2009-08-18

 

Har du skaffat Spotify ännu?

Musiktjänsten Spotify har imponerat många användare - inte minst undertecknad. I veckan beställde jag ett Premium-konto för 99 kronor i månaden, så att jag slipper reklamen och får ta del av nya skivors snabbare. Dessutom lär det komma en hel del extrafunktioner för Premium-kunder framöver. Spotify har varit aktuellt i dagarna, efter att Magnus Uggla hoppat på Sony för deras kontrakt med Spotify, och därefter plockat ner sina låtar därifrån. Det är ett väggupp för musiktjänsten, men det stjälper den inte. Idag finns över en miljon svenska användare. För att komma åt gratisversionen av Spotify behöver du fortfarande en inbjudan - en så kallad invite.
Magnus Uggla och Spotify

Så skaffar du en Spotify-invite
Skicka till en vän

 

Testa hur din hårddisk mår

CrystalDiskInfo 3.0.0 Alpha7 [svenska, 2,3 MB, gratis]
Okej, jag brukar säga det här med jämna mellanrum, men det är värt att upprepa: hårddiskar går sönder. Det är inte en fråga om de går sönder, utan när de går sönder. Och då är det viktigt att ha en backup, såvida du inte tycker det är lungt att de senaste fem årens digitalfoton plötsligt försvinner för alltid. Med CrystalDiskInfo kan du testa hur din hårddisk mår och om den håller på att fallera. Finns i en officiell version samt en ny testversion.

CrystalDiskInfo

Artikel: Testa din hårddisk!


Skicka till en vän

 

Ladda ner YouTube-filmer i massor

YouDown 1.5.1 [engelska, 2,5 MB, gratis]
Det finns gott om gratisprogram och webbtjänster som du kan använda för att ladda ner filmer från YouTube, för att kunna titta på dem även offline. Det kan också vara bra att ha om du vill bränna ut filmer på en DVD-skiva för att kolla på TV:n. YouDown är inte lika smidigt som många andra, men det har en intressant batch-funktion som låter dig importera en textfil där du lagt in en YouTube-länk per rad, för att ladda ner alla filmerna automatiskt.

YouDown


Skicka till en vän

 

Rejäl Urklippshanterare med många poster

Ditto Clipboard Manager 3.16.8 [svenska, 2 MB, gratis]
Arbetar du ofta med att kopiera och klistra in, så kanske du har irriterat dig på Windows standardfunktion som bara håller ett urklipp i minnet. Med Ditto får du en hel databank tillgänglig, där du kan kopiera in och klistra ut massor av olika data. Det här kan även användas för att spara undan research-material du hittar på webben. Ditto finns i svensk översättning, som du hittar under Translate i menyn på sajten.

Ditto


Skicka till en vän

 

Fler tester på din hårddisk

HDD Health 3.3 [engelska, 926 kB, gratis]
Här kommer ett till program för att testa hur bra dina hårddiskar mår. Gränssnittet är enklare än ovan nämnda CrystalDiskInfo, till priset av att du inte får reda på lika mycket statistik. Däremot är det mer rakt på - som hemanvändare får du den information du behöver och snabbt går det. Två staplar visar temperatur respektive hälsa. Temperatur fungerar dock bara om din hårddisk har tekniken S.M.A.R.T, vilket de flesta nya har.

HDD Health


Skicka till en vän

 

Bränn skivor med gratis programvara

Infra Recorder 0.50 [engelska, 3,3 MB, gratis]
Jag har skrivit en hel del om gratis brännarprogram på sistonde, och när jag ändå börjat kan jag fortsätta. Infra Recorder är ett relativt nytt program på marknaden, som låter dig bränna CD- och DVD-skivor på ett enkelt sätt. Du hittar alla grundläggande funktioner som att bränna ISO-filer, göra musikskivor och skapa kopior av skivor. Gränssnittet påminner starkt om Utforskaren och gillas av undertecknad. Inga krusiduller!

Infra Recorder

Topp 5 bästa gratis brandväggarna!


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Facebook kan smitta dig med virus

Det är lätt att vaggas in i tron om att man är säker när man befinner sig på en stor känd sajt som Facebook. Så är inte fallet. Det finns farliga applikationer som både försöker installera virus på din dator och stjäla dina användaruppgifter!

Virus på Facebook


Skicka till en vän

 

Fler tester av Windows 7!

Nu börjar media testa kommande Windows 7, operativsystemet som ersätter Vista. Betygen brukar alltid bli höga och framför allt skriver man om att alla som Windows XP bör uppgradera så fort de kan. Det är intressant läsning!

Test av Windows 7

Lär dig allt om Windows 7


Skicka till en vän

 

5 bästa videospelarna för Windows

Tittar du på film på datorn, behöver du ett bra program för att hantera det. Du vill säkert gärna ha ett program som klarar av alla filmformat som finns, och som även kan visa undertexter. Något sådant hittar du garanterat i den här listan.

Bästa videospelarna


Skicka till en vän