2009-09-04

 

Webbläsaren Opera en förebild för de andra

Opera 10 [svenska, 8,7 MB, gratis]
Nu kommer fullversionen av efterlängtade webbläsaren Opera. Den innehåller bland annat ett turboläge för dig som surfar på lite slöare uppkopplingar - exempelvis via modem eller mobilt Internet. Dessutom finns många nyheter. Opera är webbläsaren som inspirerat massor av funktioner i jättarna. Bör provas! Du kan naturligtvis installera Opera jämte din vanliga webbläsare utan problem.

Opera

Artikel: Opera mot de andra webbläsarna
Fler tips på webbläsare


Skicka till en vän

 

Pytteliten e-postklient är riktigt smidig

Popcorn 1.95 [engelska 280 kB, gratis]
Väldigt många av oss använder idag webbaserade e-postklienter, såsom Gmail och Hotmail. I dagarna har dock Gmail visat att det finns problem med att enbart köra webbaserad e-post. Tjänsten har nämligen haft stora problem och Google har misslyckats med att hålla den igång. Med Popcorn får du en så kallad POP3-klient. Ett lokalt installerat e-postprogram som låter dig komma åt dina mejl även om webbsidan ligger nere.

Popcorn
Fler tips på epostprogram


Skicka till en vän

 

Snabba upp din Firefox

SpeedyFox 1.1 [engelska, 1,5 MB, gratis]
Precis som utvecklaren skriver på sin hemsida, är Firefox en väldigt snabb webbläsare. Men allt eftersom man använder den, blir den segare på grund av fragmentering i dataregistret med information. SpeedyFox är ett verktyg som defragmenterar dessa filer riskfritt och gratis. På så sätt kan du få fart i en seg Firefox! Inga garantier ges dock på att läsaren blir snabbare...

SpeedyFox

8 tips för snabbare Firefox

Skicka till en vän

 

Defragmentera hårddisken för snabbare system

Auslogics Disk Defrag 2.1.2.50 [engelska, 2 MB, gratis]
Idag tvistar många experter om huruvida det är viktigt att defragmentera din hårddisk. Enligt mig finns det goda skäl till att göra det, i alla fall om du ofta laddar ner mycket filer eller på annat sätt sparar och raderar filer mycket. Då blir hårdisken fragmenterad, och det sliter fysiskt på disken. Den håller längre om du tar hand om den.

Disk Defrag
Fler hårddiskprogram


Skicka till en vän

 

Ladda ner filer mycket snabbare!

Free Download Manager 3.0 [svenska, 6,4 MB, gratis]
Du kanske tror att jag driver med dig när jag påstår att du kan öka hastigheten på nerladdningar med upp emot 300 procent, bara genom att installera Free Download Manager? Men det är faktiskt sant och det finns tekniska skäl. När du laddar ner en fil via webbläsaren öppnas bara en begränsad kanal till servern. Det här programmet öppnar flera, och utnyttjar din bandbredd till max. Och, ja, det funkar.

Free Download Manager

Så fungerar det i praktiken!


Skicka till en vän

 

Förminska alla digitalfoton samtidigt

Fast Image Resizer 0.98 [engelska, 443 kB, gratis]
Stopp! Innan du börjar skicka iväg alla dina semesterbilder via e-post till släktingar och vänner, dra ner storleken på dem. Det finns ingen anledning att e-posta bilder som är i flera tusen megapixlar när man ändå bara ska titta på dem på datorskärmen. 1024 pixlars bredd är bättre. Det löser du kanonlätt med Fast Image Resizer, som förminskar alla bilderna snabbt och lätt.

Fast Image Resizer
Fler program som förminskar dina bilder


Skicka till en vän

 

WindowsTips

200 kronor för gratis Windows 7-uppgradering

Jag har fällt en del cyniska kommentarer om faktumet att datortillverkare som ingår i Microsofts program Techniqual Guarantee, som innebär att kunderna kan få Windows 7, tar ut rätt ordentligt med betalt för frakt. MSI släpper nu uppdatering till dig som har bärbar PC från MSI.

Windows 7 för MSI-kunder


Skicka till en vän

 

PTS trimmar ditt bredband gratis!

Post - & Telestyrelsen har sedan länge drivit Bredbandskollen. Här hittar du även Åtgärdsguiden som hjälper dig att konfigurera din Internetuppkoppling för att utnyttja bredbandet maximalt.

Trimma bredbandet gratis


Skicka till en vän

 

Lär dig gratis bildbehandling

Paint.NET är ett suveränt gratis bildbehandlingsprogram med alla funktioner som en vanlig hemanvändare kan tänkas behöva, för att kunna fixa till sina digitalfoton lite enkelt och lätt. Här hittar du många guider och hjälpsidor om hur du kommer igång!

Gratiss bildbehandling


Skicka till en vän