2009-06-30

 

Testa gratis: Hur säker är din dator?

De flesta virus sprids idag via webbsidor. Det räcker med ett besök på en infekterad sajt, så riskerar man att drabbas av datorvirus. Och det behöver inte alls vara någon suspekt sida, utan det kan vara helt legitima vanliga sajter. Virusen sprids med hjälp av skript och genom att utnyttja säkerhetsluckor i program installerade på besökarens dator. Så för att vara trygg behöver du hålla koll på att du inte kör några programvaror med säkerhetshål.

Testa din dator nu!
Skicka till en vän

 

Portabel version av Google Chrome

Portable Google Chrome 3.0.182.3 [engelska, 17,6 MB, gratis]
Google har nått relativt stora framgångar med sin fria webbläsare Chrome. Programmet baseras på Chromium som utvecklas under öppen källkod, så därför har det kommit en del andra versioner. En av dessa är Portable Google Chrome, en som namnet antyder portabel version av webbläsaren. Portabla program kan installeras på USB-minnen.

Länk

Länk


Skicka till en vän

 

Beta av Microsofts gratis antivirus

Microsoft Security Essentials [engelska, 7,5 MB, gratis]
För några dagar sedan lanserade Microsoft en betaversion av sitt nya gratis antivirusprogram som heter Microsoft Security Essentials - tidigare kallat för Morro. Men endast 75000 (nåja) användare fick ladda ner testversionen. Nu har dock Softpedia lagt upp betan hos sig, så att du som inte hann också kan testa hur Microsofts program fungerar.

Länk

Ladda hem Microsoft Security Essentials


Skicka till en vän

 

Avinstallera smartare och bättre

Revo Uninstaller 1.83 [svenska, 1 MB, gratis]
När du ska avinstallera program kanske du använder Lägg till eller ta bort program från Kontrollpanelen. Då är det dags att sluta med det och istället ladda ner och installera Revo Uninstaller. Kontrollpanelens verktyg lämnar nämligen kvar mycket skräp, men det gör inte Revo. Den nya versionen av programmet är betydligt snabbare. Det här är ett riktigt favoritprogram, rekommenderas varmt!

Länk

Ladda hem Revo Uninstaller


Skicka till en vän

 

Hantera dina lösenord säkert och lätt

Password Safe 3.18 [engelska, 4,2 MB, gratis]
De flesta har säkert tonvis med användarnamn och lösenord för att komma in på alla de sajter man har skaffat konto på. Problemet är att det blir sjukt svårt att hålla koll på allt. En alldeles för vanlig och ack så problematisk lösning är att använda samma koder på alla sajter. Det är som att be om att bli hackad. Med Password Safe återtar du kontrollen över dina lösenord!

Länk

Ladda hem Password Safe


Skicka till en vän

 

Snabb och simpel konvertering till MP4

Convert AVI to MP4 1.3 [engelska, 2,7 MB, gratis]
Med det här lilla verktyget kan du konvertera videofilmer från en rad olika format - AVI, DivX, Xvid, Mpeg - till det relativt nya filformatet MP4. Programmet är gjort för att vara så enkelt som möjligt att använda, så därför finns det inga inställningar. Det är bara att välja vilken fil du vill konvertera och ett filnamn på den nya filmen. MP4-filmer passar bland annat för mobiltelefoner.

Länk

Ladda hem Convert AVI to MP4


Skicka till en vän

 

Skapa dina egna musrörelser

StrokeIt 0.9.6 [engelska, 136 kB, gratis]
StrokeIt låter dig programmera egna musrörelser för att köra olika funktioner. En musrörelse är ett mönster du "rita" på skärmen med din mus. Du kan exempelvis programmera StrokeIt att starta Internet Explorer när du ritar en cirkel på skärmen. Programmet är bra för dig som använder musen ofta.

Länk

Ladda hem StrokeIt


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Så mycket kommer Windows 7 att kosta!

Till hösten blir det dags att uppdatera till Windows 7, och nu har Microsoft presenterat prislapparna för det nya operativsystemet. Det visar sig att Windows 7 kommer att bli billigare, jämfört med tidigare Windows.

Pris för Windows 7


Skicka till en vän

 

Släktforska på nätet - börja här

Vill du börja med släktforskning, behöver du inte längre sitta i en skrubb och läsa gamla kyrkböcker. Idag finns det mesta på Internet, och dessutom finns det många bra programvaror som underlättare. Inte konstigt att så många släktforskar idag!

Släktforskning på nätet


Skicka till en vän

 

Småföretagare sparar tusenlappar på gratisprogram

Om du är företagare lägger du kanske massor av pengar på programvaror som Microsoft Office och Adobe Photoshop. Frågan är om du verkligen behöver göra det? Det finns nämligen massor av bra gratisalternativ! Här hittar du dem...

Länk


Skicka till en vän