2009-03-20

 

Ladda hem Internet Explorer 8

Igår kväll klockan 17:00 lanserade Microsoft sin webbläsare Internet Explorer 8.0 för fri nerladdning via deras hemsida (även på svenska). IE8 är klart efterlängtad och det har under en längre tid gått många rykten om vad webbläsaren kommer att innehålla, och hur snabb den kommer att vara jämfört med konkurrenterna. När detta skrivs har programmet ännu inte släppts, så jag hinner inte testa innan pressläggning. Men det känns som om det är värt att uppdatera Internet Explorer till version 8!

Internet Explorer 8

 

Gratis antivirusprogram från Avira i ny version

Avira AntiVir Personal 9 [engelska, 28,6 MB, gratis]
Ett av de mer omtyckta gratis antivirusprogrammen på marknaden är Avira AntiVir Personal. Nu har säkerhetsprogrammet kommit i version 9, som bland annat innehåller ett bra skydd mot spyware (spionprogram). Vidare finns det så klart flera andra bra nyheter. Antivirusprogrammet har fått mycket god kritik i tester och det är ett bra val för dig som letar efter ett gratis virusskydd.

Hemsida: Avira AntiVir Personal 9

Ladda hem Avira AntiVir Personal 9

Topp 5 gratis antivirus

 

Nya versionen av Internet Explorer 8

Internet Explorer 8 [svenska, gratis]
Användarna har den senaste tiden flytt Internet Explorer till fördel främst för Firefox. Nu vill Microsoft ha tillbaka dem i och med lanseringen av den nya stora uppdateringen av sin webbläsare. Internet Explorer ska vara snabbare, säkrare och effektivare. När detta skrivs precis innan pressläggning har IE8 inte släppts, så jag har inte hunnit testa den själv ännu. Men jag ville ändå få med tipset eftersom du när du läser detta kan hämta programmet!

Hemsida: Internet Explorer 8

 

Så får du Vista att bli snabbare

Vista Service Optimizer 1.1.42.2 [engelska, 1,85 MB, gratis]
Windows Vista är knappast känt för att vara ett snabbt operativsystem. Det är som regel förskräckligt segt första gången man startar det efter en installation, men detta går att åtgärda genom att tweaka och förbättra systemet. Med hjälp av programmet Vista Service Optimizer kommer du en bra bit på vägen. Detta lättanvända program hjälper dig nämligen att optimera Windows Vista på olika sätt.

Hemsida: Vista Service Optimizer

Ladda hem Vista Service Optimizer

 

Svenskspråkig gratis ordbehandlare av hög kvalitet

AbiWord 2.6.8 [svenska, 5,6 MB, gratis]
När någon frågar mig om vilken ordbehandlare de ska skaffa, när de inte har lust eller råd att köpa in Microsoft Office för att få Word, så rekommenderar jag alltid AbiWord. Det är ett snabbt, resurssnålt och väldigt välfungerande program som dessutom är både på svenska och helt gratis. AbiWord påminner om tidigare versioner av Word i gränssnittet. Programmet är kompatibelt med Microsoft Office Word, och de flesta andra liknande programvaror.

Hemsida: AbiWord

Ladda hem AbiWord

Guide till AbiWord

 

Snabbare dator med rätt prioritet på programmen

Process Lasso 3.53.4 Beta [engelska, 516 kB, gratis]
Process Lasso, som jag skrev om i WindowsNytt i början av året, har kommit i ett par nya versioner sedan dess. Därför tyckte jag att det var dags att påminna om programmet. Man kan jämföra Process Lasso med Aktivitetshanteraren, fast betydligt mer komplext. Programmet kan ställas in till att automatiskt ändra prioritet på program som körs, och på så sätt effektivisera din dator och snabba upp de program du arbetar med för tillfället. Smart!

Hemsida: Process Lasso

Ladda hem Process Lasso

 

Världens bästa e-postklient?

Thunderbird 2.0.0.21 [svenska, 6,46 MB, gratis]
Innan jag helt och hållet gick över till Gmail för att hantera min e-post, använde jag Thunderbird. Idag saknar jag många av de bra funktionerna som Thunderbird har, men eftersom jag vill komma åt min e-post från vilken dator som helst utan att behöva något annat än en webbläsare, kör jag Gmail. Thunderbird är dock förmodligen världens bästa e-postklient. Det är utvecklat av Mozilla, samma grupp som gör webbläsaren Firefox, och det märks väl.

Hemsida: Thunderbird

Ladda hem Thunderbird

 

WindowsTips

 

Så tyder du kryptiska felmeddelanden

Windows har en förmåga att spotta ur sig det ena konstiga felmeddelandet efter det andra, när man råkar ut för problem. Ofta är felmeddelandena helt omöjliga att tolka rakt av, eftersom de bara består av tecken och siffror. Din IT-Kunskap visar hur du tar reda på vad det betyder.

Tolka felmeddelanden

 

5 sätt att skapa din egen skärmsläckare

Vill du ha en egen skärmsläckare, som ingen annan har? Då kan du göra en, speciellt enkelt blir det om du vill basera den på digitalfoton av olika slag. Här hittar du information om hur du skapar egna skärmsläckare på olika vis!

Skapa skärmsläckare

 

Mounta Zip-arkiv som egna enheter

Det här tipset hos Din IT-Kunskap tyckte jag om! Med hjälp av ett litet verktyg visar bloggen hur du gör för att mounta en Zip-fil som en egen enhet, för att komma åt filerna däri. Det underlättar faktiskt en hel del i vissa situationer.

Mounta Zip-arkiv

 

Antipiratbyrån vill knäcka OneSwarm

Jag har skrivit om fildelningsprogrammet OneSwarm tidigare i WindowsNytt. Det är ett nytt verktyg som gör att användarna blir i stort sett anonyma och svåra att spåra. Antipiratbyrån är dock inte oroliga, för de säger sig kunna knäcka systemet.

Antipiratbyrån om OneSwarm