2009-06-23

 

Microsoft Morro, kommande gratis antivirus

För några utgåvor sedan skrev jag i ledaren om att Microsoft var på gång att lansera ett gratis antivirusprogram. Nu har det kommit mer information och det har även läckt ut skärmdumpar från Microsoft Morro - som antivirusprogrammet kallas. Morro verkar bli ett antivirus som arbetar i molnet, vilket betyder att filer kommer att skickas från användarens dator till Microsofts servrar för att kontrolleras för virus. Hur ser du på det, är så klart frågan?

Läs och kommentera om Microsoft Morro
Skicka till en vän

 

Återskapa raderade filer från lagringsutrymmen

DiskDigger 0.8.2 [engelska, 655 kB, gratis]
DiskDigger är ett verktyg för att återskapa filer som du har råkat radera. Programmet är portabelt och kan därför köras direkt från ett USB-minne. Med DiskDigger kan du leta reda på raderade filer och återskapa dem från såväl hårddiskar som USB-minnen och minneskort. Det gör att det fungerar fint för att rädda digitalfoton som du råkat radera via din kamera.

Hemsida: DiskDigger

Ladda hem DiskDigger


Skicka till en vän

 

Snabb och effektiv ersättare till Utforskaren

SnowBird 7.0 [engelska, 267 kB, gratis]
Det här är inte första gången som jag tipsar om ett program som ersätter Utforskaren. Det finns gott om filhanteringsverktyg. SnowBirds starka sida är att det är väldigt litet och snabbt, samt att det har en inbyggd sökmotor. Det riktar sig mot dig som vill ha en lätt klient för att arbeta med filer, fast som inte behöver så många funktioner. Programmet är portabelt.

Hemsida: SnowBird

Ladda hem SnowBird


Skicka till en vän

 

Gratis brännarprogram skapar CD/DVD-skivor lätt

RZ Free Burner 1.0 [engelska, 4,5 MB, gratis]
Ofta behöver man bränna filer till CD- och DVD-skivor. Då kan man antingen lägga ut en massa pengar på att skaffa ett professionellt brännarprogram som Roxio eller Nero. Men om du bara ska göra enklare bränningar så går det utmärkt med gratisverktyg. Ett sådant är RZ Free Burner, som klarar av en hel del och imponerar med sin funktionslista.

Hemsida: RZ Free Burner

Ladda hem RZ Free Burner


Skicka till en vän

 

Skapa mosaikbilder av massor av digitalfoton

Foto-Mosaik 5.4.4 [engelska, 910 kB, gratis]
Förmodligen har du någon gång sett de där häftiga mosaikbilderna som är uppbyggda av massor av små versioner av digitalfoton. Sådana här kan du göra själv med hjälp av gratisprogrammet Foto-Mosaik. Det är inte speciellt svårt att använda, utan är rätt självförklarande, och resultaten blir ofta riktigt bra.

Hemsida: Foto-Mosaik

Ladda hem Foto-Mosaik


Skicka till en vän

 

Hantera urklipp på ett smidigare sätt

ClipX 1.0.3.8 [engelska, 112 kB, gratis]
Urklippshanteraren är något man med största säkerhet använder massor av gånger varje dag. Det är den som tar hand om texter, bilder och annat som du kopierar från ett ställe för att klistra in någon annanstans. Med ClipX får du en mycket bättre Urklippshanterare, som kan hålla massor av utklipp i minnet. Många bra funktioner, ett bra verktyg för att förbättra Windows.

Hemsida: ClipX

Ladda hem ClipX


Skicka till en vän

 

Starta upp datorn automatiskt när som helst

WakeupOnStandBy 1.7.14 [engelska, 409 kB, gratis]
Allra helst vill man göra säkerhetskopiering, defragmentering och annat när man inte använder datorn. Problemet är dock att man samtidigt inte vill ha datorn igång dygnet runt. Med programmet WakeupOnStandBy kan du välja när din dator ska gå ur viloläget och köra igång applikationer. Du kan alltså ställa in den till att starta din dator och säkerhetskopiera klockan 3:00 på morgonen.

Hemsida: WakeupOnStandBy

Ladda hem WakeupOnStandBy


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Tjäna pengar på att skriva

Triond är en engelskspråkig tjänst som låter vem som helst bli medlem och skriva artiklar inom alla möjliga ämnen. Artiklarna publicerar på ett nätverk av sajter, och sedan delar man på annonsintäkterna. Ett lätt sätt att kanske tjäna extrapengar?

Tjäna pengar på att skriva


Skicka till en vän

 

Spotify erbjuder nerladdning av musik?

Det verkar som om Spotify kommer att börja erbjuda möjligheten att ladda ner musik från tjänsten, så att du kan lägga över låtar på din mobiltelefon, MP3-spelare eller iPod. Eller? Inget är skrivet i sten, läs mer här...

Spotify och nerladdningsbar musik


Skicka till en vän

 

Ny minidator för under 3000 spänn

HP går mot strömmen och lanserar en minidator som inte kostar mer än 3000 kronor - i tider då priserna på ultraportabla minidator pekar uppåt. Compaq Mini 110c kommer bland annat med webbkamera och modem för mobilt bredband.

HP Compaq Mini 110c


Skicka till en vän