2009-06-16

 

Kraftfull, snygg och bra mediaspelare

GOM Player 2.1.18.4762 [engelska, 5,77 MB, gratis]
Bredvid den väldigt populära mediaspelaren VLC Mediaplayer, finns det klart massor av andra program. Ett av de som jag själv gillar mest är GOM Player. Programmet har massor av inbyggda funktioner för att hantera olika format. Bland annat tycker jag hanteringen av undertexter är väldigt smidig och snyggt gjort. I övrigt är programmet stabild och lättanvänt. Rekommenderas!

Hemsida: GOM Player

Ladda hem GOM Player


Skicka till en vän

 

Microsoft tar bort farliga och falska program

Malicious Software Removal Tool [svenska, 8,4 MB, gratis]
Det sprids massor av farliga program av olika slag på Internet. En typ av program är falska säkerhetsverktyg, också kallade för scareware. Sådana här program utger sig för att vara antivirus och antispyware men när de säger sig hitta hemska hot på din dator måste du betala för att kunna ta bort dem. Det är rent bedrägeri. Microsofts gratisprogram söker igenom din dator och tar bort skräpet.

Hemsida: Malicious Software Removal Tool

Ladda hem Malicious Software Removal Tool

Läs mer om scareware


Skicka till en vän

 

Döp om dina digitalfoton efter datumet

PhotoName [engelska , 496 kB, gratis]
Om du tar mycket fotografier med din digitalkamera, och om du inte använder en fotohanterare, så har du säkert ofta massor av bilder döpta efter kamerans egna löpnummer. Med det lilla verktyget PhotoName kan du automatiskt döpa om en massa digitalfoton i Jpeg-format, till att istället ha ett namn som består av datumet och ett nummer. På så sätt kommer dina foton att hamna i rätt ordning efter hur du har tagit dem.

Hemsida: PhotoName

Ladda hem PhotoName


Skicka till en vän

 

Skapa digitala dokumentationer enkelt

HelpNDoc Personal Edition 2.0.1.6 [engelska, 2,6 MB, gratis/€49]
Med programmet HelpNDoc får du ett avancerat men lättanvänt gränssnitt för att skapa hjälpfiler av olika slag. Det kan vara dokumentation för programvaror eller utbildningar, eller vad du vill. Gratisversionen lägger in en reklambanner i filerna som skapas, och du får inte använda det i kommersiellt syfte. Men i övrigt är programmet detsamma som betalversionen. HelpNDoc kan bland annat skapa Windows-hjälpfiler.

Hemsida: HelpNDoc

Ladda hem HelpNDoc


Skicka till en vän

 

Hantera all musik du har på hårddisken

MediaMonkey 3.1.0.1256 [engelska, 7,22 MB, gratis]
Jag har för mig att jag tidigare skrivit om MediaMonkey. Nu har programmet kommit i en ny version. MediaMonkey är ett verktyg för att hantera din digitala musik som du har på hårddisken. Idag använder du förmodligen Windows Media Player, iTunes eller liknande, och om du inte är helt nöjd med deras prestanda kan du prova MediaMonkey. Det är riktigt bra och innehåller massor av vettiga funktioner.

Hemsida: MediaMonkey

Ladda hem MediaMonkey


Skicka till en vän

 

Håll koll på utrymmet på din FTP-server

FTPpie 1.4.0 [engelska, 255 kB, gratis]
Väldigt många av oss har idag hemsidor och bloggar på egna domäner som hanteras av webbhotell. För att skicka upp filer används som regel FTP. Om du kör exempelvis WordPress är det dock inte alltid säkert att du har koll på hur mycket utrymme du har utnyttjat på ditt FTP-konto. Med gratisverktyget FTPpie görs en analys av alla filerna på FTP:n och ett diagram sammanställs.

Hemsida: FTPpie

Ladda hem FTPpie

Så skaffar du egen domän och webbhotell


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Nu ska polisen jaga fildelare på allvar!

Regeringen har bestämt att Rikspolisen ska anställa hela 15 nya poliser för att ta upp jakten på fildelare och gå igenom alla de anmälningar som kommer in. Tanken är att man ska få mer resurser för att ta hand om alla fall inom upphovsrättsintrång.

Jaga fildelare


Skicka till en vän

 

Lanseringen av Windows 7 blir stillsam

Snart är det dags för lanseringen av Windows 7. Du vet säkert redan vilket datum det nya operativsystemet kommer? Microsoft har dock tänkt att ta det lugnt och inte slå på stora trumman lika mycket som vid Vista-lanseringen.

Lanseringen av Windows 7


Skicka till en vän

 

Microsoft varnar för falskt antivirus!

Falska antivirusprogram lurar användare att betala pengar för ingenting. Detta anser Microsoft vara ett stort problem och de går nu ut med en ny varning om ett fejkat antivirusprogram som säger sig ta bort farliga hot från din dator...

Falskt antivirus


Skicka till en vän