2009-06-05

 Åtta farligaste faror!

Det är svårt att känna sig säker när man är på Internet idag. Det kryllar av virus, trojaner, hackare och cyberkriminella som är ute efter att lura dig på pengar och sno dina personliga uppgifter, för att sälja dem vidare på svarta marknaden. Antivirus, brandvägg och antispyware är program som hjälper till att skydda dig, men det allra viktigaste är att känna till var farorna finns. Vad ska du undvika och hur identifierar du ett bedrägeri?

8 farligaste farorna på Internet
Skicka till en vän

 

 

Rädda data från trasiga CD/DVD-skivor

CD Recovery 1.0 [engelska, 419 kB, gratis]
Det är tyvärr rätt lätt att råka repa en CD- eller DVD-skiva. När det är gjort kan det vara omöjligt att öppna dem i Windows och försöka få tillbaka några filer. Med programmet CD Recovery har du bättre chanser att återställa information. Du kommer förmodligen inte kunna rädda allt, men med lite tur kan det här verktyget hjälpa dig enormt mycket och spara mycket tid och tårar.

Hemsida: CD Recovery

Ladda hem CD Recovery


Skicka till en vän

 

 

 Skapa en snabb RAM-disk på ditt internminne

VSuite Ramdisk 1.8.3601.2338 [engelska, 669 kB, gratis]
Ordet RAM-disk kanske känns igen av dig som höll på med datorer på 80- och 90-talet. Hemmadatorer som exempelvis Amiga använde sig ofta av RAM-diskar. En RAM-disk är en virtuell enhet som använder internminnet för att lagra data. Informationen försvinner så klart när du stänger av datorn, men som en temporär enhet har den stora fördelar. Den är snabbare än en hårddisk, vilket gör den smidig när du vill tanka hem filer snabbt och när ditt bredband är kvickare än din hårddisk (typ).

Hemsida: VSuite Ramdisk

Ladda hem VSuite Ramdisk


Skicka till en vän

 

 Ställ till problem för laptop-tjuvar!

Prey 0.1.2 [engelska, 285 kB, gratis]
Om du har en bärbar dator som du brukar ta med dig, så är risken överhängande att du förr eller senare drabbas av tjuv som snor den. Sådant händer tydligen ofta på tunnelbanan eller i spårvagnen. Med Prey installerat kan du spåra tjuven. Programmet kan, om datorn blir stulen, skicka massor av information till dig via e-post om program som körs, nätverk den är ansluten till och - om datorn har en webbkamera - en bild på tjuven!

Hemsida: Prey

Ladda hem Prey


Skicka till en vän

 

 Testa program i en isolerad miljö

Sandboxie 3.38 [engelska, 570 kB, €22]
För dig som ofta laddar ner program för att testa, eller om du är rädd för att drabbas av virus och trojaner när du surfar på webben, så finns det flera lösningar. Sandboxie är ett intressant sådant. Med det här programmet kan du skapa en isolerad miljö vari du kör program. Om programmen skulle ställa till med jäkelskap så påverkar det inte ditt vanliga system, vilket gör det till en säker lösning.

Hemsida: Sandboxie

Ladda hem Sandboxie


Skicka till en vän

 

 Att göra-lista håller reda på dina uppgifter

To-Do Desklist 1.40 [engelska, 1,3 MB, gratis]
Arbetsdagarna är ofta fulla av saker man måste göra. Ibland glömmer man bort vissa projekt. Eller, rättare sagt, ofta glömmer man bort vissa projekt... Då kan To-Do Desklist hjälpa till! Det här är en väldigt enkelt men mycket effektivt verktyg för att hantera en Att göra-lista. Programmet påminner dig om när det är dags att göra vissa saker. Fungerar fint och är lätt att använda.

Hemsida: To-Do Desklist

Ladda hem To-Do Desklist


Skicka till en vän

 

 

Radera effektivt alla dina spår efter surfande

Wipe 2.38 [engelska, 2,9 MB, gratis]
Personlig integritet är något man ofta pratar om på webben. När du surfar lämnar din webbläsare som regel massor av spår på datorn i form av temporära filer på allt du sett och läst, cookies, historik över besökta adresser, sökningar och annat. Med programmet Wipe kan du städa bort detta. Verktyget ser dessutom till att radera allt så effektivt att det inte går att återställa, om någon nyfiken typ vill försöka.

Hemsida: Wipe

Ladda hem Wipe


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

 Tidningen Blogg-Guiden har kommit från tryckeriet

Nu har tidningen Blogg-Guiden, som riktar sig till dig som vill lära dig att blogga eller du som redan gör det och vill bli bättre, kommit från tryckeriet. Du kan beställa tidningen till rabatterat pris och få dem hemskickad i brevlådan.

Läs om Blogg-Guiden


Skicka till en vän

 

 Bli medlem, få varumärkesprodukter 50-70% billigare!

Campadre är en medlemsbaserad site där du kan handla varumärkesprodukter 50-70% billigare.
För att få dessa erbjudanden via e-post måste du vara medlem och vi har endast begränsat antal medlemskap.

 

Bli medlem gratis här!

 

Lanseringsdatum för Windows 7 bekräftat

Microsoft har äntligen bekräftat ett lanseringsdatum för det kommande operativsystemet Windows 7. Den 22 oktober är det dags att ställa upp paketet på butikshyllorna - i alla fall i USA...

Windows 7 lanseringsdatum


Skicka till en vän

 

 Sökmotorn Bing - vad tycker du?

Bing är namnet på Microsofts nya sökmotor, som ska konkurrera mot Google. Frågan är hur bra den fungerar? Testa gärna och tala om vad du tycker om nya Bing - är den bättre eller sämre än Google?

Sökmotorn Bing


Skicka till en vän