2009-08-04

 

Tre ger dig det bästa mobila bredbandet

Tidningen Mobil har gjort ett stort test där de testat kvaliteten på mobilt bredband, och vinnaren är operatören Tre. Man har provat flera olika tekniker, men de som är mest intressanta är hastigheten och stabiliteten. Mobilt bredband har blivit väldigt populärt eftersom det är så enkelt att använda och installera, och att man kan använda det i stort sett var som helst. Testet visar också att finns det ett riktigt uselt val som man ska undvika... Läs om vilken operatör du ska undvika på länken nedan!

Tre ger bästa mobila bredbandet
Skicka till en vän

 

Trimma Windows 7 för snabbare dator

EnhanceMySe7en [engelska, 10,5 MB, gratis]
I oktober kommer Windows 7 att lanseras på den svenska marknaden och redan nu börjar det dyka upp verktyg för operativsystemet. Ett av dessa är EnhanceMySe7en, som är ett bra men ordinärt tweakprogram. Det låter dig göra inställningar i Windows 7 för att själv bestämma vilka finesser som ska vara aktiva. Du kan även defragmentera hårddisken, rensa bort skräp och mycket mer. Ett trevligt verktyg som hjälper dig att trimma datorn.

Hemsida: EnhanceMySe7en

Ladda hem EnhanceMySe7en


Skicka till en vän

 

Defragmentera hårddisken med gratisprogram

MyDefrag 4.1.2 [svenska, 1,6 MB, gratis]
Defragmentering av hårddisken brukar vi tjata om när det gäller att få fart i datorn. Ibland fungerar det, ibland inte - i alla fall när det handlar om märkbar bättre hastighet. Däremot är det så gott som alltid nyttigt för hårddisken, eftersom den inte behöver arbeta så mycket när datan är defragmenterad. Med MyDefrag kan du göra en smartare och bättre defragmentering än vad standardverktyget i Windows erbjuder.

Hemsida: MyDefrag

Ladda hem MyDefrag

De bästa defragmenteringsprogrammen

 

Firefox-tillägg: Blogga med ScribeFire

ScribeFire [engelska, gratis]
Många av oss bloggar idag, och det är väldigt kul. Det blir ännu roligare om själva skrivandet av bloggposter blir enklare, och det är just det som Firefox-tillägget ScribeFire hjälper till med. Det är ett avancerat tillägg som ger dig en bloggeditor för att skriva och hantera inlägg direkt från Firefox utan att behöva logga in på en webbsida. Det är snabbare och smidigt på många sätt. ScribeFire är kompatibelt med massor av bloggplattformar.

Använd ScribeFire


Skicka till en vän

 

Äntligen fullversion av VLC Media Player!

VLC Media Player 1.0.1 [svenska, 17,2 MB, gratis]
Jag tillhör dem som anser att VLC Media Player utan tvekan är den bästa mediaspelaren till Windows. Visst är gränssnittet inte mycket att hänga i julgranen, även om det går att fixa med skins. Men funktionerna är grymma och det finns ett enormt bra stöd och fin funktionalitet. Nu har VLC Media Player gått upp till version 1.0 och det har faktiskt blivit ännu bättre sedan tidigare versioner. Rekommenderas varmt!

Hemsida: VLC Media Player

Ladda hem VLC Media Player


Skicka till en vän

 

Gratis version av brännarprogrammet Nero

Nero Free Version 9.4.12.3 [engelska, 55 MB, gratis]
Bland de kommersiella brännarprogrammet tycker jag att Nero är det som erbjuder bäst funktioner och som är smidigast att arbeta med. Det är så klart en smaksak, men vill du testa så kan du göra det nu. Nero har nämligen en gratisversion av programmet. Det innehåller inga tidsbegränsningar eller dylikt, men däremot har det inte så många funktioner som fullversionen har. Gratisversionen duger dock fint för att bränna skivor och göra grundläggande arbete.

Hemsida: Nero Free Version

Ladda hem Nero Free Version

De bästa gratis brännarprogrammen

 

Gör muspekaren till en batterimätare

BattCursor 1.2 [engelska, 597 kB, gratis]
Om du använder en bärbar dator och verkligen kör den bärbart, det vill säga på batteri, så är det viktigt att hålla reda på hur mycket batteritid du har kvar innan datorn plötsligt stängs ner. Ett alternativ till olika former av staplar nere i systemfältet, är BattCursor. Den gör om din muspekare till en indikator för kvarvarande batteritid. Enkelt och smart! Fungerar på Windows Vista och Windows 7.

Hemsida: BattCursor

Ladda hem BattCursor


Skicka till en vän

 

 

WindowsTips

 

Crack för Windows 7 redan ute!

Redan innan Windows 7 har hunnit ställas ut i butikerna har något knäckt kopieringsskyddet och gör det möjligt för pirater att ladda ner och använda operativsystemet gratis. Det här är definitivt inget att rekommendera. Microsoft verkar dock ta det hela med ro...

Windows 7 crack ute


Skicka till en vän

 

Säkrare dator med avstängd AutoRun

Många virus har börjat att sprida sig via AutoRun-funktionen i Windows. Det gör att virus kan smitta USB-minnen, som sedan smittar andra datorer som USB-minnet ansluts till. Genom att deaktivera AutoRun i Windows får du en säkrare dator.

Stäng av AutoRun


Skicka till en vän

 

4,8 miljoner kronor i skadestånd för fildelning

Det kan bli ruskigt dyrt att syssla med fildelning. Det har en amerikansk student fått befara, när han får agera offer i RIAA:s kampanj för att skrämma folk från att fildela istället för att köpa musik och film på plastskivor. 4,8 miljoner kronor ska studenten betala resten av sitt liv.

Dömd fildelare ska betala 4,8 miljoner


Skicka till en vän