2009-09-01

 

Trimma Windows Vista att gå snabbare

Vista Services Optimizer 1.1.42.2 [engelska, 1,86 MB, gratis]
I bakgrunden av Windows körs en massa tjänster, på engelska kallade för Services. Dessa tar hand om många olika saker i systemet. Som standard startas en väldig massa tjänster varav flera du inte har någon nytta av. Genom att använda Vista Services Optimizer - som riktar sig till nybörjare som inte själva pillar i tjänster - kan du trimma bort de onödiga och få en snabbare uppstart och mer arbetsminne tillhanda.

Vista Services Optimizer

Massor av tips och tweaks för Windows Vista!


Skicka till en vän

 

Tangentbord på skärmen styrs med mus

Click-N-Type 3.03 [svenska, 1,39 MB, gratis]
Som kanske bekant är jag inte mycket för att använda musen. Jag föredrar tangentbordet. Men det är inte alla som kan eller vill använda tangentbordet, utan är begränsade till musen. Då uppstår det ett problem med att skriva text. Click-N-Type är en lösning på det här. Det är ett gratisprogram som presenterar ett tangentbord på skärmen. Svensk översättning och svenskt tangentbord finns att laddas ner från Languages-sidan.

Click-N-Type


Skicka till en vän

 

Synkronisera två mappar på enkelt sätt

FreeFileSync 2.2 [engelska, 1,9 MB, gratis]
Ett sätt att sköta en säkerhetskopiering på, är att synkronisera din arbetsmapp med en mapp på exempelvis din externa hårddisk. Det kan du göra med programmet FreeFileSync. Det har i dagarna fått riktigt bra kritik hos flera freeware-bloggar, och programmet har många bra funktioner och är lätt att ställa in. Du kan konfigurera det till att synkronisera på olika sätt, och bestämma när det ska ske i bakgrunden.

FreeFileSync


Skicka till en vän

 

Skydda dig mot skräppost i Outlook

SPAMfighter 6.6.5.4 [svenska, 13,6 MB, gratis]
Om du använder Ooutlook för att hantera din e-post, bör du överväga att installera tillägget SPAMfighter. Det är ett effektivt sätt att ta bort skräppost som annars troligen hamnar i din inkorg, där det skapar irritation och tar upp plats. SPAMfighter har utvecklats länge och har god trovärdighet i branschen. Att det finns på svenska är så klart ett plus.

SPAMfighter

11 tips för att undvika spam


Skicka till en vän

 

Återställ dina raderade filer

FreeUndelete [engelska, 479 kB, gratis]
Har du råkat radera filer utan att de går att återvinna från papperskorgen, så är hoppet inte helt ute. Om du tar FreeUndelete till hjälp kan du säkert återskapa filerna - i alla fall om du är snabbt ute. Ju snabbare du kör programmet desto större chans är att filerna går att rädda. Programmet är lätt att använda.

FreeUndelete

4 program för att rädda raderade filer


Skicka till en vän

 

Ta bort antivirus och säkerhetsprogram säkert

AppRemover 2.0.0.1 [engelska, 3,33 MB, gratis]
Vill du byta ett säkerhetsprogram kan problem uppstå. Det är ibland inte alltid så lätt att avinstallera ett antivirusprogram eller ett säkerhetspaket. Ibland strular det och då är det hopplöst, eftersom det inte går att installera ett nytt utan att ha fått bort det gamla helt och hållet. AppRemover är till för att ta bort just säkerhetsprogram. Listan över program som stöds är lång.

AppRemover

Så installerar du ett nytt antivirus!


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Dags att ändra säkerhet i din trådlösa router!

Har du trådlöst nätverk hemma? Japanska tekniker har lyckats komma på ett sätt att knäcka WPA-skyddet, som många routrar använder sig av, på 60 sekunder. Det är med andra ord dags att byta till WPA2, om du inte redan gjort det. Du gör det genom en enkel inställning i din trådlösa router.

Bättre säkerhet i WiFi-router


Skicka till en vän

 

Nya verktyg för att städa och snabba upp datorn

Här hittar du tre nya program som hjälper dig att trimma datorn genom att städa bort skräpfiler och rent allmänt snabba upp din dator. Två av programmen är gratis, medan ett är betalprogram - frågan är om betalprogrammet håller bättre kvalitet än de gratis?

Tre nya turboverktyg


Skicka till en vän

 

Windows 7 får högre pris i Europa

På grund av EU-domstolens dom mot Microsoft, så kommer Windows 7 att bli dyrare för oss som bor inom EU, än exempelvis användare i USA. Problemet är att Microsoft måste göra en speciell EU-version av sitt operativsystem för att tillgodose EU-domstolens krav.

Windows 7 i Europa


Skicka till en vän