2009-08-07

 

 

Så undviker du de farliga webbsidorna!

Det vanligaste sättet att drabbas av virus på idag, är att smittas via en infekterad webbsida. Att det bara skulle röra sig om suspekta sajter med cracks och dylikt är en myt. Virusmakare försöker infektera olika annonssystem, vilket gör att farliga skript kan dyka upp på vilka sajter som helst. Dessutom försöker man smitta databaser och webbservrar för att låta webbsidor skicka med virus. Utan ett vettigt skydd, kan man bli smittad bara genom att besöka en sida - nerladdning och infektion sker helt i bakgrunden utan att användaren märker det. Läs mer om hur du undviker att drabbas, på länken nedan!

/Tommy K Johansson

Undvik farliga webbsidor
Skicka till en vän

 

Hitta kopior av filer på hårddisken

Auslogics Duplicate File Finder 1.5.2.50 [engelska, 1,7 MB, gratis]
Ofta finns det massor av likadana filer utspridda över hårddisken. Speciellt om du, liksom undertecknad, laddar ner mängder av filer och program från Internet. Då glömmer man ibland bort att man redan laddat ner något och till slut har man fyllt en stor del av hårddiskens lagringsutrymme med likadana filer. Med det här gratisprogrammet kan du söka igenom disken efter kopior för att rensa upp och få tillbaka ditt utrymme.

Hemsida: Duplicate File Finder

Länk


Skicka till en vän

 

Statistik över datorns hårdvara

Perfgraph 30 [engelska, 491 kB, gratis]
För din lille statistiknörden kommer här programmet Perfgraph. Med detta lilla smarta verktyg kan du hålla koll på hur hårt din processor arbetar, hur mycket belastning ditt nätverk har samt hur mycket internminne som är allokerat. Programmet kan ligga nere i aktivitetsfältet och visa en graf över hur belastningen ligger till. Det är ett bra program för dig som vill ha koll över vad som händer i datorn.

Hemsida: Perfgraph

Ladda hem Perfgraph


Skicka till en vän

 

Konvertera video till din iPhone

Free iPhone Video Converter 3.6 [engelska, 6,4 MB, gratis]
Om du använder en iPhone eller en iPod så kan du inte titta på filmer i vanliga filmformat, som en vanlig portabel mediaspelare, utan du måste konvertera allt till ett format som Apple gillar. Med hjälp av gratisprogarmmet Free iPhone Video Coverter kan du göra detta utan några svårigheter. Stöd finns för alla de vanliga filformaten som en mediaspelare ska kunna klara av.

Hemsida: Free iPhone Video Converter

Ladda hem Free iPhone Video Converter


Skicka till en vän

 

Skanna efter och ta bort virus

Kaspersky Virus Removal Tool 7.0.0.290 [engelska, 39,1 MB, gratis]
Ett vanligt antivirusprogram ligger resident i minnet och skanna av filer i realtid, men programmet kan missa virussmittade filer. För att hitta alla behöver du göra en ordentlig genomsökning av datorns hårddiskar och andra lagringsmedium. Det klarar de flesta antivirus av, men det skadar inte att använda ett alternativ då och då - exempelvis Kasperskys suveräna verktyg.

Länk

Ladda hem Kaspersky Virus Removal Tool


Skicka till en vän

 

Styr ljudvolymen med musens skrollhjul

Volumouse 1.72 [engelska, 115 kB, gratis]
När man lyssnar på musik via datorn är det ofta man snabbt behöver sänka volymen. Det kan man göra på många sätt och det lilla verktyget Volumouse ger dig ytterligare ett alternativ. Det låter dig nämligen justera volymen med hjälp av musens skrollhjul - om du har ett sådant. Ställ in programmet till att exempelvis ändra volymen när du håller nere [Alt] och skrollar hjulet upp och ner.

Länk

Ladda hem Volumouse


Skicka till en vän

 

Läs och hantera RSS-prenumerationer enkelt

FeedDemon 3.0.0.25 RC4 [engelska, 3,4 MB, gratis]
Jag skulle aldrig kunna hantera min nyhetsbevakning utan RSS! Med hjälp av RSS får jag snabbt en överblick på alla nyhetssajter och bloggar, som jag följer, och när de har uppdaterat med nya artiklar. Att surfa runt mellan alla sajter hade varit omöjligt. FeedDemon är ett riktigt bra RSS-verktyg. Och när du skaffat det tycker jag du ska prenumerera gratis på mitt RSS-flöde!

Hemsida: FeedDemon

Ladda ner FeedDemon

Skaffa mitt RSS-flöde


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Så undviker du de farliga webbsidorna

Farliga webbsidor har blivit ett stort problem inom säkerhet på Internet. Cyberkriminella och virusmakare använder sig väldigt mycket av webbsidor för att sprida sin farliga kod, och för att lura användare till att lämna ifrån sig personlig information. Läs det här för att undvika sidorna!

Länk


Skicka till en vän

 

Återställ dina av misstag raderade digitalfoton

Digitalkameran är ett måste så här i semestertider. Men tyvärr är det lätt hänt att man råkar radera fel bild när man ska plocka bort några dåliga fotografier. Andas lugnt då, för det går att återställa raderade filer på ett enkelt sätt med ett bra gratisprogram!

Länk


Skicka till en vän

 

Svenska Mailopages vill bli världens e-postkatalog

Jag har intervjuat företaget Mailopages som satsar på att bli världens e-postkatalog, där du kan hitta e-postadresser till folk. Läs om hur stora de tänker att bli om ett år, och varför de, till skillnad mot många andra, kommer att lyckas.

Intervju Mailopages


Skicka till en vän