2009-08-25

 

Får du också gratis Windows 7?

Microsoft har inför lanseringen av Windows 7 tagit fram ett intressant uppgraderingsprogram som går ut på att en del kunder som köpt en ny dator med Windows Vista, eller som nyligen uppgraderat till Vista, kommer att få Windows 7 utan extra kostnad. Programmet kallas för Technical Guarantee och det är flera datortillverkare som är delaktiga. Ska du köpa en ny dator, eller om du redan gjort det, kan du kontrollera om du ingår i den grupp användare som får Windows 7 gratis!


Får du gratis Windows 7?

Allt om Windows 7!
Skicka till en vän

 

 

Smidig bildvisare i litet format

FuturixImager 5.9.4 [engelska, 2,2 MB, gratis]
Ett bildvisningsprogram är bra att ha bredvid ett riktig bildredigeringsprogram. Med ett visningsprogram kan du lätt och mycket snabbare bläddra mellan dina digitalfoton för att hitta bilden du vill arbeta med. Har du ingen organiserare i stil med Photoshop Elements eller Picasa, så är det här i det närmaste nödvändigt. FuturixImager är ett av många som är värda att prova.

FuturixImager

Topp 5 bästa gratis bildredigeringsprogrammen


Skicka till en vän

 

 

Rensa hårddisken för ett snabbare system

Wise Disk Cleaner 4.64 [engelska, 2,2 MB, gratis]
Programmet Wise Disk Cleaner har kommit i en uppdaterad version. Det finns i både gratis- och betalversion, så titta noga så att du laddar ner rätt version. Enligt hemsidan ska det finnas en svensk översättning, men denna fungerade inte i skrivande stund. Med Wise Disk Cleaner kan du på ett lätt sätt rensa bort bland skräpfilerna på hårddisken, för att frigöra utrymma och trimma datorn.

Wise Disk Cleaner

Så använder du Wise Disk Cleaner


Skicka till en vän

 

 

Ta bort slöa autostartande program

Autoruns 9.53 [engelska, 574 kB, gratis]
Med Microsofts gratisverktyg Autoruns kan du återta kontrollen över vilka program som automatiskt startas när Windows drar igång. Det är ofta dessa som är boven bakom en slö dator. Det går att använda Systemkonfiguration i Windows, men Autoruns ger dig mycket mer kontroll och många fler saker att ändra på. Bör dock inte användas av absoluta nybörjare.

Autoruns

Är ditt autostartande program viktigt?


Skicka till en vän

 

 

Litet alternativ till QuickTime

QuickTime Alternative Lite 2.9.2 [engelska, 9,5 MB, gratis]
Ett av mina hatprogram är QuickTime. Det tenderar att nästla in sig i systemet och är ibland hopplöst att bli av med. Det lägger in autostartande verktyg som kan vara svåra att bli av med, och dessutom är det en stor säkerhetsrisk. QuickTime Alternative Lite är ett bra alternativ. När du besöker hemsidan och ska ladda ner filen, notera att det ligger en annons precis under Download-rubriken, så att du inte klickar på den istället för nerladdningslänken under annonsen.

QuickTime Alternative

Därför är QuickTime farligt att installera


Skicka till en vän

 

 

Ta en backup helt gratis

FBackup 4.2.155 [engelska, 11 MB, gratis]
FBackup är en omtyckt programvara för att ta hand om säkerhetskopiering av viktig data. Det är relativt enkelt att sköta och har ett snygg gränssnitt. Att det dessutom är helt gratis skadar så klart inte. Än så länge finns det ingen svensk översättning, men hjälp gärna utvecklaren med att skapa en sådan! Och meddela oss sedan.

FBackup


Skicka till en vän

 

 

Ett utmärkt FTP-program

FileZilla 3.2.7.1 [engelska, 3,9 MB, gratis]
Det finns gott om FTP-program och det känns som om jag har testat dem alla. Det program jag fastnat för idag är FileZilla, som är en FTP-klient utvecklad under öppen källkod. Det finns även en FTP-server i samma serie, men det är FTP-klienten jag håller mig till när jag ska skicka upp och hämta hem filer från mitt webbhotell.

FileZilla

Topp 5 bästa FTP-programmen


Skicka till en vän

 

 

WindowsTips

Bästa gratis antiviruset framröstat!

En blogg om gratis programvara har frågat sina läsare om vilket som är deras favorit bland gratis antivirusprogram. Det vinnande alternativet är en överraskning, eftersom det inte är så pass känt jämfört med andra konkurrenter. Kan du gissa vilket det är?

Det bästa gratis antiviruset är...


Skicka till en vän

 

 

Så köper du bäst studentdator

Nu när skolorna drar igång är det många som kommer att köpa en ny dator till studierna. Om du går i dessa köptankar så finns det en del att tänka på. I den här artikeln får du flera råd om vad du ska köpa och vad du bör undvika.

Köpa studentdator


Skicka till en vän

 

 

The Pirate Bay blir betalsajt, släcks ner av tingsrätten

Efter påtryckningar från Hollywood har Stockholms tingsrätt tagit det besynnerliga beslutet av censurera sajten The Pirate Bay, genom att hota en av Internetleverantörerna med ett vite på en halv miljon kronor om de inte stoppar bredbandet till The Pirate Bay. Kritiken är naturligtvis stor och jämförelser görs med Kina, Iran och andra länder som censurerar Internet.

TPB censureras av tingsrätten


Skicka till en vän