2009-04-24

 

Snart startar datorn på 2 sekunder?

Att mina stationära datorer tar ett par minuter på sig att starta upp, tycker jag inte spelar så stor roll. Då kan man gå och hämta en kopp kaffe under tiden. Men när jag startar min minidator eller min vanliga bärbara, så har jag inget tålamod. Då vill jag att den ska gå igång direkt, för dem behöver man oftast omedelbart. Det har Intel också fattat, och därför håller de på att utveckla en lösning och ett speciellt operativsystem baserat på Linux, som ska kunna boota upp på två sekunder! Det ser i alla fall jag fram emot... Även om det inte är Windows. :-)

Snabbstart från Intel
Skicka till en vän

 

Konvertera musikfiler mellan många olika format

Xrecode 2.57 [svenska, 3,5 MB, gratis]
Inte alla mediaspelare och mobiltelefoner klarar alla musikformat, och då behöver man konvertera filerna från eller till MP3, WMA, Ogg, FLAC och så vidare. Det här löser gratisprogrammet Xrecode på ett väldigt enkelt sätt. Gränssnittet är översatt till svenska och det är lätt att använda. Välj bara vilka filer du vill konvertera, till vilket format och låt programmet sköta resten.

Hemsida: Xrecode

Ladda hem Xrecode


Skicka till en vän

 

Programdocka startar verktygen snyggt

Appetizer 1.3.1.222 [engelska, 1,2 MB, gratis]
Om du varit avundssjuk på Mac OS och Linux, och deras programdockor som låter dig starta program genom att klicka på snygga ikoner i en snygg docka, så bör du ta en titt på Appetizer. Det här lilla verktyget fungerar nämligen som en smidig programdocka som du kan konfigurera efter eget behov. Lägg in ikoner till dina program så blir arbetet framför datorn bättre. Det finns grafiska skal att ladda ner.

Hemsida: Appetizer

Ladda hem Appertizer


Skicka till en vän

 

Firefox-tillägg: Spara filer på rätt ställe

Automatic Save Folder 0.92 [engelska, gratis]
Det här tillägget för webbläsaren Firefox låter dig välja var någonstans du ska spara olika filer du laddar ner. I vanliga fall sparar Firefox alla filer i en specifik mapp, eller så frågar programmet var någonstans du vill spara filen. Med Automatic Save Folders kan du skapa regler för att bestämma vilka filer, och från vilka domäner, som ska sparas i olika mappar. Det gör att du kan välja att exempelvis alla zip-filer ska lagras i samma mapp på skrivbordet.

Hemsida: Automatic Save Folder


Skicka till en vän

 

Ta en skärmdump på en hel webbsida

SiteShoter 1.31 [engelska, 82,5 kB, gratis]
Med SiteShoter kan du ta en skärmdump av en hel webbsida. Alternativet att trycka på PrintScreen i Windows ger dig bara den del av webbsidan som visas på skärmen, medan SiteShoter plockar ut hela webbsidan och sparar den som en bild. Det här kommer väl till hands om du exempelvis är webbutvecklare som vill presentera dina sajter på ett snyggt sätt. Eller... Tja, du kan säkert komma på fler användningsområden!

Hemsida: SiteShoter

Ladda hem SiteShoter


Skicka till en vän

 

Stoppa program som har kraschat

Process Assassin 1.1 [engelska, 314 kB, gratis]
Visst går det att avsluta program som har hängt sig eller kraschat genom att starta Aktivitetshanteraren, klicka upp fliken Processer och leta reda på applikationen där. Men det går ännu smidigare om du använder verktyget Process Assassin. Då kan du bara välja ett av alla program som körs och klicka på Assassin. Programmet fungerar även som portabel version för dig som vill lägga det på USB-minne.

Hemsida: Process Assassin

Ladda hem Process Assassin


Skicka till en vän

 

Fixa dina egna högerklicksmenyer

Fast Explorer 2008 3.1.11.430 [engelska, 1,4 MB, gratis]
Om du högerklickar på en fil eller en mapp i Windows, så får du fram den så kallade context-menyn (eller högerklicksmenyn). Här finns massor av olika val, fast det saknas något lätt sätt att själv konfigurera menyn. I alla fall fram tills du laddar ner och installerar Fast Explorer. Det här programmet har nämligen till syfte att hjälpa dig att fixa till dina högerklicksmenyner med egna val.

Hemsida: Fast Explorer

Ladda hem Fast Explorer


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

The Pirate Bay-domaren jävig?

Igår blev det ett väldans liv i media, efter att det kom fram att domaren som dömde The Pirate Bay har starka kopplingar till upphovsrättsindustrin. Nu kan det bli en ny rättegång, om experterna får som de vill.

Jävig domare


Skicka till en vän

 

Jätte-botnet med 1,9 miljoner smittade datorer!

Ett enormt botnet med 1,9 miljoner smittade datorer har upptäckts. Trojanen som smittat datorerna - Windows XP-maskiner - kunde bara hittas av 10 procent av antivirusprogrammen. Nätverket används för att spamma och stjäla personlig information från de smittade datorerna.

Jättestort botnet


Skicka till en vän