du ViGlance


Skicka till en vän

 

Radera filer och mappar säkert

Moo0 FileShredder 1.06 [engelska, 2,4 MB, gratis]
När du raderar en fil i Windows landar den oftast i Papperskorgen. Men även om du tömmer Papperskorgen går det tämligen enkelt att återställa filerna. Skulle du ha att göra med hemliga filer som du vill radera ordentligt kan du använda gratisprogrammet Moo0 FileShredder. Det är lätt att använda och filerna som raderas med programmet går inte att återskapa.

Moo0 FileShredder

Gratisprogram återställer raderade filer


Skicka till en vän

 

Rita i 3D med Google SketchUp

SketchUp 7.1.4871 [engelska, 37 MB, gratis]
3D-ritprogram brukar inte vara speciellt enkla att komma igång med, men Googles SketchUp verkar vara anorlunda. De flesta användare som provar det fria designprogrammet kommer igång på några minuter med att börja designa sitt vardagsrum, rita valfria objekt eller vad det är du vill göra i programmet. SketchUp är riktigt kul att leka med för den grafiskt intresserade!

Länk


Skicka till en vän

 

Ta skärmdumpar som ett proffs

WinSnap 3.1.2 [engelska, 613 kB, gratis för privatpersoner]
Då och då behöver du säkert ta en skärmdump på hela eller delar av din skärm. Då kan jag rekommendera programmet WinSnap, som är gratis att använda för privatpersoner. Det är väldigt skickligt på att ta ordentliga skärmdumpar och har många finesser. I vissa verktyg kan det exempelvis bli konstigt i hörnen på fönster, men detta ordnar WinSnap bra.

WinSnap

6 bästa programmen för att ta skärmdumpar


Skicka till en vän

 

Bäst kontroll över dina RSS-prenumerationer

FeedDemon 3.0 [engelska, 3,5 MB, gratis]
Bloggar och nyhetstjänster använder idag XML-formatet RSS för att distribuera ut nya publicerade artiklar. På så sätt behöver du inte surfa runt mellan sajterna utan det räcker att du prenumererar på deras RSS-flöden. För att prenumerera behöver du en RSS-läsare och nu har version 3.0 äntligen lanserats av gratisprogrammet FeedDemon - en mycket bra RSS-läsare för Windows.

FeedDemon

Lär dig mer om RSS


Skicka till en vän

 

Plocka bort XPS-skrivaren i Windows Vista

XPS Removal Tool 2.01 [engelska, 386 kB, gratis]
I och med Windows Vista lanserade Microsoft en virtuell skrivare kallad Microsoft XPS Document Writer. Många användare har ingen nytta av den här, men den ligger med i operativsystemet som standard. Om du tillhör skaran datoranvändare som vill ha full koll över operativsystemet och vill bli av med XPS-skrivaren, kan du använda det här gratisverktyget.

XPS Removal Tool


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Viruset Conficker kan slå ut Australien

Dataviruset Conficker har på intet sätt försvunnit, trots att det var länge sedan det kom. Idag räknar man med att över fem miljoner datorer världen över är infekterade av viruset, och det ställer till stora problem för hela Internets säkerhet. Läs mer om hur du kontrollerar om du är smittad!

Hotet från Conficker


Skicka till en vän

 

Kriminella botnät kraftfullare än alla stordatorer

Botnät är nätverk av datorer infekterade med trojaner, som gör att cyberkriminella kan utnyttja datorernas prestanda för att genomföra attacker, skicka ut skräppost och stjäla personlig information. Det är lätt att bli smittad av sådana här trojaner. Idag är botnäten mer kraftfulla än världens stordatorer.

Kriminella botnät sysslar med bedrägeri


Skicka till en vän

 

Surfa utan att lämna spår i Internet Explorer 8

Microsofts webbläsare Internet Explorer 8 har en funktion som låter dig surfa utan att lämna några spår på datorn du använder. I den här artikeln kan du läsa mer om lösningen och hur du enkelt aktiverar den för att surfa utan att någon ska kunna se din historik, cookies, temporära Internetfiler, lösenord etc.

Surfa spårlöst i IE8


Skicka till en vän