2009-04-03

 

Surfa anonymt - så här gör du!

I onsdags trädde lagen Ipred i kraft. Det betyder att privata intressen kan hålla koll på vilka IP-nummer som fildelar, och sedan ansöka i domstol för att få reda på vem som äger IP-numret och sedan skicka skadeståndskrav till dem - utan polisens inblandning. Vem som betalar Internetabonnemanget och vem som fildelar över dess IP-nummer behöver dock inte vara samma person. Bland annat därför har det blivit väldigt hett med tjänster som erbjuder anonymt Internet. På nedan länk kan du läsa om alternativen i Sverige!

Surfa anonymt - här är tjänsterna

 

Sök efter och ta bort Conficker/Downadup

Single PC Removal Tool [engelska, 2,2 MB, gratis]
Frågan är egentligen hur farligt Conficker, också kallat för Downadup, var egentligen. Den 1 april skulle viruset bryta ut, men det verkar inte ha hänt några stora saker. Inte vad man vet. Däremot vet man att det är ett väldigt avancerat virus som skapar ett botnet. Om du tror att du är smittad av det, bör du absolut kolla upp datorn med exempelvis det här programmet från BitDefender.

Hemsida: Single PC Removal Tool

Ladda hem Single PC Removal Tool

Läs mer om Conficker/Downadup

 

Suverän mediaspelare närmar sig fullversion

VLC Media Player 0.9.9 [svenska, 16 MB, gratis]
VideoLAN, som ligger bakom VLC Media Player, har utvecklat sin mediaspelare under många år nu. Nu är man till slut uppe i version 0.9.9 och nu känns det som om de inte längre kan skjuta på det. Snart måste version 1.0 komma! I väntan på det bör du prova den här suveräna spelaren, som klarar de allra flesta filformat. Film, musik, undertexter, och som bjuder på massor av inställningar.

Hemsida: VLC Media Player

Ladda hem VLC Media Player

 

Konvertera filmfiler till DVD-filmformat

The Film Machine 1.6.1 [engelska, 25 MB, gratis]
Idag har de flesta av oss säkert massor av filmer och videoklipp lagrade på vår dator. Det är dock sällan som det är speciellt roligt att sitta framför datorn och titta på film. Därför kan The Film Machine vara ett program som några av er är intresserade av. Programmet låter dig nämligen konvertera en rad olika filmfiler till DVD-filmer, som du bränner på en DVD-skiva. Hantering av undertexter och dylikt finns.

Hemsida: The Film Machine

Ladda hem The Film Machine

 

Spela in dina Skype-samtal som MP3

Skype Call Recorder 0.7.2.1 [engelska, 1,4 MB, gratis]
Om du brukar intervjua folk över telefon, vilket säkert många i dagens bloggande samhälle håller på med, blir allt enklare om du kan spela in samtalet och lyssna igenom det ordentligt efteråt. Med programmet Skype Call Recorder blir det en barnlek att spela in telefonsamtal gjorda över Internettelefonitjänsten Skype. För att det ska fungera behöver du så klart Skype och tillhörande abonnemang.

Skype Call Recorder

Ladda hem Skype Call Recorder

 

Trevlig ersättare till Windows Utforskaren

Cubic Explorer 0.90 [engelska, 2,1 MB, gratis]
De flesta av oss använder säkert Windows Utforskaren för att hantera filer. Visserligen har det här programmet blivit bättre i och med Vista, och ännu bättre i kommande Windows 7, men om du fortfarande har XP så är det ingen höjdare. Då förgyller verkligen ett program som Cubic Explorer vardagen. Det är snyggare, smartare och klart bättre att arbeta i.

Hemsida: Cubic Explorer

Ladda hem Cubic Explorer

 

Styr en annan dator över nätverk eller Internet

UltraVNC 1.0.5.5 [engelska, 2,2 MB, gratis]
Ponera att du har fler än en dator som du arbetar mycket med, och du kanske har en hemma och en på kontoret. Om du då vill kunna komma åt bägge vill du slippa cykla mellan ställena. Det här är ett scenario då fjärrstyrning kommer väl till hands. Med UltraVNC kan du kontrollera en dator från en annan, över ett nätverk eller över Internet. Det är bra mycket bättre än Windows egna Fjärrskrivbord.

Hemsida: UltraVNC

Ladda hem UltraVNC

 

 

WindowsTips

 

Ipred går igång - många öppnar nätverken

Nu när Ipred är igång råder det mycket oro på nätet, och det finns så klart flera kampanjer som gått igång för att sätta käppar i hjulet för den besynnerliga lagen. Ipredia innebär att man öppnar sitt trådlösa nätverk för alla runt omkring. Läs mer om detta här...

Läs mer om Ipred

 

Europa älskar Firefox, 35 procent använder det

Antalet användare av Internet Explorer sjunker sakta, samtidigt som allt fler hittar till den fria snabba webbläsaren Firefox. Idag kör 35 procent av européerna med Firefox, och siffran blir allt högre.

Europa älskar Firefox

 

Få XP att se ut som Windows 7

Jag nämnde det här i en tidigare utgåva, men eftersom intresset var så stort så tar jag upp det igen. Med det här tipset kan du få en helt annan design på ditt Windows XP. Det fungerar fint och ser riktigt bra ut! Gör om ditt system!

Få ett snyggt Windows XP