2009-02-18

 

Hindra spionprogram att installeras

Spybot S&D 1.6.2.46 [svenska, 16 MB, gratis]
Ett av de bättre programmen för att hålla borta spionprogram, adware och andra farligheter från din dator, är Spybot Search & Destroy. Det ger dig ett resident skydd som hindrar skräpet från att installeras på din dator, och dessutom har det en del andra nyttiga funktioner som att hålla koll på program som försöker lägga in sig i autostart. När sådant sker får du fram en dialogruta där du kan bestämma att stoppa inställningen. Skicka vidare

Hemsida: Spybot

Ladda hem Spybot

 

Bestäm prioritet på processer

Mz Cpu Accelerator 3.0 [engelska, 900 kB, gratis]
I Windows interna Aktivitetshanteraren kan du ställa in prioritet på processer, för att låta vissa program få tillgång till mer processorkraft. Kör du många program samtidigt, vilket så gott som alla av oss gör oavsett vi vill eller inte, så vore det en bra idé att låta det aktiva programmet få mest prestanda. Det är just det här Mz Cpu Accelerator gör. Det automatiserar funktionen som redan finns i Windows, och kan på så sätt ge en liten boost för hastigheten på datorer.

Hemsida: Mz Cpu Accelerator

Ladda hem Mz Cpu Accelerator

 

Bildvisare som skapar fotoalbum för webben

AIV 1.0 [engelska, 900 kB, gratis]
Jag har med jämna mellanrum tipsat om olika bildvisare här i WindowsNytt. Sådana kan man aldrig få tillräckligt många av, eftersom det är den typen av program som finns en för varje smak. AIV kanske är det bästa valet för just dig? Programmet har precis kommit i version 1.0 och det är litet och gratis. Du kan enkelt bläddra mellan olika bilder, och de allra flesta filformat stöds. Det finns även enklare funktioner för bildredigering, samt en finess för att skapa webbalbum i HTML-format .

Hemsida: AVI

Ladda hem AVI

 

Utmärkt musikspelare med många funktioner

Songbird 1.0.0 [svenska, 11,7 MB, gratis]
Songbird är en utmärkt musikspelare, och organiserare av ditt musikala bibliotek på datorn. Vid en första anblick påminner programmet mycket om Apple iTunes, och det stämmer bra eftersom det helt klart hämtat mycket inspiration därifrån. Det gör dock ingenting, eftersom iTunes har många bra finesser, fast jag tycker det i sig självt är för tungrott. Songbird är klart snabbare. Det bygger på kod från Mozilla och många grejor känns igen. Skal, kallade för Fjädrar, går att ladda ner och det finns också många tilläggsprogram - exempelvis för iPods.

Hemsida: Songbird

Ladda hem Songbird

Mer om Songbird

 

Komprimera dina MP3-filer till mindre format

WinMP3Packer 1.13 [engelska, 612 kB, gratis]
MP3-filer är inte speciellt lätta att komprimera ihop, eftersom formatet i sig självt redan är komprimerat med en bra algoritm. Men är man som programmera bara tillräckligt envis så går det. WinMP3Packer tyckte jag var ett riktigt trevligt och rätt effektivt program. Du väljer en eller flera mappar med MP3-filer, och sedan ställer du in programmet efter hur du vill komprimera filerna. Därefter är det bara att starta och se vad som händer. Det här är bra för dig som har massor av musik som börjar ta upp plats, eller för dig som vill lägga upp musik på nätet och vill minimera bandbredden.

Hemsida: MP3Packer

Ladda hem MP3Packer

 

Alternativ Gmail-meddelare i systemfältet

Gdow 1.0 [engelska, 998 kB, gratis]
Google Mail - eller Gmail som tjänsten är mer känd som - har blivit en väldigt populär webbaserad e-posttjänst. Jag har själv helt gått över till att använda Gmail istället för att POP:a e-post med Thunderbird. Vill man ha ständig koll på om det kommer nya e-post till sin Gmail-adress behöver man som regel ha en webbläsare igång. Eller så kör man en så kallad Gmail Notifier. Google har en egen sådan, men vill du prova en annan så är Gdow ett bra alternativ. Programmet är lätt att komma igång med.

Hemsida: Gdow

Ladda hem Gdow

 

WindowsTips

 

Så uppgraderar du med mer internminne

Idag är priserna på RAM-minne långt ner, så det är läge att uppdatera din dator om du har lite med internminne. Har du bara 1 GB - eller ännu mindre - är det smart att passa på. Här får du lära dig hur det går till.

Uppgradera med mer minne

 

9 saker att tänka på innan du köper webbhotell

Ska du skaffa webbhotell för att få en egen domän till din hemsida? I den här artikeln får du nio tips på saker du bör tänka på innan du väljer ditt webbhotell. Välj rätt från början, det är smartare.

Köpa webbhotell

 

Hantera loggfiler i Windows Messenger

Kör du Windows Live Messenger som chattverktyg? Många barn gör det och oroliga föräldrar vill veta vad de chattar om. Det går att spara loggfiler över chattar, och här kan du läsa om hur det fungerar.

Hantera loggfiler i Messenger