2009-05-13

Funktionsspäckad webbläsare baserad på Internet Explorer

GreenBrowser 5.0.0509 [engelska, 1,13 MB, gratis]
Alla som gillar att surfa med Interner Explorer men som tycker att det vore trevligt med lite fler finesser bör kolla in GreenBrowser. Den har ett liknande gränssnitt som Microsofts webbläsare och är enligt utvecklaren också på något sätt baserad på Internet Explorer, men skillnaden är att den har en mängd kraftfulla verktyg. GreenBrowser bjuder bland annat på funktioner för snabba muskommandon, annonsfilter och automatisk ifyllning av formulär. Programmet är helt gratis.

Hemsida: GreenBrowser

Ladda hem GreenBrowser

 

Snabb tillgång till dina favoritprogram

RunMe 0.9.2 [engelska, 2,1 MB, gratis]
RunMe är en flexibel programstartsmeny för Windows med ett förhållandevis elegant gränssnitt. Den kan ersätta den vanliga startmenyn men det går också att använda den som ett komplement för att samla dina favoritprogram på ett och samma ställe. Du kan skapa grupper för olika typer av applikationer, justera gränssnittet, lägga till specialeffekter och även animeringar i menyerna. Programmet är gratis och fungerar under Windows Vista och XP.

Hemsida: RunMe

Ladda ner RunMe 0.9.2

 

Mediakonverterare för Nintendo DS

Aimersoft DGP Converter [engelska, 7,6 MB, 19 dollar]
Nintendo DS är i första hand en bärbar spelmaskin men den kan även användas för att spela upp film och musik. Att bara föra över mediafiler rakt av till enheten är inte alltid någon bra idé. Då är det bättre att konvertera dem först och det fixar du med Aimersoft DPG Converter som har stöd för ett flertal olika ljud- och filmformat. Skillnaden mellan det här konverteringsprogrammet och liknande program är att det har ett bättre stöd för hd-format.

Hemsida: Aimersoft DGP Converter

Ladda ner Aimersoft DGP Converter

 

Säkerhetskopiering av Gmail-post

Gmail Keeper [engelska, 1,8 MB, 19,95 dollar]
Du som använder Gmail och inte riktigt litar på att e-postjänsten tar väl hand om dina mejl kan tanka ner och installera Gmail Keeper. Det är ett program som har till uppgift att säkerhetskopiera allt innehåll på ditt Gmail-konto, och det kan till och med göra detta helt automatiskt på bestämda tider. De säkerhetskopierade mejlen kan öppnas i Outlook, Outlook Express eller i Thunderbird. För att förhindra att någon tjyvläser dina mejl så krypteras all datatrafik.

Ladda ner Gmail Keeper

 

Vidarebefordra dina sms till en webbsida

PC SMS Receiver 2.1 [engelska, 1 MB, 49 dollar]
Med PC SMS Receiver kan du ta emot sms på din dator och även välja att skicka dem vidare till en webbsida eller till en e-postadress. Programmet kommunicerar med en telefon via serieporten, usb, bluetooth eller infraröda signaler, och kan helt automatiskt återansluta sig mot en telefon om kontakten av någon anledning skulle avbrytas. En annan bra finess är att alla de aktiviteter som utförs i programmet loggas och sparas ner i en textfil.

Hemsida: PC SMS Receiver 2.1

Ladda ner PC SMS Receiver 2.1

 

Stresstesta datorns komponenter

BurnInTest Standard 6.0 [engelska, 5,06 MB, 34 dollar]
För att verkligen kontrollera att din nybyggda eller nyinköpta dator tål extrem belastning kan det vara en god idé att stresstesta den. Det är svårt att göra helt manuellt men som tur var finns det ett speciellt program för ändamålet i form av BurnInTest Standard. Programmet maximerar belastningen på processor, ljudkort, minnen och alla andra komponenter och levererar sedan en rapport där du kan se om något har gått snett. Den som vill ha lite mer avancerade funktioner kan välja Professional-versionen av samma program.

Hemsida: BurnIn Test Standard

Ladda ner BurnIn Test Standard 6.0

 

 

WindowsTips

 

Visa inte vilka dokument du har öppnat

Alla dokument och foton som du öppnar i Windows Vista visas normalt sett i en lista i startmenyn. Om du vill vara lite hemlig och slippa denna loggningsfunktion kan du högerklicka på startmenyn och sedan välja Egenskaper. Det kommer då upp ett fönster där du klickar på fliken Sekretess, och där avmarkerar du alternativet för Spara. Slutligen trycker du på OK.

 

Verktyget som kontrollerar om datorn klarar Windows 7

Du som är intresserad av att installera Microsofts kommande operativsystem Windows 7 vill säkerligen också veta om din nuvarande dator klarar av att köra det. Det kontrollerar du med verktyget Windows 7 Upgrade Advisor som nu ligger ute i en första betaversion. Om programmet upptäcker något som gör att din dator inte är kompatibel med Windows 7 får du också ett meddelande om hur detta kan åtgärdas.

Klarar din dator Windows 7

 

100 riktigt bra webbtjänster

På sajten Webware.com finns en riktigt bra lista över de 100 bästa webbtjänsterna under 2008. Även om listan nu är några månader gammal är den fortfarande intressant, men med tanke på hur pass snabba ryck det är i internetvärlden kan man räkna med att vissa av tjänsterna redan har lagt ner verksamheten. Listan är uppdelad i ett antal olika kategorier för bland annat ljud, produktivitet och sökningar.

Webware