2009-09-18

 

 

Virus spreds via NYTimes.com - ingen sajt säker!

Det är en vanlig missuppfattning att man bara kan drabbas av virus genom att besöka suspekta webbsidor. Så är inte fallet, och det fick vi bevisat i veckan, då det visade sig att cyberkriminella fått in en virussmittad reklambanner på själva NYTimes.com! Besökare på sajten fick upp ett fönster som såg ut som Utforskaren och som sa att deras dator var smittad av virus. För att råda bot på det behövde man bara ladda ner ett antivirusprogram gratis. Men det var inget antivirusprogram - det var scareware... Läs mer om vad scareware är för något, och hur det kan lura dig på pengar, på länken! En annan nyhet i samma anda är en ny attack mot användare av MSN Messenger och Windows Live Messenger. Läs mer om attacken och hur du skyddar dig på länken.
Virus spreds via NYTimes.com

Attack mot Messenger-användare
Skicka till en vän

 

Skapa snygga bildkollage enkelt och gratis

Shape Collage 2.5 [engelska, 471 kB, gratis]
Om du vill göra något kul av dina digitalfoton ska du prova att göra kollage med hjälp av det här trevliga verktyget. Shape Collage kan skapa massor av olika typer av bildkollage, som du sedan kan spara ner som en ny bild för att lägga upp på din blogg eller varför inte skriva ut på fotopapper?

Shape Collage

Svensk guide till Shape Collage


Skicka till en vän

 

Städa bort skräp från ny PC

PC De-Crapifier 2.0.3 [engelska, 1,21 MB, gratis]
När du köper en ny dator idag, så kommer det garanterat att finnas en hel del förinstallerade program. Datortillverkarna tjänar bra med pengar på att låta programutvecklare lägga in testversioner av sina program på nya datorer. Problemet är att det inte alls är roligt för användaren. Ibland blir det till och med problem med datorn. PC De-Crapifier rensar bort sådant här bråte!

PC De-Crapifier


Skicka till en vän

 

Spara ner YouTube-filmer till hårddisken

save2pc 3.5.8 [engelska, 2,6 MB, gratis]
YouTube är en grym sajt. Fast det finns en liten hake, och det är att man måste vara uppe på nätet och ha tillgång till okej bandbredd för att kolla på filmerna. Skulle du vilja se på dina favoritfilmer utan att behöva gå till sajten och riskera lagg på grund av uppkopplingen, kan du testa save2pc - ett gratisprogram som laddar ner YouTube-filmer.

save2pc

Ladda ner YouTube-filmer via Firefox


Skicka till en vän

 

Göm programmen när chefen kommer!

Don't Panic 1.3.0.507 [engelska, 465 kB, gratis]
Det finns en hel del program som är till för att snabbt gömma applikationer du kör, för att ingen annan ska kunna se det. Vad du använder det till tänker jag inte moralisera i, utan jag nöjer mig med att tipsa om Don't Panic. Det här gratisprogrammet är väldigt anpassningsbart och klarar säkert allt du kan begära.

Don't Panic


Skicka till en vän

 

Spela in ljud och musik direkt från ljudkortet

Free Sound Recorder 8.0.1 [engelska, 11 MB, gratis]
Med gratisprogrammet Free Sound Record kan du förvisso spela in ljud från anslutna mikrofoner, vilka är bra om du exempelvis vill starta en POD-cast, men kanske mest intressant är att du kan spela in ljud som passerar genom ljudkortet. Det betyder att du kan spela in musik som strömmas från Internet, och dylikt.

Free Sound Recorder


Skicka till en vän

 

Sidofält i Firefox för Twitter

Twitbin [engelska, gratis]
Ibland tipsar jag om tillägg för webbläsaren Firefox, och nu har jag snubblat över ett nytt som jag gillade. Twitbin låter dig öppna ett extra sidofält i webbläsaren, där du i realtid kan följa ditt Twitterflöde. Det är klart smidigare än att behöva logga in på Twitters hemsida med jämna mellanrnum.

Twitbin

25 suveränt bra Firefox-tillägg!


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Nytt bedrägeri mot Messenger-användare

Säkerhetsföretaget Trend Micro har noterat ett nytt nätfiske riktat mot MSN Messenger-användare (Windows Live Messenger, som det heter numera). Ett spammeddelande påstår sig kunna ge dig information om vem som blockerat eller raderat dig från sina kontaktlistor. Men det är bluff...

Nytt bedrägeri, nytt lösenord


Skicka till en vän

 

Windows 7 kan göra succé hos företagen

En viktig del av lanseringen av Windows 7 är hur företagen ställer sig till det nya operativsystemet. Efter att ha dissat Windows Vista verkar det som om väldigt många är tända på att uppgradera till Windows 7...

Windows 7 på företagen


Skicka till en vän

 

Så installerar du GIMP, gratis bildbehandling

GIMP är ett suveränt gratis bildredigeringsprogram som mycket väl kan konkurrera med Photoshop vad gäller funktioner. Det finns i en svensk översättning och det har blivit väldigt snyggt och lätt att använda. Sa jag att det är helt gratis, utan begränsningar?

Installera GIMP - gratis bildbehandling


Skicka till en vän

 

256000 i telefonräkning för mobilt Internet!

Tänk att komma hem från en semesterresa till Turkiet och hitta en räkning från Telia på 256000 kronor. Så kan det gå om man använder sitt mobila bredband utomlands... Det finns bra tips på att skydda dig.

Chockräkningen man inte vill ha


Skicka till en vän