2009-06-09

 

Så mycket spam får du idag!

Av alla e-post som skickas idag är minst sagt en majoritet spam - det vill säga skräppost; obeställd reklam, virusmejl och annan bråte. Företaget Stej Internet Services mäter andelen skräppost i mejl till svenska företag och den offentliga sektorn. Under maj månad kunde man registrera ett nytt rekord. Över 97 procent (!) av alla e-post var spam! Det är inte konstigt att en del hävdar att e-posten är på väg att dö... (Men det tror jag inte ett smack på.)
Svenskt spamrekord

Så undviker du spam

 
Skicka till en vän

 

Testa nya snabba versionen av webbläsaren Opera

Opera 10 Beta [engelska, 6,6 MB, gratis]
I skuggan av de stora webbläsarna Firefox och Internet Explorer, och numera till viss mån Google Chrome, finns den norskutvecklade webbläsaren Opera. Tyvärr glöms Opera ofta bort, vilket är trist eftersom det är en så kompetent och snabb webbläsare. Den rymmer mängder av funktioner, och Opera har ofta varit först ut med finesser som först senare kommit till konkurrenterna. Nu kan du testa en betaversion av kommande Opera 10!

Hemsida: Opera 10 Beta

Ladda hem Opera 10 Beta

23 procent snabbare surf i Opera 10


Skicka till en vän

 

Skicka filer automatiskt via FTP

Fling [engelska, 231 kB, gratis]
Fling är ett litet annorlunda men smart och användarbart verktyg. Med en enkel guide kan du konfigurera det till att exempelvis skicka upp filer från din dator till en FTP vid utvalda tidpunkter. Det här kan användas till att sköta om en säkerhetskopia, men det är även intressant för webbutvecklare som vill slippa skicka upp filer till FTP:n manuellt. Du kan konfigurera speciella mappar som Fling kontrollerar och när filer i mapparna ändras eller tillkommer, skickas de upp till FTP:n.

Hemsida: Fling

Ladda hem Fling


Skicka till en vän

 

Snart fullversion av bästa mediaspelaren

VLC Media Player 1.0.0 RC3 [engelska, 17,9 MB, gratis]
Utvecklarna av den utmärkta mediaspelaren VLC Media Player har länge varit nervösa inför att lansera den första fullversionen av programmet. Hittills har de byggt på versioner som 0.9.9 och liknande, men aldrig kommit upp till 1.0. Den första 1.0-versionen är på gång, men det tar tid! Nu har de släppt en tredje RC-version av 1.0... VLC Media Player klarar av så gott som allt man kan föreställa sig. För filmspelning har jag inte hittat något bättre val.

Hemsida: VLC Media Player

Ladda hem VLC Media Player 1.0.0 RC3


Skicka till en vän

 

Så får du Windows 7:s aktivitetsfält i Vista och XP

ViGlace [engelska, 198 kB, gratis]
Har du sneglat på aktivitetsfältet i Windows 7 och velat ha det i ditt Windows XP eller Windows Vista? Nu kan du få det, med hjälp av det lilla programmet ViGlance. Verktygsfältet i Windows 7 visar inte textera utan bara stora ikoner från programmen. ViGlance fixar detta och rättar även till så att både XP och Vista klarar av att visa ikoner i storleken 48x48 pixlar istället för den vanliga begränsningen på 16x16.

Hemsida: ViGlance

Ladda hem ViGlace

Lär dig allt om Windows 7 på tre minuter!


Skicka till en vän

 

Kopiera musiken från din iPod till din PC

iDump build 29 [engelska, 1,14 MB, gratis]
Några gånger då och då får jag frågan hur man överför musik från sin iPod. Det är inte helt enkelt, eftersom Apple inte tillåter det via iTunes på grund av rättigheter. Att ta en säkerhetskopia på all sin musik är dock inte helt fel, och det finns så klart tredjepartsprogram som löser det här åt dig. Ett litet smidigt verktyg är iDump. Det låter dig enkelt och snabb kopiera musiken från din iPod till datorn.

Hemsida: iDump

Ladda hem iDump


Skicka till en vän

 

Gratis IRC-klient ersätter mIRC

HydraIRC 0.3.165 [engelska, 1 MB, gratis]
IRC står för Internet Relay Chat, och är ett protokoll på Internet för chatt. Det var väldigt populärt i mitten av 90-talet, men faktum är att det fortfarande används flitigt. Fördelen med den här typen av chatt är att det bara är textbaserat. Det är snabbt och enkelt, och det finns massor av människor att träffa. Den vanligaste klienten är mIRC, som dock kostar en slant. HydraIRC är däremot helt gratis.

Hemsida: HydraIRC

Ladda hem HydraIRC

Så chattar du på IRC med mIRC


Skicka till en vän

 

 

WindowsTips

 

Nu kommer YouTube till din TV!

Allt fler mediaspelare och andra mediaenheter låter dig komma åt filmerna på YouTube via din TV. Problemet har dock varit att gränssnittet på YouTube har varit byggt för datorer och inte TV-apparater. Det ändrar nu YouTube på, genom att lansera YouTube XL.

YouTube i TV


Skicka till en vän

 

Så här enkelt städar du datorn

Med några musklick kan du städa bort massor av skräpfiler du inte behöver, och både få tillbaka prestanda som lagringsutrymme. Det enda du behöver är ett smidigt gratisprogram som du snabbt hämtar på Internet.

Städa datorn


Skicka till en vän

 

De är räddast för att förlora digitalfoton!

Digitalfoton är inte alls roligt att förlora, och utan en backup kommer de att försvinna eftersom alla hårddiskar slits upp förr eller senare. Ny statistik visar vilka som är mest rädda och vilka som är sämst på att ta backup.

Rädda för att förlora digitalfoton


Skicka till en vän