2009-02-03

Ledare
Musikindustrin börjar bråka med Spotify
Jag har skrivit om Spotify tidigare, och jag gillar verkligen musiktjänsten. Nu har jag kört den i det närmaste konstant de senaste månaderna och det kommer jag säkert att fortsätta med. Det som har imponerat mest på mig är att musiken inte en enda gång har laggat för mig. Visserligen sitter jag alltid på rätt feta uppkopplingar, men ändå... Nu har det dock sänkt sig en del mörker över Spotify, efter att artister och skivbolag krävt att deras musik ska plockas bort ur databasen. Det är väldigt synd och jag hoppas verkligen att det löser sig. Jag vill inte förlora en så bra tjänst.

Trevlig läsning! //Tommy k Johansson

» Spotify raderar musik
» Tävla om Spotify-invites 
Testa om program som körs i bakgrunden farliga!
Assassin SE 5.1.1 [engelska, 1,5 MB, gratis]
Med alla skräpprogram i form av spioner, trojaner och allt annat som finns därute, är det bra att det finns verktyg som hjälper till att få ordning på en dator som är drabbad. Assassin SE riktar sig inte mot nybörjaren. Det är ett program för dig som vill kunna se vad det är för processer som körs och dessutom få information och "betyg" på dem - så att du snabbt får reda på om det är något olämpligt som körs. Oönskade processer kan stängas av, och det finns andra nyttiga finesser utöver det. Skicka vidare

» Hemsida: Assassin SE
» Ladda hem Assassin SE (klicka under Free Downloads)

 Hantera dina skrivarköer på ett proffsigt vis
Remote Queue Manager 5.16.170 [engelska, 3,5 MB, $34]
Om du har ansvaret för ett nätverk där det finns fler än en skrivare ansluten, så behöver du så klart ett program för att hantera dessa skrivare. Remote Queue Manager är en lösning som låter dig hantera skrivarköer på ett bra sätt. Här hittar du både lokalt anslutna skrivare och sådana som finns på nätverket. Programmet finns i en Personal-version samt en Professional-version (för företag) som har fler funktioner. Skicka vidare

» Hemsida: Remote Queue Manager
» Ladda hem Remote Queue Manager PersonalSkapa dina egna videokurser som exe-filer
Screen2Exe [engelska, 856 kB, gratis]
För att visa hur en programvara fungerar är det väldigt effektivt att spela in en video som visar vad du gör på skärmen, när du arbetar med verktyget. Screen2Exe är ett litet och lättanvänt program som inte bara spelar in din video, utan även låter dig redigera den med några enkla klick. Programmet är gratis och sparar videoklippen som körbara exe-filer. Vill du hellre spara i Avi eller Flash finns det en betalversion. Skicka vidare

» Hemsida: Screen2Exe
» Ladda hem Screen2ExeGratis alternativ till WinZip
PeaZip 2.5 [engelska, 7,5 MB, gratis]
Vi har skrivit om många alternativ till WinZip i WindowsNytt genom åren. PeaZip är ett av de bättre av dem. Förutom att hantera Zip-format, klarar programmet av att hantera en lång rad andra komprimeringsformat. PeaZip är dessutom ett så kallat portabelt program, vilket betyder att du kan installera det på ett USB-minne och köra det därifrån utan att behöva installera något på datorn du använder. Skicka vidare

» Hemsida: PeaZip
» Ladda hem PeaZipSätt upp en egen FTP-server enkelt och fritt
FileZilla Server 0.9.30 [engelska, 2,3 MB, gratis]
Behöver du ta emot filer, eller om du vill att dina kompisar ska kunna ladda ner filer från din dator, är ett bra alternativ att sätta upp en FTP-server. Med hjälp av en FTP-klient kan man sedan ansluta till din server för att hämta och skicka filer. Med FileZilla Server får du en gratis server, som du kan konfigurera på många sätt, med olika användare, rättigheter och så vidare.

Skicka vidare

» Hemsida: FileZilla Server
» Ladda ner FileZilla Server

 Så skapar du dina PDF-dokument på ett kick
doPDF 6.2.87 [engelska, 1,6 MB, gratis]
Ofta är det bättre att skicka PDF-dokument istället för i exempelvis Word. Det har blivit ännu väsentligare numera när Microsoft Office sparar i nya XML-format (docx, xlsx och så vidare) som de flesta inte kan öppna utan att skaffa tillägg och konverteringsprogram. PDF-filer däremot, det kan de allra flesta öppna. Med doPDF installerat får du en virtuell skrivare som du kan skriva ut på, från vilket program som helst, direkt till PDF-filer. Smart!

Skicka vidare

» Hemsida: doPDF
» Ladda ner doPDFWindowstips

Webbsidorna som smittar dig bara genom ett besök
Ett av de vanligaste sätten att bli smittad av virus och trojaner, är idag att man bara besöker "fel" webbsida. Problemet är att det inte längre handlar och skumma sajter. Även fullt legala kända webbsidor är farliga, på grund av att cyberkriminella kommer på nya lösningar att komma in i användares datorer.

» Farliga webbsidorGör en snygg bakgrundsbild till din mobiltelefon
Varför betala dyra pengar för bakgrundsbilder till mobilen - som alla andra ändå redan har? Gör en egen i ditt bildbehandlingsprogram! Det är inte svårt - här får du lära dig hur du går tillväga.

» Gör en bakgrundsbildDet bästa antivirusprogrammet för 2009
Tidningen PC World har testat en lång rad kommersiella säkerhetspaket mot varandra och utsett vilket av dem som är det bästa valet inför 2009. Läs mer om testet här.

» blogg.tkj.se/bast-antivirus-2009/§Bästa antiv...