2009-06-26

 

Windows-uppdatering var farligt virus!

Om du har fått ett e-post som utger sig för att vara från Microsoft, och som säger sig innehålla en kritisk uppdatering till Microsoft Outlook Express, ska du inte ladda ner och installera uppdateringen. Det är nämligen inte alls från Microsoft. Istället är det ett spam som försöker lura användare att ladda ner en trojan. Väl installerad kommer trojanen att gömma sig i bakgrunden av systemet och lyssna av lösenord, användarnamn och kontokortsnummer för att sedan skicka vidare informationen till cyberkriminella...

 

Läs mer om trojanen!
Skicka till en vän

 

Konvertera PDF-dokument till vanlig text

Simpo PDF to Text 1.1.0 [engelska, 895 kB, gratis]
Ofta vill man ha artiklar och dokument i rent textformat istället för något annat. Fördelarna är att det är betydligt lättare att handskas med ren text - i alla fall om man har någorlunda tekniska arbetsuppgifter. Med Simpos PDF to Text-verktyg kan du gratis konvertera PDF-dokument till txt-filer. Det fungerar bra och du kan även låta programmet konvertera många PDF:er efter varandra.

Hemsida: PDF to Text

Ladda hem PDF to Text


Skicka till en vän

 

Alla chattklienter under ett och samma tak

Digsby Beta [engelska, 3,5 MB, gratis]
Digsby är ett program som låter dig samla massor av olika kommunikationstjänster i ett och samma fönster. Här kan du chatta via MSN och ICQ, skicka meddelanden till Facebook, få information om nya e-post hos Gmail, och mycket mer... När du installerar Digsby kommer du att få frågor om att installera olika medföljande programvaror. Dessa är ofarliga, men vill du inte ha dem klickar du på Decline istället för Next.

Hemsida: Digsby

Ladda hem Digsby


Skicka till en vän

 

Kopiera filer snabbare och effektivare

TeraCopy 2.0 [engelska, 1,5 MB, gratis]
WindowsNytt har tidigare tipsat om programmet TeraCopy. Nu har version 2.0 släppts av det här smidiga gratisverktyget. TeraCopy riktar sig mot användare som ofta kopierar stora mängder filer, och kanske speciellt tunga filer. Windows är inte alltid så effektivt på detta, så med TeraCopy kan du få upp hastigheten. Dessutom kan du pausa filkopieringar.

Hemsida: TeraCopy

Ladda hem TeraCopy


Skicka till en vän

 

Så skapar du dina egna PDF-dokument gratis

CutePDF Writer 2.8 [engelska, 1,5 MB, gratis]
När du har installerat CutePDF Writer får du en ny skrivare. Oavsett i vilket program du är, varifrån du kan skriva ut, kan du nu välja att göra en utskrift till CutePDF istället. Då kommer du att skapa en PDF-fil av dokumentet istället för att få ut det på papper. Smidigt, bra och gratis! Nya versionen har bättre stöd för Vista och icke engelskspråkiga Windowsversioner.

Hemsida: CutePDF Writer

Ladda hem CutePDF Writer


Skicka till en vän

 

Förminska och konvertera bilder automatiskt

Image Turner 1.0 [engelska, 1,5 MB, gratis]
Det finns så klart massor av olika verktyg för att förminska digitalfoton och andra bilder. Så varför ska du använda Image Turner? En stor fördel är att det är snabbt och du kan själv välja kvalitet på resultatet. Du kan fixa massor av bilder samtidigt i flera olika format - markera dem, bestäm vilken storlek de ska få, vilken Jpeg-kvalitet och låt programmet fixa resten. Perfekt om du ska lägga upp många foton på till exempel en blogg eller Facebook.

Hemsida: Image Turner

Ladda hem Image Turner


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Opera Unite kan öppna dörrar för cyberkriminella

I och med den kommande versionen av webbläsaren Opera, lanserar man tekniken Opera Unite, som bland annat innebär att du kan köra en egen webbserver via din webbläsare. Det här kan öppna dörrar för cyberkriminella att utnyttja din dator!

Opera Unite och säkerhet


Skicka till en vän

 

Så surfar du anonymt - video visar hur!

Det är inte jättenkelt att komma igång med anonym surfning om man är nybörjare. Därför har Mjukvara.se satt ihop en video som på svenska visar hur du går tillväga för att komma igång med Relakks - en omtyckt anonymitetstjänst-

Video visar hur du surfar anonymt


Skicka till en vän