2009-08-11

 

Blev du smittad av datorvirus igår?

Det är tyvärr lätt att drabbas av virus idag, och det krävs inte att man laddar ner suspekta program från piratsajter. Faktum är att det vanligaste sättet att få sin dator infekterad av datorvirus, är att man råkar hamna på en smittad hemsida. Dessa webbsidor innehåller skript som utnyttjar säkerhetshål i operativsystemet, webbläsaren och tredjepartstillägg (exempelvis Flash, QuickTime eller Adobe Reader) för att automatiskt ladda ner och installera viruset. Läs allt om datorvirus, hur du skyddar dig och hur du tar bort infektioner på länken nedan!

Allt om datorvirus
Skicka till en vän

 

Ladda ner material från webbsidor

WebRipper 1.33 [engelska, 1,1 MB, gratis]
Med programmet WebRipper kan du ladda ner allt möjligt material som finns på webbsidor - bilder, videoklipp och allt annat. Gränssnittet är enkelt att använda, samtidigt som programmet innehåller mängder av finesser för dig som är mer avancerad användare. Tyvärr verkar det inte fungera ordentligt på sajter som YouTube, men för det ändamålet finns många andra verktyg.

WebRipper


Skicka till en vän

 

Håll koll på hårdvaran i din dator

PC Wizard 2009 [engelska, 4,77 MB, gratis]
För tekniknörden kommer här ett nyttigt och väldigt användbart program som hjälper dig att ta reda på det mesta du kan tänkas vilja veta om hårdvaran i din dator. PC Wizard analyserar datorns komponenter och presenterar en väldig massa information för den teknikintresserade. Verktyget kan även göra vissa analyser av komponenter. Listan över kompatibla enheter är lååång...

PC Wizard


Skicka till en vän

 

Visa bilder snabbt som attan

Fast Picture Viewer 1.0 [engelska, 2 MB, gratis]
Bildvisar kan man aldrig få nog av. Nu när vi alla har digitalbilder vill man kunna bläddra mellan bilderna på ett bra och framför allt snabbt sätt. Med hjälp av nya Fast Picture Viewer kommer du ett steg i rätt riktigt. Naturligtvis finns det tonvis med alternativ, och det här är ett av dem. Jag är övertygad om att ett gäng av er läsare kommer att gilla det här.

Fast Picture Viewer


Skicka till en vän

 

Bränn CD/DVD-skivor gratis

Express Burn 4.27 [engelska, 414 kB, gratis]
Med programmet Express Burn tar du hand om brännandet av CD- och DVD-skivor på ett enkelt sätt. Programmet är så klart gratis och gränssnittet är enkelt att förstå. Express Burn har stöd för att bränna musikskivor, data och video på såväl CD som DVD, samt även data för Bluray. Bränner du musikskivor kan du även normalisera musiken, vilket betyder att alla låtarna får samma ljudvolym.

Express Burn


Skicka till en vän

 

Ladda ner högupplösta videos från YouTube

Ashampoo Clip Finder [engelska, 9,9 MB, gratis]
YouTube, och andra liknande videosajter, har för många ersatt TV:n. Det är förståeligt. Problemet är att man måste titta på filmerna online, och ibland är det vansinnigt sega uppkopplingar vilket gör att filmerna hackar. Du kan komma runt detta genom att ladda ner dem lokalt på hårddisken. Med Ashampoo Clip Finder löser du det här. Det hanterar 15 olika videosajter.

Ashampoo Clip Finder


Skicka till en vän

 

Få fart på datorspelen med trimverktyg

GameBooster [engelska, 852 kB, gratis]
Om du tycker att datorn går för segt när du spelar datorspel, kan du testa gratisprogrammet GameBooster. Det kommer från iobit, som sedan tidigare har givit ut en rad olika omtyckta programvaror. Med GameBooster kommer du åt funktioner som sedan tidigare bara varit tillgängliga för riktiga teknikfreaks. Det fungerar ihop med Windows XP och Vista och kan ge mer kräm åt spelandet.

GameBooster


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Test: Panda Cloud Antivirus, gratis virusskydd

Antivirusprogrammet Panda Cloud Antivirus är helt gratis att installera och använda, och det är ett bra val för dig som alltid är uppkopplad och som vill ha ett antivirus som ger gott skydd och håller sig tyst i bakgrunden.

Test av Panda Cloud Antivirus


Skicka till en vän

 

Allt om datorvirus!

Många lever i villfarelsen att datorvirus bara drabbar alla andra. Men faktum är att det tyvärr är allt för enkelt att drabbas av ett virus som förstör alla dina digitalfoton och infekterar alla USB-minnen och nätverksanslutna enheter. Lär dig om virus!

Allt om datorvirus


Skicka till en vän

 

Ett snygga Google Chrome

Google har öppnat portarna till en webbplats där du kan ladda ner teman, det vill säga skal, till din webbläsare Google Chrome. Här hittar du många snygga designer som ger ett helt annat gränssnitt på din webbläsare.

Teman för Chrome


Skicka till en vän