2009-04-21

 

Du har väl en brandvägg aktiverad?

När vi tjatar om datorsäkerhet brukar antivirus vara det som främst kommer upp till tals. Men faktum är att en brandvägg är minst lika viktig - framför allt för alla andra på nätet. En brandvägg kontrollerar in- och utgående trafik från din dator, och ser till att bara legitim sådan görs. Skulle du drabbas av ett virus som börjar använda din dator för att skicka ut spam eller göra virusattacker, så stoppar en effektiv brandvägg detta, eftersom bara dina godkända program får komma åt Internet. Längre ner i dagens WindowsNytt kan du även läsa om den interna brandväggen i Windows.

Skaffa gratis brandvägg
Skicka till en vän

 

Kom ihåg hur skrivbordsikonerna låg...

DesktopOK 1.44 [engelska, 37 kB, gratis]
Om du någon gång ändrat upplösningen i Windows, så vet du vad som händer med ikonerna på skrivbordet. Ja, de placerar om sig efter den nya upplösningen och vägrar återställas när du går tillbaka. Har du många ikoner på skrivbordet, är det här sjukt irriterande. Med det lilla smarta verktyget DesktopOK kan du spara ner positionerna och återställa ikonerna på rätt plats.

Hemsida: DesktopOK

Ladda hem DesktopOK


Skicka till en vän

 

Gör dina egna etiketter att skriva ut

Paper Label Maker 1.16 [engelska, 4 MB, gratis]
Med programmet Paper Label Maker kan du på ett smidigt vis skapa etiketter att skriva ut på din skrivare. Om du någon gång köpt etikettpapper och försökt använda Word för att skapa dina etiketter, vet du att det inte alltid är så lätt. Det här verktyget gör arbetet enklare, eftersom det är avsett för att hantera just etiketter. Många finesser och inte speciellt svårt att använda.

Hemsida: Paper Label Maker

Ladda hem Paper Label Maker


Skicka till en vän

 

Hantera filer och mappar som ett proffs

Q-Dir 3.71 [engelska, 272 kB, gratis]
Med jämna mellanrum tipsar jag om program som ersätter den tråkiga och begränsade Windows Utforskaren. Arbetar du mycket med att flytta och hantera filer och mappar, så rekommenderas att du skaffar en vettig filhanterare. Ett bra alternativ är Q-Dir. Programmet var med i WindowsNytt förra året, men har sedan dess uppdaterats flera gånger.

Hemsida: Q-Dir

Ladda hem Q-Dir


Skicka till en vän

 

Så konfigurerar du Vista Bootloader

EasyBCD 1.7.4 [engelska, 741 kB, gratis]
I och med Windows Vista lanserades en funktion som heter Vista Bootloader. Den används för att du ska kunna köra flera operativsystem på samma dator, och vid uppstart välja vilket system du vill boota uppå i. Det här är smidigt om du exempelvis vill ha både Windows Vista, Windows XP och Linux på samma PC. EasyBCD gör konfigureringen av Bootloader till en barnlek.

Hemsida: EasyBCD

Ladda hem EasyBCD


Skicka till en vän

 

Musikspelare med många olika skal

Xion Audio Player 1.0 [engelska, 1,7 MB, gratis]
Skaparna av musikspelaren Xion Audio Player har nischat sig på något annat än att bara erbjuda de mest komplexa funktionerna. Istället har man satsat på att göra det så enkelt som möjligt att skapa skal - eller skins, som det också kallas. Xion använder vanliga Photoshop-filer som skal, och vem som helst ska kunna designa sin spelare. Idag finns många hundra skal att ladda ner till spelaren.

Hemsida: Xion Audio Player

Ladda hem Xion Audio Player


Skicka till en vän

 

 

WindowsTips

 

Windows Brandvägg - en guide till säkerhet

I Windows ingår en brandvägg som skyddar dig mot attacker och angrepp från Internet. Den här artikeln går igenom programvaran och ger svar på huruvida Windows Brandvägg passar ditt val av skydd.

Lär dig Windows Brandvägg


Skicka till en vän

 

Så här uppdaterar du dina program

Håll dig säker genom att uppdatera programmen du använder. Med det verktyg som beskrivs i artikeln kan du göra detta i det närmaste automatiskt. Läs om hur du kommer igång!

Uppdatera program


Skicka till en vän

 

350 miljarder spam skickades i fjol!

Enligt Symantec skickades inte mindre än 350 miljarder skräppost under 2008. Det är fruktansvärt mycket och få av oss slipper bråten. Men det finns tips för att undvika det.

350 miljarder spam


Skicka till en vän