2009-09-08

 

Äntligen Spotify till mobiltelefonen!

Det troligen största som har hänt inom mjukvara sedan förra utgåvan av WindowsNytt, är att Spotify har lanserat sin mobila applikation Spotify Mobile för iPhone och Android. Det betyder att du äntligen kan lyssna på alla musik hos Spotify direkt via din mobiltelefon, om det är en iPhone elleer en Android-mobil.

//Tommy K Johansson Fager

Spotify för din mobiltelefon!
Skicka till en vän

 

Tweaka Windows XP och Vista

TweakNow WinSecret 1.4.3 [engelska, 3,9 MB, gratis]
Windows innehåller ett så kallat register som rymmer inställningar för att bestämma över hur Windows ska se ut och bete sig. Riktiga registerhackare sitter och gör ändringar i Registereditorn, men för oss mer vanliga användare går det klart mycket smidigare med WinSecret. Det låter dig på ett enkelt sätt truimma, tweaka och förbättra ditt Windows.

TweakNow WinSecret

Tweaks för Windows XP och Vista


Skicka till en vän

 

Surfa och kör program säkert i sandlåda

Sandboxie 3.39.13 Beta [engelska, 607 kB, gratis]
Sandbox är en säkerhetsterm som har börjat att bli populär - utvecklare av säkerhetspaket har börjat införa sandbox-funktioner i sina programpaket. Sandboxie är ett gratis alternativ. Genom att köra din webbläsare, eller något annat program, i en sandbox är den skyddad mot resten av systemet. Skulle du surfa in på farliga hemsidor så sprider sig skräpet inte till ditt system utan stannar i sandbox-karantänen.

Sandboxie


Skicka till en vän

 

Komplement till ditt vanliga antivirus

IObit Security 360 [engelska, 8,53 MB, gratis]
Programvarutillverkaren IObit har en lång rad omtyckta verktyg bakom sig, och ett av de nya är ett säkerhetsprogram som heter IObit Security 360. Det skyddar dig mot skadlig kod på flera sätt, genom att försöka spåra reda på kod som beter sig suspekt. Programmet kan köras tillsammans med ditt vanliga antivirus.

IObit Security 360

De bästa gratis antivirusprogrammen


Skicka till en vän

 

Packa upp flera filarkiv samtidigt

ExtractNow 4.40.0.22 [engelska, 1,4 MB, gratis]
När du packar upp ZIP- eller RAR-filer använder du förmodligen WinZip eller något dylikt program. Men om du sitter med en hel hög av komprimerade filarkiv så kommer ExtractNow väl till hands. Dess syfte är nämligen att packa upp flera filer samtidigt. Det här är tillexempel bra om du laddat ner en massa typsnittsfiler som du vill öppna.

ExtractNow

Gratis alternativ till WinZip och WinRAR


Skicka till en vän

 

Förbättrad Chrome - gratis ChromePlus

ChromePlus 1.2.2.0 [engelska, 13 MB, gratis]
Webbläsaren Google Chrome har rönt vissa framgångar på marknaden, även om Firefox och Internet Explorer fortfarande dominerar stort. Det finns dock nackdelar med Chrome, bland annat att programmet kommunicerar mycket med Googles servrar. Utöver att ha stängt av denna funktion, tillför ChromePlus flera smarta finesser. Värt att titta på, om du vill prova en ny snabb webbläsaare!

ChromePlus


Skicka till en vän

 

Pytteliten musikspelare med minimala funktioner

1by1 1.68 [engelska, 127 kB, gratis]
Ibland arbetar jag på min lilla minidator Asus Eee PC 901 och då vill jag lyssna på musik, men jag vill inte köra någon tung mediaspelare på grund av minidatorernas begränsade prestanda. Turligt nog snubblade jag över 1v1, ett litet verktyg för att spela upp låtar. Glöm spellistor - du spelar helt enkelt upp all musik i en mapp. Men det räcker! Tar ca 7 MB av internminnet och någon procent av processorn.

1by1


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Firefox ska skydda dig mot Flash-attacker

Mozilla kommer att hjälpa till att stoppa attacker mot säkerhetshål i tillägget Flash. Problemet är att få användare uppdaterar sitt Flash, och blir därmed smittade av virus och dylikt när säkerhetshål hittas i tillägget. Läs mer:

Firefox skyddar mot attacker


Skicka till en vän

 

Skapa fotoalbum enkelt på webben

Svenska Jalbum har släppt en ny version av sin programvara och lösning för att publicera fotoalbum på webben. Du kan skapa album med massor av snygga färdiga

Skapa fotoalbum på webben


Skicka till en vän

 

YouTube vill hyra ut långfilmer

Googles videotjänst YouTube har tydligen börjat undersöka möjligheterna att hyra ut långfilmer via sin tjänst. Det kommer kanske inte som någon stor överraskning, men vad kan det innebära för dig som användare?

YouTube vill hyra ut film


Skicka till en vän