2009-03-31

 

Ta en backup på din e-post och webb

MailBrowserBackup 0.1 [engelska, 201 kB, gratis]
Precis som namnet antyder, tar det här programmet en säkerhetskopia på alla viktiga filer du har lagrade för din webbläsare, ditt e-postprogram och din FTP-klient. I den aktuella versionen finner du stöd för Firefox, Internet Explorer, Thunderbird, IncrediMail, Windows Mail, Opera, Safari, Google Chrome, FileZilla, SRWare Iron och eMule. Det kommer säkert att tillkomma en hel del i framtiden. Bra och enkelt för att skydda dig mot krascher!

Hemsida: MailBrowserBackup

Ladda hem MailBrowserBackup

Topp 7 gratis backup-program

 

Räkna hur många knapptryckningar du gör

KeyCounter [engelska, 27 kB, gratis]
Ibland trillar jag över rätt meningslösa, men väldigt roliga, program. Jag antar att de flesta av er som läser WindowsNytt troligen inte tycker det är så spännande att räkna hur många knappar på tangentbordet du tryckt ner under dagen som gått, men om du gör det ska du ta en titt på KeyCounter. Det här är ett litet verktyg för statistiknördar och datornördar... Jag gillar det skarpt.

Hemsida: KeyCounter

Ladda hem KeyCounter

 

En första beta på lysande RSS-läsare

FeedDemon 3.0 Beta 1 [engelska, 4,1 MB, gratis]
Det är inte så ofta som jag skriver om betaversioner i WindowsNytt, eftersom det inte är färdiga program. En betaversion är inte helt stabil och den är till för intresserade som vill kolla vad den kommande uppgraderingen innebär. I det här fallet vill jag dock tipsa om det, då det är ett mycket bra program. FeedDemon är en RSS-läsare som organiserar och hanterar dina RSS-flöden. Provar du, skaffa en prenumeration på mitt RSS-flöde!

Hemsida: FeedDemon Beta

Ladda hem FeedDemon Beta

TkJ Bloggs RSS-feed

 

Suverän och gratis brandvägg för din dator

ZoneAlarm Free 8.0.298.0 [engelska, 32 MB, gratis]
Sedan många år tillbaka har ZoneAlarm erbjudit en helt gratis och mycket omtyckt brandvägg för Windows. Visst, det ingår en brandvägg i Windows som heter Windows-brandväggen, men den är långt ifrån perfekt. En riktig brandvägg stoppar oönskad trafik både in- och utgående, och håller dessutom reda på mycket om programmen som försöker ansluta till Internet. ZoneAlarm är helt enkelt ett riktigt bra skydd mot attacker på nätet.

Hemsida: ZoneAlarm Free

Ladda hem ZoneAlarm Free

 

Gratis och bra alternativ till WinZip

IZArch 3.81 [svenska, 3,6 MB, gratis]
På min jobbdator kör jag med WinZip, eftersom jag har en registrerad fullversion av senaste utgåvan. Men på alla mina andra datorer använder jag IZArc. Skälet är att jag anser att IZArc är det bästa gratisalternativet till WinZip. Det har stöd för mängder av filformat, det är på svenska och det är lätt att arbeta med. Dessutom har det en stor fördel med att programmet kan öppna ISO-filer. Det är suveränt, eftersom man slipper bränna en skiva eller köra program för att mounta ISO-filen som virtuell enhet.

Hemsida: IZArc

Ladda hem IZArc

 

Lås upp filer som är låsta av andra processer

UnlockMe 1.0 [engelska, 225 kB, gratis]
Har du råkat ut för att du inte kan radera en fil eller en mapp, på grund av att den är låst? Det har du säkert. Vi har nog alla mötts av felmeddelandet att "filen används av ett annat program" och det är lika irriterande varje gång. Med programmet UnlockMe låser du upp filen eller mappen så att du kan radera den. Programmet lägger sig som ett menyval i högerklicksmenyn. Så du högerklickar på den låsta filen och väljer bara UnlockMe!

Hemsida: Unlock Me

Ladda hem UnlockMe

 

WindowsTips

 

Downadup - så blir du av med superviruset!

Downadup, alias Kido alias Conficker, är ett virus som har rönt massor av spaltmeter den senaste tiden. En del har vrålat ut att Internet kommer att rasa samman den 1 april, när viruset sägs slå till. Fast så farligt är det inte... Ta en titt på vad experterna säger om Downadup och lär dig ta bort det!

Downadup

 

Så trimmar du din slöa bärbara dator

Börjar din bärbara dator bli slö? Det finns många sätt att trimma den på. Dels kan du fixa till mjukvaran och systemet, och dels kan du ordna bättre hårdvara. Nytt internminne kan göra datoranvändingen till en helt ny upplevelse, till exempel!

Trimma din laptop

 

13 tillägg för säkrare Firefox

Surfar du med webbläsaren Firefox så är du rätt säker mot virus och andra angrepp. Men helt säkert är programmet inte, och därför har det utvecklats många tillägg som gör din webbläsare bättre skyddad mot olika typer av farlig kod. Här hittar du 13 sådana.

Säkrare Firefox