2009-05-05

 

Nytt smart och gratis antivirus!

Ett stort problem med antivirus är att användare glömmer bort att installerar uppdateraringar, eller att de struntar i att göra det eftersom det tar tid och äter upp datorns prestanda. Panda har hittat en väg runt detta, genom att lägga virusdefinitionerna i molnet - det vill säga på sina egna servrar. Det helt nya antivirusprogrammet Panda Cloud Antivirus ger dig därför ett ständigt färskt skydd som inte kräver uppdateringar, inte tar mycket internminne och som inte belastar datorn. Antivirusskyddet är dessutom helt gratis!

Panda Cloud Antivirus
Skicka till en vän

 

Hantera dina typsnitt med bra verktyg

NexusFont 2 [engelska, 1,5 MB, gratis]
Gratisprogrammet NexusFont är visserligen inget jättenytt verktyg, men det är ändå klart värt att ta med som tips i WindowsNytt. Många av oss gillar typsnitt, och på webben finns det massor av gratis teckensnitt att ladda ner. Tyvärr kan det bli lite svårt att få en bra översikt över de typsnitt man har installerat, och det är här som NexusFont kommer in i bilden. Det låter dig hantera dina installerade typsnitt på ett bra sätt.

Hemsida: NexusFont

Ladda hem NexusFont
Skicka till en vän

 

Hur mycket har du laddat ner från nätet?

NetWorx 4.9.5 [engelska, 1 MB, gratis]
Om du använder mobilt bredband så har du säkert en gräns på hur mycket du får ladda ner varje månad. Då kan det vara bra att hålla koll på statistiken, och det gör du med programmet NetWorx. Det ger dig bra statistik och information om hur många megabyte du laddat upp och ner. Ännu viktigare är det här om du befinner dig i utlandet, eftersom det kan kosta upp emot 140 kronor per megabyte du laddar ner.

Hemsida: NetWorx

Ladda hem NetWorx

Svindyrt med mobilt bredband på semestern
Skicka till en vän

 

Skapa avancerade snabbkommandon

AutoHotKey 1.0.48.03 [engelska, 1,95 MB, gratis]
Vägen mot ett mer ergonomiskt och betydligt snabbare arbete framför datorn, går via tangentbordet och inte musen. Ju oftare du använder tangentbordet istället för musen, desto bättre är det. Med programmet AutoHotKey kan du skapa massor av smarta och avancerade snabbkommandon, som låter dig använda tangentbordet och därmed arbeta mycket snabbare och effektivare framför datorn. Ett plus är så klart att du undviker musarm.

Hemsida: AutoHotKey

Ladda hem AutoHotKey
Skicka till en vän

 

Ändra bakgrundsbilden automatiskt då och då

Moody Desktop 0.91 [engelska, 71 kB, gratis]
Många användare tycker det är kul att variera sig genom att byta bakgrundsbild i Windows. Det går lätt att göra, men visst vore det rätt coolt om du fick en ny bild varje gång du startade upp datorn? Det kan du åstakomma med det pyttelilla programmet Moody Desktop. Du kan även konfigurera programmet till att ändra bakgrundsbild efter vissa intervaller. Det går för smidighetens skull att ange en mapp där du sparar alla dina bilder.

Hemsida: Moody Desktop

Ladda hem Moody Desktop
Skicka till en vän

 

Bästa programmet för att städa datorn gratis?

CCleaner 2.19.900 [svenska, 3,1 MB, gratis]
De flesta datorer - eller rättare sagt deras hårddiskar - är överfyllda av alla möjliga skräpfiler. Det är framför allt temporära filer av olika slag, som väldigt många program lämnar efter sig. CCleaner är en prisbelönt programvara för att städa din hårddisk, rensa upp systemet och göra din dator snabbare och mer stabil. Dessutom får du givetvis tillbaka lagringsutrymme. Programmet är lätt att använda, översatt till svenska och helt gratis.

Hemsida: CCleaner

Ladda hem CCleaner

Snabbare dator? Tips och tricks!
Skicka till en vän

 

Ladda upp filer till filsajter

File & Image Uploader 4.1.8 [engelska, 780 kB, gratis]
Det finns idag grymt många sajter som låter dig ladda upp filer, bilder och annat för temporär eller permanent lagring. Det här är smidigt när du ska dela med dig av tunga filer som du inte vill skicka via e-post. Med programmet File & Image Uploader kan du sköta uppladdningen via ett klart bättre gränssnitt än de webbsidor som tjänsterna erbjuder. Stöd finns för över 150 olika tjänster och det ska gå snabbare att ladda upp via programmet än webbalternativet.

Hemsida: File & Image Uploader

Ladda hem File & Image Uploader
Skicka till en vän

 

Ha både Windows och Linux på hårddisken

Linux är ett helt fritt operativsystem som är lika bra som Microsoft Windows -- ofta till och med bättre. Linux är snabbare, stabilare och mer anpassningsbart. Med följer också fantastiskt mycket programvara, helt gratis. Dessutom är Linux praktiskt taget helt virusfritt!

En gång i tiden var det krångligt att installera och använda Linux. Så är inte längre fallet. Det är nu enklare än någonsin att komma igång -- om du hittar strömbrytaren till datorn klarar du av att installera Linux. Om du vill kan du ha både Windows och Linux på hårddisken, i boken "Linux för vanliga människor får du lära dig hur.

Läs mer här!
Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Topp 300 bästa gratisprogrammen för Windows

Det kryllar av gratisprogram på nätet - det vet du som läser WindowsNytt. Faktum är att det finns så många att det tydligen är möjligt att göra en lista över de 300 bästa programmen. Här hittar du allt möjligt. Verkligen allt möjligt...

Topp 300 freeware

Skicka till en vän

 

Vilken minidator/netbook ska du välja idag?

Om du står inför tankarna att skaffa en ultraportabel liten minidator vet du säkert att det finns ett väldigt stort utbud. Jag har testat många av dem och har tagit fram ett par guldkorn som är värda att lägga pengarna på.

Välj rätt minidator
Skicka till en vän

 

Windows Vista SP2 på väg ut

Nu börjar det att dra ihop sig till Windows Vista Service Pack 2. Det kommande servicepaketet innehåller många uppdateringar för operativsystemet, som inkluderar säkerhetspatchar, nya funktioner och annat.

Windows Vista SP2
Skicka till en vän

 

 

Svinfluensan når våra e-postadresser

Spammare har en förmåga att haka på aktuella trender, och den senaste trenden inom nyhetsvärlden har onekligen varit svininfluensan. Hela världen är i skräck inför den här sjukdomen och det utnyttjas genom att lura oss att öppna skräppost med virus och bråte.

Svininfluensan i spam
Skicka till en vän