2009-04-28

 

Varning för mobilt bredband på semestern!

Jag fick nyligen höra om en familj som hade varit på semester och tagit med sig sitt mobila bredband. De surfade litegrann, kollade YouTube och läste nyheter. När de kom hem väntade en räkning på över 40000 kronor! Så dyrt blir det tyvärr. Därför ska du vara väldigt försiktig om du har mobilt bredband via 3G. Se till att du inte kopplar upp dig i utlandet. I artikeln nedan kan du läsa om hur dyrt det kan bli...

Varning för mobilt bredband på semestern
Skicka till en vän

 

Full koll på batteriet i din bärbara dator

BatteryBar 3.1 [engelska, 539 kB, gratis]
Kör du din bärbara PC på batteri så känner du till att det finns en batteristapel i Windows som visar hur mycket batteritid det finns kvar. Den är dock inte speciellt pålitlig och väldigt simpel. Ett klart bättre alternativ är BatteryBar, ett gratisprogram som på ett avancerat sätt räknar ut hur mycket tid du har kvar att använda datorn innan batteriet tar slut. Programmet är snyggt och enkelt att använda. Rekommenderas varmt till alla med bärbar dator!

Hemsida: BatteryBar

Ladda hem BatteryBar
Skicka till en vän

 

Ta kontroll över dina autostartande program

WhatInStartup 1.05 [engelska, 48 kB, gratis]
När du startar Windows körs en massa program igång i bakgrunden. Många av dessa tar bara upp internminne och processorkraft och du behöver inte ha dem. WhatInStartup är ett verktyg för att inaktivera sådana här autostartande program. Det fina i kråksången med programmet är att du även kan ställa in att program inte ska kunna lägga in sig igen - du kan blockera dem. Smart!

Hemsida: WhatInStartup

Ladda hem WhatInStartup

Kolla om ett autostartande program är farligt!
Skicka till en vän

 

Ännu en bra gratis mediaspelare

JetAudio Basic 7.5 [engelska, 24 MB, gratis]
Vår jakt på den ultimata mediaspelaren fortsätter. Till det här numret av WindowsNytt har jag tagit en titt på JetAudio Basic, som är en väldigt kompetent mediaspelare med många bra funktioner. Förutom att spela upp musikfiler och filmer kan du även bränna skivor och göra mycket annat. Gränssnittet är bra och lätt att använda. Det finns stöd för en lång rad filformat och även lite olika tillägg för visuella funktioner.

Hemsida: JetAudio Basic

Ladda hem JetAudio Basic
Skicka till en vän

 

Skapa hemliga virtuella enheter för säker lagring

SecretDrive 2.02.1.481 [engelska, 2,7 MB, gratis]
Har du dokument och andra filer som du vill lagra utan att någon annan kan komma åt dem kan du använda dig av SecretDrive för att skapa virtuella och säkra partitioner, som är krypterade på bra sätt. 32-bitarsversionen av programmet är numera gratis att ladda ner och använda. Du kan välja att kryptera dina virtuella diskar med en av fem olika algoritmer.

Hemsida: SecretDrive

Ladda hem SecretDrive

Så krypterar du ditt USB-minne
Skicka till en vän

 

Visualisera innehållet på din hårddisk

SpaceSniffer 1.0.3.18 [engelska, 870 kB, gratis]
Vad är det som döljer sig på din hårddisk? Med SpaceSniffer får du en grafisk överblick som på ett snyggt sätt presenterar allt innehåll på din hårddisk. Det är rätt coolt och du borde testa det för att se hur det fungerar. SpaceSniffer kan användas för att lokalisera vad det är för typ av data som fyller din hårddisk, men det kan så klart även användas bara för skojs skull, för att det är lite nördigt...

Hemsida: SpaceSniffer

Ladda hem SpaceSniffer

Topp 5 gratisprogrammen för att snabba upp datorn
Skicka till en vän

 

Samla och skydda alla dina lösenord

Password Safe 3.17 [svenska, 3,7 MB, gratis]
Hur många lösenord har du? Tyvärr använder de flesta ett och samma lösenord på alla sajter, vilket inte är en bra idé ur säkerhetssynpunkt. Men att komma ihåg en massa olika lösenord är inte det lättaste. Password Safe hjälper dig genom att skapa en säker databas över dina lösenord, skyddade med ett huvudlösen. När du laddar ner filen är det filen pwsafe-3.17.exe du väljer. Därefter kan du ladda ner en svensk översättning från hemsidan, under rubriken Nonenglish.

Hemsida: Password Safe

Ladda hem Password Safe

7 sätt att hantera din lösenord på!
Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Nöje: Testa hur snabbt du skriver!

Kan du skriva snabbare än redaktören på WindowsNytt? Det kan du få reda på om du gör det här kul testet! Du får skriva en massa svenska ord och sedan får du reda på hur snabb du är. Testa!

Testa dig själv
Skicka till en vän

 

De senaste tipsen får du på Twitter

När jag snubblar över bra gratisprogram och viktiga IT-nyheter så postar jag dem ofta direkt till Twitter. Via min Twittersida hittar du också många andra som twittrar om datorer och programvaror. Ta gärna en titt!

Följ mig på Twitter
Skicka till en vän