2009-09-15

 

Tänk om du förlorade alla dina digitalfoton!

Förr eller senare kraschar alla hårddiskar. Och om det inte händer kan man råka ut för andra missöden, som att man av misstag raderar en massa filer, råkar formatera en enhet eller drabbas av virus som förstör all data. Innehåller då hårddisken de senaste fem årens digitalfoton, får man verkligen hoppas att det finns en säkerhetskopia... Så därför vill jag slå ett slag för säkerhetskopiering! Gör det nu - passa på! I en längre artikel går jag igenom olika alternativ att lagra dina säkerhetskopior på; de billigaste, enklaste och de bästa...

Skaffa rätt backup för dina digitalfoton!
Skicka till en vän

 

Gratis och svenskt backup-program!

Cobian Backup 9 [svenska, 9,8 MB, gratis]
För att sköta dina säkerhetskopieringar på ett enkelt sätt, kan du ta gratisprogrammet Cobian Backup till din hjälp. Programmet är lätt att använda och det finns även i en svensk översättning (du väljer språk under installationen). Programmet kan schemalägga backuper av material och utföra dessa i bakgrunden. För att återställa backuper krävs inga program - filerna är i normalt format på din backupenhet.

Cobian Backup

Fler suveräna gratis backupprogram!


Skicka till en vän

 

Koll på hyperlänkar i Word

Document Hyperlink Checker [engelska, 1,3 MB, gratis]
Det går så klart att skapa hyperlänkar till webben och andra dokument i Microsoft Word. Om du ofta arbetar med sådana här dokument så kanske du vill ha bättre koll på vad dokumenten egentligen innehåller för några hyperlänkar. Det kan du göra med det här tillägget för Word. Document Hyperlink Checker ger dig kontroll över länkarna.

Document Hyperlink Checker


Skicka till en vän

 

Fjäderlätt liten webbläsare tar lite kraft

Midori 0.1.10 [engelska, 531 kB, gratis]
Firefox, Internet Explorer och Chrome är tre gigantiska webbläsare. Och då menar jag inte bara i antalet användare, utan även hur mycket internminne de förbrukar när de körs. Midori går åt andra hållet. Webbläsaren tar ungefär 10 MB internminne med en flik uppe, vilket är väldigt lite. Programmet är sålunda pyttelitet. Webbläsaren är dock inte lika avancerad som de stora konkurrenterna.

Midori


Skicka till en vän

 

Gratis diskdefragmentering för ett snabbare system

MyDefrag 4.2.0 Beta [engelska, 1,8 MB, gratis]
Genom att defragmentera din hårddisk placeras all data i ordning, kan man väldigt enkelt förklara det som. Genom att datan ligger i ordning kommer hårddisken att få arbeta mindre och du kan ladda filer snabbare (även om det oftast kanske inte märks på mindre filer). MyDefrag är ett gratis verktyg som har funnits länge.

MyDefrag

De 8 bästa defragmenteringsprogrammen


Skicka till en vän

 

Videoredigering i Windows, utan prislapp

Avidemux 2.5.1 Beta [engelska, 10 MB, gratis]
Med Avidemux får du inte en massa avancerade finesser vad gäller videoredigering. Programmet är lätt och innehåller bara de mest grundläggande funktionerna för att klippa i filmer. Det finns ett brett utbud av filformat som stöds, och videoredigeringsprogrammet är helt gratis att ladda ner och använda. Kan vara värt en test, för den nyfikne!

Avidemux


Skicka till en vän

 

Lista alla drivrutiner du har i systemet

DriverView 1.17 [svenska, 34 kB, gratis]
Okej, det var dags för veckans nördtips igen. Det lilla verktyget DriverView är förmodligen ingenting gemene man är intresserad av, men tekniska datoranvändare har ibland nytta av det. Programmet listar nämligen alla drivrutiner som Windows har laddat in. Det finns till och med en svensk översättning till DriverView, som du kan ladda från hemsidan.

DriverView

Här hittar du drivrutiner till din PC!


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

5 tips för bättre Firefox!

Om du använder Firefox som webbläsare så är du inte ensam. Det är ett grymt bra program. Men det kan alltid bli bättre, med hjälp av tillägg och smarta knep. I den här artikeln får du fem riktigt bra tips om hur du anpassar och förbättrar Firefox!

5 tips för bättre Firefox


Skicka till en vän

 

Går det inte att starta Kör?

Har du problem med att du inte kommer åt Kör under Startmenyn? Eller fungerar inte Registereditor, Mappalternativ eller Aktivitetshanteraren? Detta beror ganska säkert på virus! Här är ett knep för att få igång funktionerna igen.

Problem att starta Kör


Skicka till en vän

 

Att tänka på vid byte från XP till Windows 7

Om du kör Windows XP idag kommer du säkert att uppgradera till Windows 7. Antingen skaffar du det nya operativsystemet när det kommer, eller så köper du en ny dator som har det förinstallerat. Här kan du läsa mer om tips inför uppgraderingen!

Byta från XP till Windows 7


Skicka till en vän