2009-09-22

 

Kan du tänka dig betala för Internettjänster?

En fråga som har blossat upp under helgen, är huruvida vi är redo att betala för Internetjänster. Det är Svenska Dagbladet som har dragit igång frågeställningen, och vad man är ute efter är att ta reda på om folk är villiga att betala för exempelvis redaktionellt material. Själv betalar jag för flera tjänster på nätet och tycker att det är helt naturligt. Vad tycker du? Är du villig att betala för tjänster, eller vill du att allt ska vara gratis på nätet?

Betala för Internetjänster
Skicka till en vän

 

Rekommenderat alternativ till Anteckningar

Notepad++ 5.5 [svenska, 2,8 MB, gratis]
Windowsprogrammet Anteckningar är ingen höjdare. Det är alldeles för simpelt och saknar vettiga funktioner, för att man ska kunna använda det ordentligt. Tack och lov finns det många bra alternativ som du kan ersätta Anteckningar med. NotePad++ är en klassiker som nu kommit i en ny version. Kolla under Language på hemsidan för att hitta den svenska översättningen.

NotePad++

12 gratis texteditorer


Skicka till en vän

 

Byt namn på filer och mappar automatiskt

Metamorphose 2 0.6.4 Beta [engelska, 5,5 MB, gratis]
Ponera att du har mängder av digitalfoton vars filnamn är DCP_231987.jpg och dylikt. Det är rätt hopplöst att hitta rätt bild bland dessa. Med hjälp av Metamorphose kan du göra sök och ersätt på massor av filnamn samtidigt. Du kan exempelvis plöja igenom en mapp med semesterbilder och döpa om dem till semester_2009_X.jpg där X är ett löpnummer. Vidare finns många andra finesser.

Metamorphose


Skicka till en vän

 

Håll koll på dina lösenord!

RemeberMe 1.8 [engelska, 1,75 MB, gratis]
Hur många lösenord och användarnamn har du? Inte så lätt att hålla reda på, va? Nej, med alla inloggningar som krävs på olika webbsajter växer sig listan oändligt. RememberMe är ett verktyg som låter dig samla ihop dina lösenord och användarnamn i en krypterad databas. Du kommer åt dem genom att administrationslösenord.

RememerMe

Testa dig: Hur snabbt knäcks ditt lösenord?


Skicka till en vän

 

Ändra kvalitet på MP3-filer för mindre storlek

MP3 Quality Modifier 1.1 [engelska, 299 kB, gratis]
Om du ahr en MP3-spelare som du ofta använder, kanske du tycker att utrymmet försvinner lite väl fort. Det kan bero på att dina MP3-låtar är rippade med väldigt hög bitrate. Om du inte är audiofil så hör du förmodligen ingen större skillnad mellan 320 och 128 bit. Då kan du konvertera ner kvaliteten med detta verktyg, och spara lagringsutrymme.

MP3 Quality Modifier


Skicka till en vän

 

Analysera och diagnostisera din hårdvara

Fresh Diagnose 8.21 [engelska, 2 MB, gratis]
För den mer tekniskt intresserade användaren är Fresh Diagnose ett intressant verktyg. Det analyserar din dators hårdvara och ger dig massor av information om vad det är för hårdvara din dator har. Du kan även köra tester, så kallade benchmarks, för att prova hur bra datorn fungerar. Lite irriterande nerladdning dock, där du måste fylla i e-postadress.

Fresh Diagnose

Skaffa temporär e-post för att slippa spam


Skicka till en vän

 

Googles supersnabba webbläsare i ny version!

Google Chrome 4 [svenska, 11 MB, gratis]
Nu har Google lanserat version 4 av sin snabba webbläsare Chrome. Om du inte har testat Chrome tidigare bör du absolut göra det! Du kan installera webbläsaren utan att störa din andra webbläsare. Chrome ser annorlunda ut, men det är lätt att lära sig. Dessutom är webbläsaren översatt till svenska, vilket gör det ännu enklare att prova.

Google Chrome


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Office Web Apps - Microsoft Office 2010 i molnet

I och med lanseringen av Microsoft Office 2010 kommer företaget att ta programvarorna ut i molnet. Det betyder att du kommer att kunna köra nerbantade versioner av Word, Excel, PowerPoint och OneNote direkt i webbläsaren, var du än befinner dig.

Office Web Apps


Skicka till en vän

 

Backup online - säker lösning!

Ett väldigt säkert alternativ till att göra backup till en extern hårddisk, är att använda onlinebackup. Med sådana här tjänster hyr du möjligheten att ta backup till säkra servrar över Internet. Det fungerar enkelt och automatiskt och ger dig bättre skydd av dina filer.

Backup online


Skicka till en vän

 

Intervju: "iPhone är snart bortglömd"

Jag har gjort en kul intervju med redaktören för prylsajten Prylotek. Han berättar om sin tjänst och ger även tips om bra prylar man ska hålla ögonen öppna för. Dessutom tror han att iPhone är på väg att få storstryk av Google Android...

Intervju Prylotek


Skicka till en vän