2009-08-21

 

Redigera videofilmer med bra gratisprogram!

Väldigt många av oss spelar idag in videofilmer med antingen vanliga digitalkameror eller med digitala videokameror. Det går att köpa en digital videokamera för bara någon tusenlapp, och kvaliteten är absolut acceptabel. För att redigera filmer behövs dock ett bra verktyg. Microsoft har nu släppt sitt Windows Live Movie Maker, som är en gratis videoredigerare där du kan klippa och redigera dina filmer, lägga på effekter och övertoningar, samt bränna ut filmerna på DVD-skiva, eller spara som filmfil. Riktigt bra!

Läs mer om Windows Live Movie Maker
Skicka till en vän

 

Hantera dina processer på smart sätt

Process Lasso 3.63 [engelska, 573 kB, gratis]
Ibland kan vissa processer, det vill säga hela eller delar av programvaror, ta upp förskräckligt mycket kraft av processorn. Om du ofta stöter på det här problemet kan du med Process Lasso ta tillbaka kontrollen. Detta gratisverktyg låter dig sätta upp spärrar och gränser för hur mycket kraft specifika processer får använda av datorn. Ett nyttigt litet verktyg för de lite mer händiga användarna!

Process Lasso


Skicka till en vän

 

Återställ raderade filer på hårddisken

Glary Undelete 1.5.0.232 [engelska, 1,6 MB, gratis]
Det är lätt hänt att man råkar radera en fil som inte borde raderas. Med hjälp av programmet Glary Undelete kan du rädda raderade filer. Glary Undelete har stöd för flera olika filsystem, såsom NTFS och FAT32. Förutom att återskapa från hårddiskar kan du rädda raderade filer från externa lagringsenheter som minneskort och USB-minnen. Det här är ett program som är bra att ha installerat för säkerhets skull...

Glary Undelete


Skicka till en vän

 

Håll redan på dina tankar och jobb

Tolon NoteKeeper 0.9.8 [engelska, 1,6 MB, gratis]
Klassikern PostIT-lappar kan skapa ordentlig oreda på skrivbordet. Då är det bättre att hitta en lösning för att hantera alla idéer, uppgifter och andra saker man måste komma ihåg, med hjälp av ett särskilt program. Tolon NoteKeeper är ett smart och annorlunda sätt att lägga upp dina anteckningar på. Påminner om ett vanligt filsystem med mappar, där du lägger in anteckningar och bilder.

Tolon NoteKeeper


Skicka till en vän

 

Ett trevligt och gratis bildredigeringsprogram

HeliosPaint 1.4.0 [engelska, 1 MB, gratis]
Man behöver inte lägga ner en månadslön på att köpa Adobe Photoshop för att kunna redigera sina digitalfoton och rita lite. Det finns gott om gratis bildbehandlingsprogram, och ett av de mer intressanta är HeliosPaint. Det är utvecklat i Java och är därför plattformsoberoende. Antalet funktioner är väldigt brett, både för digitalfotografera och grafiker.

HeliosPaint


Skicka till en vän

 

Måsteprogrammet för alla datorspelare

Xfire 1.113.38751 [engelska, 5,6 MB, gratis]
Datorspelare har idag ofta kontakt med varandra när de spelar. Problemet med att använda MSN Messenger och liknande program, är att de kan förstöra spelupplevelsen. Då är det bättre att använda Xfire som är byggt speciellt för datorspelare. Med stöd för över 1000 olika spel håller det kontroll över vad dina polare spelar för något, och fungerar även som en chattklient och mycket mer.

Xfire


Skicka till en vän

 

Redigera dina digitala filmer

Windows Live Movie Maker [engelska, gratis]
Microsoft släppte precis innan WindowsNytt skickades ut en fullversion av sitt nya Windows Live Movie Maker. Programmet verkar i skrivande stund bara finnas på engelska, men lär dyka upp på svenska (om det inte redan gjort det). Det är ett nytt och ypperligt verktyg för att enkelt redigera videofilmer du spelat in med digitalkameran eller videokameran.

Windows Live Movie Maker


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Trender inom säkerhetspaket och antivirus 2010

Nu börjar antivirusföretagen lansera de nya versionerna av sina säkerhetspaket. Jag har tagit en titt på vilka trender som återfinns bland de olika paketen. Klart är att många kommer vara ännu snabbare och resurssnåla efter förra årets trimmande, men nytt är framför allt att man flyttar ut i "molnet".

Trender inom säkerhetspaket


Skicka till en vän

 

Så spelar du in videofilmer av skärmen!

Det finns många verktyg som hjälper dig att spela in en videofilm av det du gör på datorskärmen, något som är superbra att ha när du ska visa något speciellt eller skapa en instruktionsfilm. Ett nytt verktyg kallat Screenr gör processen superenkel! Läs här om hur du gör.

Film av datorskärmen


Skicka till en vän

 

FarmVille - ett sjukt beroendeframkallande spel

Om du har ett konto på Facebook bör du testa spelet FarmVille. Det påminner lite om Sims och går ut på att sköta om en farm. Det är extremt beroendeframkallande att samla ihop mer pengar, bygga ut och komma till nya nivåer. Hundratusentals användare har fastnat i det...

Läs mer om FarmVille


Skicka till en vän