2009-06-12

 

Microsoft lanserar gratis antivirusprogram?

Flera gånger har Microsoft försökt att lansera virusskydd av olika slag, men deras säkerhetsprogram verkar aldrig ha slagit igenom speciellt stort. Nu verkar det som om programvarujätten är på gång med ytterligare ett försök, och de kallar det Morro. Ryktena säger att det handlar om ett gratis antivirusprogram som Windowsanvändare kan ladda ner för att skydda sin dator. Kan det bli något intressant?

Microsoft lanserar gratis antivirus?
Skicka till en vän

 

Spela in från radio, spara som MP3

Chilirec [svenska, 37,5 MB, gratis]
Det svenska företaget Chilirec presenterade för ett år sedan en Internettjänst för att spela in radiokanaler. De kom då i bråk med skivbolag, och fick lägga av trots att de hade lagen på sin sida. Nu har de återlanserats med en programvara du laddar ner för att spela in musik och annat från radiokanaler, och spara som MP3-filer. Smart och smidigt!

Hemsida: Chilirec

Länk

Läs mer om Chilirec


Skicka till en vän

 

Tiotusentals radiokanaler i enkelt spelare

Radio Sure 2.0.872 [engelska, 1,4 MB, gratis]
När jag har skrivit om Chilirec, kan jag även passa på att tipsa om den lilla gratis radiospelaren Radio Sure. Det här programmet är på intet sätt så snyggt och genomtänkt som Chilirec, men det är väldigt litet och smidigt. Programmet låter dig lyssna på radio från en lista på över 12000 stationer. Det går faktiskt även att spela in det du lyssnar på genom att klicka Record.

Hemsida: Radio Sure

Ladda hem Radio Sure


Skicka till en vän

 

Ersätt Urforskaren med smidigt litet verktyg

Q-Dir 3.79 [engelska, 279 kB, gratis]
Jag har skrivit om tidigare versioner av Q-Dir, men nu har det uppdaterats ett par gånger och jag tyckte det var dags att påminna er om detta ypperliga lilla verktyg. Q-Dir är en ersättare till Utforskaren, fast många gånger bättre. Det har flera fönster i sig, vilket gör det lättare att få en översikt för att flytta och kopiera filer - till exempel. Q-Dir är litet och behöver inte installeras, utan kan även köras direkt från USB-minne.

Hemsida: Q-Dir

Ladda hem Q-Dir


Skicka till en vän

 

Tweaka Windows och din webbläsare

TweakNow Powerpack 2009 [engelska, 5,5 MB, gratis]
Okej, jag erkänner att jag har en viss förkärlek till verktyg som hjälper till att tweaka, förändra och trimma Windows. Det finns gott om sådana av varierande kvalitet. TweakNow Powerpack 2009 innehåller en lång rad olika funktioner, både för att göra Windows bättre men även för att städa och trimma. Bland annat hittar du ett verktyg för att hålla internminnet rent, vilket ska ge dig mer minne tillbaka från programvaror.

Länk

Länk

Smart program städar internminnet


Skicka till en vän

 

Apples webbläsare Safari nu i version 4.0

Safari 4.0 [svenska, 27,2 MB, gratis]
I likhet med Google Chrome så gör Apple Safari sitt bästa med att hänga med i versionsnumrena. Internet Explorer är ju uppe i 8 och Opera 10, så det gäller att uppgradera ofta... Nu lät jag kanske sarkastiskt, men bortse från det och prova Safari 4.0 istället! Det är en väldigt snabb webbläsare, det kan man inte sticka under stol med. Kanske din nya favorit?

Hemsida: Safari

Ladda hem Safari


Skicka till en vän

 

Ta bort MSN-virus från din dator

MSN Virus Removal 4.11 [svenska, 290 kB, gratis]
MSN-virus har tyvärr blivit ganska populärt bland cyberkriminella. Det är alldeles för lätt att råka smittas av ett sådant virus, och det utmärker sig bland annat i att din dator kan bli väldigt seg, din startsida ändras och du kommer till fel sajter när du knappar in webbadresser. Med gratisprogrammet MSN Virus Removal söker du igenom datorn och tar bort olika MSN-virus som du kan ha smittats av.

Hemsida: MSN Virus Removal

Ladda hem MSN Virus Removal

Artikel om MSN-virus


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Testa dig - vilken sökmotor gillar du?

Trodde du att det var Google som gällde för dig? Det är inte alls säkert! Med den här webbtjänsten kan du testa dig själv för att se om det verkligen är Googles sökresultat som du föredrar. Det är ett rätt kul test och på nedan länk kan du läsa mer.

Testa dig själv!


Skicka till en vän

 

Kom igång: Släktforskning på nätet

Webbplatsen Mjukvara.se har börjat publicera artiklar om hur du kommer igång med släktforskning online. Det finns många bra webbtjänster och programvaror som kan hjälpa dig att skapa ditt eget släktträd.

Släktforskning på nätet


Skicka till en vän

 

133 procent ökning av mobilt bredband

Om du också har skaffat mobilt bredband, så är du inte ensam. Väldigt många har under det senaste året införskaffat ett abonnemang för att kunna surfa på Internet via 3G-nätet. Ibland går det inte så bra, men tekniken går framåt och konsumenterna skriker efter mer...

Mobilt bredband 2008


Skicka till en vän